RBG: Μια Ζωή για τη Δικαιοσύνη(2019)
(RBG) | Πρώτη προβολή: 21-11-2019

58 Βαθμολόγιο
με βάση 15 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Να σας συστήσουμε τη Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, τη δεύτερη γυναίκα αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και την πρώτη δικαστίνα που έγινε pop culture φαινόμενο. H Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, η οποία κυκλοφορεί σε κούπα, σε τατουάζ και σε meme, είναι 85 χρονών και έχει αλλάξει τη θέση της γυναίκας στην Αμερική αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είδος:Ντοκιμαντέρ
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Τζούλι Κόεν, Μπέτσι Γουέστ
Διάρκεια:97
70
Ηρώ Εμμανουήλ
2019-11-20
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καλό ντοκιμαντέρ, που υπηρετεί άριστα τον πληροφοριακό με αυτοβιογραφικά στοιχεία χαρακτήρα του.
60
Χρήστος Μήτσης
2019-11-18
Δύο οσκαρικές υποψηφιότητες (ντοκιμαντέρ και τραγουδιού) για μια συναρπαστικά αφηγημένη αγιογραφία μιας από τις σημαντικότερες και γλαφυρότερες φιγούρες του σύγχρονου φεμινιστικού κινήματος.
60
Άντα Δαλιάκα
2019-11-16
Στην αποτύπωση της διαχρονικής σημαντικότητας του έργου της και της κληρονομιάς της με τρόπο που καθιστά (σε κλασική χολιγουντιανή δομή) την Γκίνσμπεργκ μια δημοκρατική φιλελεύθερη φιγούρα -πρότυπο δράσης στην υπηρεσία του συλλογικού οφέλους, έγκειται και η δύναμη του ντοκιμαντέρ,
60
Κώστας Ζαλίγκας
2019-11-14
Το ντοκιμαντέρ είναι ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της και παράλληλα μια πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία μαζί της για όσους δεν έχουν υπόψη τους την εξαιρετική συμβολή της στα δημόσια ζητήματα.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2019-11-12
Αφηγείται τη συναρπαστική ζωή μιας χαρισματικής και εμβληματικής γυναίκας.
60
Σταύρος Γανωτής
2019-11-10
Η εδώ βιογραφία της Ruth Bader Ginsburg έρχεται μεν για να δέσει ένα παζλ που στην ταινία της Mimi Leder (Η Αρχή της Ισότητας) έμεινε ημιτελές, αλλά είναι κι ένας Ιανός ως προς την εικόνα που θα έπρεπε να βγάλει προς τα έξω.
60
Τάσος Χατζηευφραιμίδης
2019-11-08
Διαφωτιστικό και διασκεδαστικό, αν κι ελάχιστα διεισδυτικό, το ντοκιμαντέρ για την ήδη θρυλική δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ τα καταφέρνει σίγουρα καλύτερα από την άνευρη μυθοπλαστική προσέγγιση της ζωής και του έργου της («Η Αρχή της Ισότητας») και προσφέρει ένα χορταστικό δείγμα από την αιώνια λιακάδα του φωτεινού της μυαλού.
60
Βαρβάρα Κοντονή
2019-11-06
Το «RBG» είναι ένα γρήγορο, upbeat ντοκιμαντέρ που θα σου γνωρίσει με τον πιο «pop» τρόπο μία από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις γυναικών της παγκόσμιας δημόσιας ζωής, ένα συγκινητικό πορτρέτο μιας προσωπικότητας που δεν λύγισε ποτέ στο πέρασμα των χρόνων, αλλά ενέπνευσε γενιές και γενιές γυναικών (και όχι μόνο), προκειμένου να μη σταματήσουν ποτέ να διεκδικούν με σθένος όλα όσα συνταγματικώς δικαιούνται: ισότητα και σεβασμό.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2019-11-04
Πέρα από τα χαριτωμένα κομμάτια, η ταινία συνδυάζει το background της με τους αγώνες που δίνει εδώ και δεκαετίες για ισονομία και ισοπολιτεία, χρησιμοποιώντας πανέξυπνα επιχειρήματα για να τα περάσει, έστω και με δυσκολία, και φιλοξενεί απόψεις φίλων και αντιπάλων της.
40
Ηλίας Δημόπουλος
2019-11-02
Στέρεο μα αφιλόδοξο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της περίπου μυθικής πλέον προσωπικότητας του αμερικανικού Δικαίου, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση