Utøya: July 22 / Utøya 22. juli(2018)
Πρώτη προβολή: 30-07-2019

66 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
7.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια έφηβη αγωνίζεται να επιβιώσει και να βρει την μικρότερη αδελφή της κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής μαζικής δολοφονίας τον Ιούλιο του 2011 σε έναν πολιτικό καλοκαιρινό καταυλισμό στο νορβηγικό νησί Ουτόγια.

Είδος:Δράμα, Θρίλερ
Χώρα:Νορβηγία
Σκηνοθέτης:Ερικ Πόπε
Πρωταγωνιστούν:Αντρέα Μπέρτζεν, Αλεξάντερ Χόλμεν, Έλι Ριανόν Μίλερ Όσμπορν, Τζένι Σβένενενιγκ
Διάρκεια:90
70
Νεκτάριος Σάκκας
2019-08-14
Αν κάτι αφήνει στον θεατή το «U - July 22», είναι αυτή η ανυπόφορη αίσθηση της διαστολής του χρόνου, καθώς βλέπει τα λεπτά και το αίμα να κυλούν δίχως να μπαίνει ένα τέρμα στον εφιάλτη.
70
nikos fekkas
2019-08-12
Η σκηνοθεσία αποφεύγει να δείξει αρκετή βία και είναι περισσότερο σκληρή σε αυτά που υπονοεί παρά σε αυτά που δείχνει ωστόσο καταφέρνει να κάνει την ταινία να φαίνεται αρκετά ρεαλιστική και δημιουργεί μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρα με τον ήχο των πυροβολισμών να μας δημιουργεί τρόμο!
70
Πόλυ Λυκούργου
2019-08-10
Επί το πλείστον το πόνημα του Πόπε είναι συγκλονιστικό. Αυτό που συμβαίνει με την εικόνα, αλλά και τον ήχο, καθορίζει και την καρδιά της ταινίας. Και το στομάχι του θεατή.
70
Dimitris Dx
2019-08-08
Νομίζω το σημαντικότερο που κάνει η ταινία είναι το γεγονός ότι δεν συγκεντρώνεται στο πώς, το ποιος, το γιατί. Η φρίκη είναι φρίκη και το μόνο που απομένει είναι τα 72 λεπτά του πανικού, των φωνών, της αγωνίας για την επιβίωση, της ξαφνικής απότομης ενηλικίωσης και της αναμέτρησης με τον θάνατο. Δεν υπάρχουν ήρωες, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει λογική.
70
Απόστολος Κίτσος
2019-08-06
Ο Πόπε δεν αναλύει, δεν κρίνει, δεν δείχνει καν τον εκτελεστή: τον ενδιαφέρει ο αγώνας της επιβίωσης, ο τρόμος, η απελπισία, ο εφιάλτης των πυροβολισμών, θέλει να σε μετατρέψει σχεδόν σε virtual reality συμπρωταγωνιστή, να νιώσεις στο μεδούλι σου την παρανοϊκή πραγματικότητα και πολύ συχνά το καταφέρνει. Σου σφίγγει το στομάχι, σε κρατά καθηλωμένο στο κάθισμά σου, χωρίς πάντως να σου εξηγεί τα κίνητρα της επίθεσης.
60
Σταύρος Γανωτής
2019-08-04
Εκεί, πάλι, που δίνεις ένα μπράβο στον Poppe, είναι ότι δεν σου δίνει μια σπλάτερ ταινία. Προσέχει να είναι ελεγχόμενη η παρουσία του αίματος, κι ενώ ο θάνατος είναι ολόγυρα, η κάμερα δεν ζουμάρει πάνω του σε σημείο να σε πετάξει εκτός οθόνης. Ναι, αυτό μειώνει τη «θριλερική» δυναμική, αλλά θα ήταν άδικο για τα θύματα να γίνουν τέτοιου είδους βορά.
50
Δημοσθένης Χριστόπουλος
2019-08-02
Η ταινία είναι περιορισμένη στην μονόπλανη αφήγησή της και δεν μπορεί να βρει εύκολα νέες μεθόδους για να χτίσει σασπένς: αυτό που αρχικά είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα καταλήγει να είναι μειονέκτημα. Ευτυχώς όχι για πολύ ωστόσο καθώς σύντομα η ένταση αυξάνεται εκ νέου πριν το ασύλληπτα έντονο φινάλε.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση