Οι Άθλιοι(2019)
(Les Miserables) | Πρώτη προβολή: 14-11-2019

66 Βαθμολόγιο
με βάση 28 κριτικές
7.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στη Μονφερμέιγ, στα προάστια του Παρισιού, εκεί που ο Βίκτορ Ουγκό έστησε το σκηνικό για τους «Άθλιους», δρα μια ομάδα της αστυνομίας κατά του εγκλήματος. Σε μια κατά τ' άλλα συνηθισμένη περίπολο, ένα drone καταγράφει ένα σκηνικό που θα μπορούσε να εκθέσει την ομάδα και τις μεθόδους της.

Είδος:Αστυνομική, Δράμα
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Λατζ Λι
Πρωταγωνιστούν:Νταμιέν Μπονάρ, Αλέξις Μανέντι, Ντζιμπρίλ Ζονγκά, Ζαν Μπαλιμπάρ
Διάρκεια:103
80
Δημήτρης Δανίκας
2019-11-20
Οπωσδήποτε!
80
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2019-11-18
Πηγαίος ρεαλισμός και μια απίστευτη ενέργεια είναι τα χαρακτηριστικά μιας ταινίας στην οποία κινηματογραφούνται μερικές ημέρες από την αφόρητη ζωή στις δύσκολες περιοχές περιχώρων του Παρισιού, εκεί όπου σε μόνιμη βάση, επικρατεί η ένταση, ο φόβος και αυτή η εφιαλτική αίσθηση ότι ανά πάσα στιγμή κάτι πολύ άσχημο μπορεί να συμβεί.
70
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2019-11-16
Με ωμή καταγραφή μιας απελπιστικής πραγματικότητας από τα παρισινά προάστια, κάμερα στραμμένη στα βαθύτερα αίτια του «διαχρονικού προβλήματος» των αναξιοπαθούντων αυτής της γης και ηλεκτρισμένη ενέργεια ακόμη και στα πιο ανεπαίσθητα σημεία του έργου, οι σύγχρονοι «Άθλιοι» εκφράζουν την ανησυχία του σκηνοθέτη για τις συγκρουσιακές σχέσεις που σιγοβράζουν.
60
Άντα Δαλιάκα
2019-11-14
Ντοκιμαντερίστικο στυλ αφήγησης που, ωστόσο, δεν αποφεύγει εντελώς την κριτική απέναντι στη βαναυσότητα της αστυνομίας (και της προβληματικής αστυνόμευσης μιας ευαίσθητης ταξικά περιοχής), αλλά και ταιριαχτά άβολο... σασπένς στην ατμόσφαιρα πριν το ξέσπασμα της βίας, σε ένα αρκούντως πρωτότυπο φιλμ.
60
Κωστής Θεοδοσόπουλος
2019-11-12
Βγαλμένο από τα γκέτο του Παρισιού και έχοντας αποσπάσει το Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών, το ψυχωμένο αλλά στα όρια του διδακτισμού ντεμπούτο του Λαντζ Λι μας συστήνει σε ένα νέο και άκρως ελπιδοφόρο σκηνοθετικό βλέμμα.
60
Λήδα Γαλανού
2019-11-10
Aυτό εδώ δεν είναι, δυστυχώς, το νέο «Μίσος», οι ήρωές του αλλά και το γεμάτο αδρεναλίνη τελευταίο μέρος εγκλωβίζονται στα στερεότυπα και σε μια χειριστική συναισθηματική υπερβολή. Έστω κι έτσι, αυτή ακριβώς, με τη δύναμη της νεότητάς της και με την πολιτική της ακρίβεια, είναι η ταινία που χρειάζεται σήμερα η Γαλλία, αλλά και η Ευρώπη της ανισότητας και της κοινωνικής αστάθειας: αυτήν ο Λι επιλέγει να την κάνει λαχανιασμένο σινεμά.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2019-11-08
Η ταινία του είναι σφιχτή, ζωηρή και επείγουσα, σηματοδοτώντας την έλευση ενός αξιόλογου ταλέντου στον γαλλικό κινηματογράφο.
50
Χρήστος Μήτσης
2019-11-06
Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες για μια σκηνοθετημένη με νεύρο και ρεαλισμό αστυνομική περιπέτεια (αλά «Ημέρα Εκπαίδευσης»), η οποία δεν αποφεύγει το διδακτισμό και τη δραματική υπερβολή.
50
Πόλυ Λυκούργου
2019-11-04
Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο ντοκιμαντερίστας Λατζ Λι επιχειρεί να καταγράψει, με ηλεκτρισμένη εικόνα αλλά κι αναπόφευκτα κλισέ, τη ζωή στα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού.
50
Νίκος Παλάτος
2019-11-02
Ένα ενίοτε εκρηκτικό φιλμ για τη σύγχρονη γαλλική κοινωνία (και όχι μόνο), που κάπου όμως στέκει ανολοκλήρωτο απέναντι στο θέμα του. Δεν απευθύνεται απαραίτητα μόνο στους φίλους τού κάπως πιο «intellectuel» γαλλικού κινηματογράφου, μιας και o ρυθμός είναι γρήγορος, το δε θέμα νεανικό και επίκαιρο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση