Το Σενάριο που Άναψε Φωτιές(2019)
(Tel Aviv on Fire) | Πρώτη προβολή: 31-10-2019

60 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας 30χρονος ασκούμενος σε τηλεοπτικό στούντιο, πηγαίνει καθημερινά στη Ραμάλα για τα γυρίσματα της δημοφιλούς σαπουνόπερας «Το Τελ Αβίβ Φλέγεται». Στο σημείο ελέγχου του Ισραηλινού στρατού, συναντά έναν αξιωματικό που του δίνει ιδέες για το σενάριο - σύντομα η καριέρα του θα εκτοξευθεί.

Είδος:Κωμωδία
Χώρα:Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ισραήλ, Γαλλία
Σκηνοθέτης:Σαμέχ Ζοάμπι
Πρωταγωνιστούν:Καΐς Νασίφ, Λούμπνα Αζαμπάλ, Γιανίβ Μπιτόν, Μάιζα Αμπντ Ελχαντί
Διάρκεια:100
80
Δημήτρης Αποστολόπουλος
2019-10-20
Φιλοσοφημένος και γνώστης της πραγματικότητας που κινείται, ο Sameh Zoabi πραγματεύεται με πανέξυπνο τρόπο ένα ζήτημα σοβαρό κι εύθραυστο, καταφέρνοντας να γίνει κατανοητός σε ευρύ κοινό, με ένα φιλμ άρτια κατασκευασμένο, αλλά και ουσιώδες στα θέματα που πραγματεύεται.
60
Χρήστος Μήτσης
2019-10-18
Σάτιρα της μεσανατολικής διαμάχης, η οποία διασκεδάζει, χωρίς σοβαροφάνεια, με τα φαρσικά τηλεοπτικά και φανατικά πολιτικά στερεότυπα.
60
Δημήτρης Δανίκας
2019-10-16
Χαμογελαστό!
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2019-10-14
Μυθοπλασία και πραγματικότητα γίνονται ένα με πολύ εύστροφο τρόπο και υποδειγματικό σενάριο στην ταινία του Παλαιστίνιου Σαμέχ Ζοάμπι, που αξίζει την προσοχή. Η επιτυχία της είναι ότι αντιμετωπίζει έξυπνα και με χιούμορ ένα καυτό πολιτικό ζήτημα που δεν λέει με τίποτε να τελειώσει: το ισραηλινοπαλαιστινιακό.
60
Ηλίας Δημόπουλος
2019-10-12
Δεν είναι αριστούργημα, δεν είναι ίσως και όσο αστείο θα μπορούσε, ή θα έπρεπε, να είναι, δεν είναι και άμεσα πολιτικό. Κυλάει όμως με αφηγηματική μαεστρία, σ' έχει αγκαζέ από την αρχή να είσαι με το μέρος του Σαλάμ, αλλά δεν υποπίπτει και ποτέ στο ατόπημα φανατισμού να σε χειραγωγεί εναντίον του Ισραηλινού αξιωματικού που, κυρίως, τον ταλαιπωρεί.
60
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2019-10-10
Μια μαύρη κωμωδία με πολιτικές αποχρώσεις πάνω στο ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα, που απροσδόκητα, λειτουργεί επιτυχημένα.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2019-10-08
Το «Σενάριο που έβαλε φωτιές» είναι μια ευπρόσδεκτη, ευχάριστη και συχνά αστεία κομεντί χαρακτήρων με φόντο την άσβεστη πολιτική διαμάχη, πανέξυπνη κινητήρια δύναμη μιας σαπουνόπερας που καθηλώνει σε κάθε της προβολή τηλεθεατές και από τις δύο πλευρές, υπογραμμίζοντας τις αυτονόητες εκλεκτικές και λαϊκές του συγγένειες...
50
Λήδα Γαλανού
2019-10-06
Η ίδια η σαπουνόπερα είναι ένα μικρό κωμικό αριστούργημα, οι ερμηνείες απολαυστικές, η ιδέα γαργαλιστική, μόνο που η ίδια η κωμωδία, σταδιακά, βαραίνει την πλοκή της και χάνει, στην επανάληψη, ένα μέρος από την ελαφρότητα και την εξυπνάδα της.
50
Τάσος Ντερτιλής
2019-10-04
Μικρό και ευχάριστο φιλμ με καλές ερμηνείες ηθοποιών με δυσπρόφερτα ονόματα αλλά τόσο οικεία σε μας πρόσωπα και εκφράσεις.
50
Ιάκωβος Γωγάκης
2019-10-02
Πρόκειται για ανάλαφρη σάτιρα, μέσα σε ένα συγκεκριμένων πλαίσιο δυνατοτήτων, όπου ο ρομαντικός δημιουργός της, απλοποιεί τη διένεξη κι εναποθέτει τις ελπίδες του στους κοινούς θνητούς, για ένα ειρηνικό μέλλον, ανάμεσα στους δύο λαούς. Είναι και μια ταινία που διακωμωδεί τον παραλογισμό των ανθρώπων, που έμαθαν να ζουν με τη βία και αδυνατούν να αλλάξουν.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση