Έντμοντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας(2018)
(Edmond) | Πρώτη προβολή: 26-09-2019

50 Βαθμολόγιο
με βάση 10 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Παρίσι, 19ος αιώνας. Ο Εντμόν Ροστάν είναι ένας νεαρός άσημος θεατρικός συγγραφέας, πατέρας δύο παιδιών ο οποίος χρειάζεται επειγόντως δουλειά. Γι' αυτό πείθει ένα διάσημο ηθοποιό να παίξει στο νέο του έργο, μια εντυπωσιακή ηρωική κωμωδία, η οποία όμως δεν έχει γραφτεί ακόμα.

Είδος:Κομεντί
Χώρα:Γαλλία, Βέλγιο
Σκηνοθέτης:Αλεξίς Μισαλίκ
Πρωταγωνιστούν:Τόμας Σολιβέρες, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ματίλντ Σενιέ, Τομ Λεμπ
Διάρκεια:110
60
Κώστας Ζαλίγκας
2019-09-20
Ωραίος ρυθμός, καλή αναπαράσταση εποχής και ενδελεχής ματιά στο πριν μιας μεγάλης θεατρικής πρεμιέρας με χιούμορ και καρδιά.
60
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2019-09-18
Πρόκειται για μια εξιδανικευμένη, feelgood κομεντί εποχής, με προσεγμένο στήσιμο και εξαιρετικό καστ, μόνο που απέχει κατά πολύ από τη σκληρή πραγματικότητα του τέλους του 19ου αιώνα και του δραματικού αγώνα των καλλιτεχνών, θεατρικών ή μη, στο να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να επικοινωνήσουν τη τέχνη τους, διαχρονικά.
60
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ
2019-09-16
Προσεγμένη παραγωγή με καλή αποτύπωση της εποχής, δροσερή ταινία (σπάνιο για γαλλική παραγωγή), που περνάς καλά βλέποντας μπροστά και πίσω από την αυλαία, την γέννηση του πιο διάσημου μυταρά του θεατρικού σανιδιού.
50
Χρήστος Μήτσης
2019-09-14
«Ερωτευμένος Σαίξπηρ» αλά γαλλικά, σε μια σπιρτόζικη κομεντί που αντιγράφει, τις περισσότερες φορές εύστοχα, έτοιμες λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιδέες.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2019-09-12
Η επιρροή της πραγματικής ζωής στην καλλιτεχνική δημιουργία, στο πρότυπο του «Ερωτευμένου Σέξπιρ», με υλικά που φτιάχνουν μια καλοκουρδισμένη κομεντί αν και είναι εμφανές πως έχουν επαναχρησιμοποιηθεί.
50
Λήδα Γαλανού
2019-09-10
H αληθινή ιστορία του Εντμοντ Ροστάντ και της απρόβλεπτης διαδρομής ζωής που τον οδήγησε στο αριστούργημά του, τον «Σιρανό ντε Μπερζεράκ», σε μια καθόλου απρόβλεπτη απόδοση.
50
Γιάννης Φραγκούλης
2019-09-08
Ο σκηνοθέτης είναι γνωστός από τη θεατρική του σκηνοθεσία, αισθάνεται μάλλον αμήχανα με την κάμερα. Ο Jean-Michel Martial, ως κ. Ονορέ, δίνει μία ξεχωριστή νότα και ανεβάζει την ταινία. Αυτό το θεατρικό έργο έχει αναπαρασταθεί και άλλες φορές στον κινηματογράφο, εδώ έχουμε μία κάπως άτολμη αναπαράσταση που καταφέρνει να μας διασκεδάσει, χωρίς, πάντως να έχουμε πολλές απαιτήσεις.
40
Γιώργος Νυκταράκης
2019-09-06
Μια ανάλαφρη γαλλική ταινία η οποία λειτουργεί λιγότερο σαν μια βιογραφική ταινία και περισσότερο σαν ένα κωμικό θεατρικό με ορισμένες εύστοχες χιουμοριστικές στιγμές, αλλά και αρκετά κενά διαστήματα.
40
Νίκος Παλάτος
2019-09-04
O «Απρόβλεπτος Συγγραφέας» σου μαθαίνει πέντε πράγματα για την χρυσή εποχή της γαλλικής κουλτούρας, είναι κατά το δυνατόν ψυχαγωγικός, δεν θα μείνει όμως και στην ιστορία σαν κάτι το ανεπανάληπτο. Έχει, άλλωστε, ήδη προηγηθεί σε αυτό το ύφος ο «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», αν κι εδώ που τα λέμε ούτε κι εκείνος θα έπρεπε να έχει μείνει ιστορικά σαν κάτι τέτοιο.
40
Παύλος Γκουγιάννος
2019-09-02
Ο «Έντμοντ» βλέπεται ευχάριστα, αλλά μέχρι εκεί, αδυνατεί να εμβαθύνει στην ίδια την καλλιτεχνική δημιουργία, παρουσιάζοντάς τα με μια διόλου κατακριτέα απλοϊκότητα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση