Το Αυγό(2019)
(Öndög) | Πρώτη προβολή: 03-10-2019

59 Βαθμολόγιο
με βάση 15 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας νεαρός αστυνομικός φυλάει σκοπιά στη σκηνή ενός εγκλήματος με θύμα μια γυμνή γυναίκα. Εκεί φτάνει μια ντόπια για να τον βοηθήσει, αλλά πλησιάζουν ο ένας τον άλλο και τελικά περνούν το βράδυ μαζί, με αποτέλεσμα εκείνη να μείνει έγκυος. Θα καταφέρει όμως να του το πει και να τον κρατήσει κοντά της;

Είδος:Δράμα
Χώρα:Κίνα, Μογγολία
Σκηνοθέτης:Κουαν'αν Γουάνγκ
Πρωταγωνιστούν:Αοριγκελέτου, Γκανγκτεμουέρ Αρίλντ, Νοροβσάμπου, Ντουλαμγιάρ Ενκτάιβαν
Διάρκεια:100
70
Χρήστος Μήτσης
2019-10-20
Αργών, τελετουργικών ρυθμών στοχασμός πάνω στον κύκλο της ζωής, με έναν απέριττο ρεαλισμό που αγγίζει το εθνογραφικό ντοκιμαντέρ. Η art αποστασιοποίησή του εξελίσσεται μεθοδικά σε ένα συγκινητικό ερωτικό δράμα, το οποίο απευθύνεται σε υπομονετικούς, εκπαιδευμένους σινεφίλ.
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2019-10-18
Μια από τις πιο όμορφες, λυρικές, διανθισμένες με χιούμορ, γεμάτη αγάπη για τον άνθρωπο και τον πλανήτη στον οποίο ζούμε, ταινία, που μας προσφέρει μια γεύση ενός άλλου, ποιητικού, που λείπει από την καθημερινή ζωή μας, κινηματογράφου.
70
Λήδα Γαλανού
2019-10-16
Από τον σκηνοθέτη του «Γάμου της Τούγια» που είχε βραβευθεί με τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, μια γοητευτική ιστορία μυστηρίου, αγάπης και γυναικείας δύναμης στη μακρινή Μογγολία.
60
Κώστας Ζαλίγκας
2019-10-14
Εξαιρετική φωτογραφία που αναδεικνύει ιδανικά τα αχανή τοπία. Μιάμιση ώρα απόδραση σε έναν άλλο κόσμο όπου ο χρόνος μετριέται αλλιώς και οι άνθρωποι είναι τόσο ίδιοι αλλά και τόσο διαφορετικοί.
60
Ιάκωβος Γωγάκης
2019-10-12
Το νεκρό κορίτσι είναι το μέσον, για να διηγηθεί ο Κινέζος σκηνοθέτης μια περίεργη γνωριμία και να παρουσιάσει ρεαλιστικά το πως σφάζουν ένα αρνί, μέχρι μια υπέροχη ερωτική σκηνή του νεαρού αστυνομικού με τη νεαρή βοσκό, μπροστά στο πτώμα, μπροστά στην Καμήλα, με φωτισμό από φακό και με τον κίνδυνο οι λύκοι να τους κατασπαράξουν. Επιλέγει πάντα τα ανοιχτά πλάνα, δείχνοντας, τα χρώματα του ουρανού, το φεγγάρι και το τοπίο, στη μέση του πουθενά.
50
Πάνος Γκένας
2019-10-10
Ένα εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό και μια ξεχωριστή κινηματογραφική ηρωίδα πρωταγωνιστούν σε μία τρυφερή, αλλά φεστιβαλικής ιδιοσυγκρασίας, ταινία που περιγράφει τον αγώνα για επιβίωση στην αχανή στέπα της Μογγολίας.
50
Βαρβάρα Κοντονή
2019-10-08
Art-house καταστάσεις εκ Μογγολίας με τσουχτερό κρύο, σούπα πρόβατο και yolo σεξ, μόνο για τους πιστούς του είδους, δηλαδή. «Το Αυγό» είτε θα το αγαπήσεις, είτε θα το βαρεθείς, δεν υπάρχει ενδιάμεση επιλογή.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2019-10-06
Η κάμερά του διατηρεί απόσταση πάντα από τα γεγονότα, επιμένοντας να δίνει το μεγαλύτερο μέρος του κάδρου στη στέπα, υποβαθμίζοντας τις ζωές των ηρώων του σε μια σειρά από ιστορίες που μπορεί να συνέβησαν κάποτε και δεν μοιάζουν με κομμάτι του τωρινού κόσμου.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2019-10-04
Η θέση της γυναίκας στη σημερινή Μογγολία, το άγονο σκηνικό, η σιωπή που απλώνεται σε κάθε γωνία του επιβλητικού τοπίου της Στέπας και η αύρα μυστηρίου συνθέτουν ένα αυστηρά καλλιτεχνικό κινηματογραφικό παραμύθι γύρω από το ανέφικτο του έρωτα, αλλά και μια ωδή στη μαγεία της τρυφερότητας που μπορεί να γεννήσει τις πιο έντονες καταστάσεις.
40
Αντώνης Γκούμας
2019-10-02
Η ταινία δείχνει από ένα σημείο και μετά να χάνεται και τελικά να μένει ημιτελής, χωρίς αυτό να μειώνει την καλλιτεχνική της αξία.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση