Αμερικάνικο Όνειρο(2018)
(Lemonade) | Πρώτη προβολή: 03-10-2019

52 Βαθμολόγιο
με βάση 13 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Μάρα, μια τριαντάχρονη ανύπαντρη μητέρα από την Ρουμανία, εργάζεται στις ΗΠΑ σαν αποκλειστική νοσοκόμα με προσωρινή βίζα. Θέλοντας να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιo της, παντρεύεται τον ασθενή της Ντάνιελ, λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της. Οι διαδικασίες για την απόκτηση της πράσινης κάρτας ξεκινούν, τα πράγματα όμως περιπλέκονται και προκύπτουν συνεχώς εμπόδια...

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ρουμανία
Σκηνοθέτης:Ιοάνα Ουρικάρου
Πρωταγωνιστούν:Μαλίνα Μανοβίτσι, Ντίλαν Σμιθ, Στιβ Μπάτσικ, Μίλαν Χούρντουτς
Διάρκεια:88
60
Χρήστος Μήτσης
2019-10-20
Ο βαλκανικός ρεαλισμός συναντά το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά σε μια φτιαγμένη με μεράκι, ειλικρίνεια και ωμή απλότητα κοινωνική καταγγελία που δεν κρύβει εκπλήξεις.
60
Άντα Δαλιάκα
2019-10-18
Γνώριμο το δραματουργικό μοτίβο και εναρμονισμένο με την προβληματική του ρουμάνικου νέου κύματος περί κρατικής διαφθοράς, πιθανόν και υπερβολικά καφκικό, όμως γερά κεντραρισμένο στη δομή του κοινωνικού αντίκτυπου, έχει την ευαίσθητη ερμηνεία και την γεμάτη από προσμονή, ματιά της πρωταγωνίστριας Μαλίνα Μανοβίτσι, που πείθουν αβίαστα όπου το σενάριο φλερτάρει με την υπερβολή.
60
Κώστας Ζαλίγκας
2019-10-16
Μακροσκελείς διάλογοι, λεπτομερής ακτινογραφία χαρακτήρων και έντονο κοινωνικό σχόλιο με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που αγωνίζονται να μην παρασυρθούν στη δίνη της ανθρωπιστικής καταστροφής της εποχής μας.
60
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2019-10-14
Αποφεύγοντας τον διδακτισμό, καταγράφει χωρίς να παίρνει θέση ή να χαρίζεται στον κεντρικό χαρακτήρα (άλλωστε το ένστικτο της επιβίωσης είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου γένους), τον αγώνα μιας γυναίκας που είναι και μητέρα, για μια θέση κάτω από τον αμερικάνικο ήλιο, εν μέσω νεοσυντηρητικής χιονοθύελλας.
60
Πάρις Μνηματίδης
2019-10-12
Ένα δυνατό σφηνάκι αλήθειας, που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όσους προτιμούν το σινεμά που παρακολουθούν να είναι ειλικρινές και γενναίο.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2019-10-10
Το μεταναστευτικό ως μέσο ανάγνωσης του αμερικανικού ονείρου δεν είναι νέο φρούτο στο σινεμά. Όμως εδώ η Ιοάνα Ουρικάρου, «μαθητευόμενη» σκηνοθέτιδα του Κριστιάν Μουντζίου, προβαίνει σε μια νταρντενική σύλληψή του όπου το ζητούμενο είναι ένα: η διατήρηση της ανθρωπιάς με κάθε κόστος.
50
Πόλυ Λυκούργου
2019-10-08
Σκληρό, δυνατό, επίκαιρο θέμα, εκφραστική πρωταγωνίστρια, αλλά υποτονική σκηνοθεσία και άνισο σενάριο. Χάνεται η ευκαιρία για κάτι που θα σου έδινε γροθιά στο στομάχι.
40
Αλέξανδρος Κυριαζής
2019-10-06
Αν το όνειρό σας είναι να δείτε στο σινεμά κάποια δακρύβρεχτη ιστορία βγαλμένη απ' το τηλεοπτικό «Πακέτο», το Lemonade ίσως σας ικανοποιήσει. Αν όχι, προσπεράσετε σφυρίζοντας.
30
Τάσος Μελεμενίδης
2019-10-04
Σύγχρονος νατουραλισμός με θέα την αμερικανική γη της επαγγελίας σε ένα σενάριο που μπερδεύει την ανάγκη με την αφέλεια για να δημιουργήσει αδιέξοδες καταστάσεις.
20
Νίκος Παλάτος
2019-10-02
Έχει καλές προθέσεις το «Αμερικάνικο Όνειρο», διαθέτει μια αξιόλογη γυναικεία ερμηνεία, στερείται όμως αφήγησης, καταφεύγοντας παράλληλα σε σεναριακές ευκολίες που βγάζουν μάτι. Μόνο για τους σκληροπυρηνικούς του είδους.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση