Πόνος και Δόξα(2019)
(Dolor y Gloria / Pain and Glory) | Πρώτη προβολή: 31-10-2019

72 Βαθμολόγιο
με βάση 46 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

O Σαλβαδόρ Μάγιο, ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου που είναι πλέον στην παρακμή του, ξεκλειδώνει το κουτί των αναμνήσεων από την παιδική του ηλικία, ενώ στο παρόν προσπαθεί να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς του.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ισπανία
Σκηνοθέτης:Πέδρο Αλμοδόβαρ
Πρωταγωνιστούν:Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Ασιέρ Ετσεαντία, Λεονάρντο Σμπαράλια
Διάρκεια:113
90
Λήδα Γαλανού
2019-10-20
Ο Αλμοδόβαρ, έχοντας αφήσει χιλιόμετρα πίσω τα στερεότυπα του σινεμά του που ακόμα άλλοι μιμούνται, κάνει ένα φιλμ αριστουργηματικό, μια ταινία βαθιά συγκινητική και πνευματική, χωρίς να της λείπει η ελαφρότητα, που θα μπορούσε να θεωρηθεί και επίλογος της φιλμογραφίας του, ή αποχαιρετισμός, αν ο σκηνοθέτης δεν υποσχόταν, όπως κι ο ήρωάς του, να κάνει πολλές ακόμα ταινίες – ή τουλάχιστον μία.
90
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2019-10-18
Μια ταινία που σε συγκινεί και σε κρατάει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της, με τον Μπαντέρας (βραβείο ερμηνείας στις Κάνες) να δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες του.
80
Χρήστος Μήτσης
2019-10-16
Η ωριμότερη ταινία του Αλμοδόβαρ είναι μια συγκινητική κατάθεση ψυχής πάνω στην αξεδιάλυτη για έναν καλλιτέχνη σχέση ζωής και τέχνης.
80
Λουκάς Κατσίκας
2019-10-14
Με αφοπλιστική αυτοβιογραφική διάθεση, σενάριο και σκηνοθεσία που προδίδουν την ωριμότητα του ανθρώπου που κρύβεται πίσω τους και τον Αντόνιο Μπαντέρας στην ωραιότερη (και βραβευμένη στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών) ερμηνεία της καριέρας του, ο Ισπανός δημιουργός μεταμορφώνει την 21η ταινία του σε ένα από τα στολίδια της φιλμογραφίας του.
80
Μανώλης Κρανάκης
2019-10-12
Στην πιο αυτοβιογραφική στιγμή της καριέρας του, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ βγάζει από την πρίζα την εξτραβαγκάντζα που τον έκανε διάσημο και δίνει ατόφιο, χειροποίητο, ανεξάντλητο... πόνο και δόξα σε μια εμμονική επιστροφή στο σινεμά (του).
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2019-10-10
Αυτό που ο Αλμοδόβαρ, μέσω του Σαλβαδόρ, δεν ξεχνά είναι η επιθυμία, το περίφημο el deseo που έγινε σημαία του 20τομου φιλμικού του opus καθώς και τίτλος της εταιρείας παραγωγής που δημιούργησε. Και πως αν έχει να πει κάτι προσωπικό, θα το τοποθετήσει μέσα στην ταινία και θα γίνει ένα με το σινεμά του.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2019-10-08
Συστατικά που ανακατεύονται με στυλ και φινέτσα μέσα στο μοναδικό μίξερ του Αλμοδόβαρ και διαμορφώνουν ένα σύνολο όχι ακριβώς συναρπαστικό, σίγουρα όμως ενδιαφέρον.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2019-10-06
Η ταινία στηρίζεται κυρίως σε μύχιες σκέψεις, βαθιά συναισθήματα αλλά κι έναν κάπως κεκαλυμμένο εγωκεντρισμό κάτω από το μανδύα της καλλιτεχνικής ιδιορρυθμίας. Το κάπως βαρύγδουπο «Πόνος και δόξα» ποντάρει πολύ στη μεστή και συγκρατημένη ερμηνεία του Μπαντέρας, ο οποίος κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο στο φεστιβάλ των Καννών.
40
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ
2019-10-04
Το κινηματογραφικό μοτίβο παραμένει το ίδιο και απαράλλαχτο, όπως μας έχει συνηθίσει ο Πέδρο, αλλά η απουσία ευρηματικότητας στο σενάριο καθιστά το δημιούργημα ασθενές.
30
Ηλίας Φραγκούλης
2019-10-02
Μία φτωχή ιστορία που δεν μπορεί να υποστηρίξει ουσιαστικά το εγχείρημα ενός εξομολογητικού έργου για τη ζωή, το δημιουργικό παρελθόν και τις ανθρώπινες σχέσεις του Πέδρο Αλμοδόβαρ, απλά παραδίδει (ξεθωριασμένα, πλέον) στερεότυπα συναισθημάτων που έχουμε βιώσει μέσα από τα φιλμ του στο παρελθόν.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση