Η Σιωπή(1963)
(Tystnaden / The Silence) | Πρώτη προβολή: 03-10-2019

88 Βαθμολόγιο
με βάση 12 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Δυο αδελφές, η Εστερ και η Άννα, επιστρέφοντας μετά από ταξίδι στο πατρικό τους σπίτι, κάνουν μια προσωρινή στάση σ' ένα άγνωστο ξενοδοχείο, σε μια απροσδιόριστη χώρα. Κατά την παραμονή τους στο ξενοδοχείο θα αποκαλυφθεί το σιωπηρό τους αμφίδρομο μίσος, καθώς οι απόκρυφες επιθυμίες τους θα έρθουν στην επιφάνεια. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Σουηδία
Σκηνοθέτης:Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Πρωταγωνιστούν:Ινγκριντ Τούλιν, Γκούνελ Λίντμπλομ, Μπίργκερ Μάλμστεν
Διάρκεια:105
100
Θα μπορούσε να είναι θεατρικό, η υπέροχη φωτογραφία όμως και η υποβλητική σκηνοθεσία το κάνουν πέρα για πέρα σινεμά. Και υπάρχουν και οι πολύ δυνατές ερμηνείες των δύο γυναικών. Έτσι μπορούμε να μιλάμε για ένα αποπνικτικό (αυτή κατά τη γνώμη μου είναι η λέξη που το χαρακτηρίζει περισότερο) και ζοφερό αριστούργημα. Μάλλον για λίγους όμως.
100
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2019-10-18
Σε καινούργιες ψηφιακές κόπιες, ένα αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσει κανείς!
100
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2019-10-16
Σ' ένα κόσμο αποξενωμένο, χωρίς καμιά ανθρώπινη επαφή, σ' ένα κόσμο σε μια πνευματική εξαθλίωση, που δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε καν γλωσσικά, σ' ένα κόσμο βουτηγμένο στον πόνο, έτοιμο να παραδοθεί σε ένα καινούριο πόλεμο, με το θεό να μην ανταποκρίνεται στις επικλήσεις της ετοιμοθάνατης γυναίκας, η μοναδική ελπίδα παραμένει στο μικρό, σιωπηλό, αθώο αγόρι – το μοναδικό φως σε μια κατά τα άλλα σκοτεινή, χωρίς διέξοδο, ταινία.
90
Τάσος Χατζηευφραιμίδης
2019-10-14
Μια από τις πιο αινιγματικές, σαγηνευτικές, συνταρακτικές δημιουργίες του Ινγκμαρ Μπέργκμαν.
85
Κωνσταντίνος Σαμαράς
2019-10-12
Ατμόσφαιρα ασφυκτική, ωμός ρεαλισμός και λιγοστοί διάλογοι, με την κάμερα του Bergman να γίνεται ένα με το βλέμμα των ηρώων.
80
Χρήστος Μήτσης
2019-10-10
Ατμοσφαιρικό και πεισιθάνατο ψυχολογικό δράμα, που αγγίζει το σουρεαλιστικό θρίλερ. Με υπαρξιακή απόγνωση και σοκαριστική σκηνοθετική τόλμη, ο Μπέργκμαν ομολογεί τη «σιωπή του θεού».
80
Άντα Δαλιάκα
2019-10-08
Ο μεγάλος Σουηδός δημιουργός ολοκληρώνει εδώ την σκοτεινή «Τριλογία της Σιωπής» («Μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη», «Χειμωνιάτικο φως», «Η σιωπή») με ένα ψυχολογικό δράμα-αίνιγμα.
80
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2019-10-06
...εκκωφαντική...
80
Γιώργος Παυλίδης
2019-10-04
Η «Σιωπή» είναι μια ταινία με αργό ρυθμό, χωρίς εντάσεις και κορυφώσεις στην δράση, που όμως μας ανταμείβει με την αισθητική της ποιότητα και την ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο το θέμα και η μορφή μιας ταινίας μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται και να αποκαλύπτουν από κοινού την ευγλωττία και την εκφραστικότητα που μπορούν να αποκτήσουν οι εικόνες του σινεμά.
80
Ηλίας Σαπανίδης
2019-10-02
Με οδηγό τις ενδοσκοπικές και σπαρακτικές ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστριών και την υπέροχη ερεβώδη φωτογραφία του τακτικού του συνεργάτη Σβεν Νίκβιστ -η όποια φλερτάρει με τον γερμανικό εξπρεσιονισμό αλλά δεν περιορίζεται σε ένα απλό φόρο τιμής- ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν ξετυλίγει το μυστήριο της ανθρώπινης φύσης. Και αρθρώνει μία εύγλωττη «σιωπή» που αποδεικνύεται πιο ηχηρή από οποιεσδήποτε λέξεις ή κραυγές.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση