Πριν την Επαναστάση(1964)
(Prima della Rivoluzione) | Πρώτη προβολή: 08-08-2019

77 Βαθμολόγιο
με βάση 6 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μετά το θάνατο ενός φίλου του, ο νεαρός Φαμπρίτσιο συνάπτει ερωτικές σχέσεις με τη θεία του, μια μεγαλύτερη σε ηλικία και ανεξάρτητη γυναίκα, προσπαθώντας να προσανατολιστεί ψυχολογικά, συναισθηματικά και πολιτικά. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ιταλία
Σκηνοθέτης:Μπερνάρντο Μπερτολούτσι
Πρωταγωνιστούν:Αντριάνα Άστι, Φραντσέσκο Μπαρίλι, Αλέν Μιντζέτε
Διάρκεια:115
90
Ηλίας Δημόπουλος
2019-08-12
Στα 23 του Μπερτολούτσι, χωρίς κούραση και βία, ελεύθερος οιασδήποτε ψευτοδιανοουμενίστικης χροιάς, έδειξε την σκληρή δημιουργική διαφορά του χαρίσματος από την βερμπαλιστική αταλαντοσύνη και παρέδωσε ένα μοντέρνο αριστούργημα για μια γενιά, την δική του γενιά, καταδικασμένη σ' ένα διαρκές πριν την επανάσταση, που όσο αντιδραστικό θα φανεί στους υποστηρικτές της άλλο τόσο απαραίτητο θα είναι για την καλλιτεχνική και πολιτική ιστορία ενός ηφαιστειώδους αιώνα.
80
Άντα Δαλιάκα
2019-08-10
Ελεύθερα εμπνευσμένη από το «Μοναστήρι» της Πάρμα του Σταντάλ, διαθέτει αισθητικές επιρροές από την νουβέλ βαγκ καθώς και ιδέες από προσωπικά του βιώματα. Οι υπαρξιακές-ιδεολογικές ανησυχίες συγκρούονται εδώ με τον έρωτα που τόσο σημάδεψε τις ταινίες του σπουδαίου Ιταλού δημιουργού.
80
Λήδα Γαλανού
2019-08-08
Η πρώτη ξεκάθαρα πολιτική ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ένα δυναμικό δείγμα του αισθητικού και σεναριακού θάρρους του, σκηνοθετημένη όταν ο Ιταλός μετρ ήταν συνομήλικος σχεδόν με τον ήρωά του.
80
Τάσος Χατζηευφραιμίδης
2019-08-06
Η αξία και τα αδιέξοδα μιας επανάστασης που δεν έρχεται ποτέ και ψάχνει τη δικαίωση στη συντριβή της, στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία ενός νεαρού σκηνοθέτη με το όνομα Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.
70
Χρήστος Μήτσης
2019-08-04
Ο 23χρονος Μπερτολούτσι αναμειγνύει αυτοβιογραφικό υλικό και το «Μοναστήρι της Πάρμας» του Σταντάλ, αποτυπώνοντας με τολμηρό δυναμισμό την υπαρξιακή και πολιτικοκοινωνική αμφισβήτηση της δεκαετίας του '60.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2019-08-02
Η ταινία γυρίστηκε την εποχή των μεγάλων αλλαγών του Μάη του '68 όταν προβληματισμοί πάνω στην ύπαρξη και την πολιτική απασχολούσαν την νεολαία της εποχής. Σήμερα, η ηλικία της είναι διακριτή.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση