Ο Χορός της Ζωής μου(2018)
(Yuli) | Πρώτη προβολή: 01-08-2019

53 Βαθμολόγιο
με βάση 17 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η ιστορία του Κουβανού Κάρλος Ακόστα, του πρώτου μαύρου χορευτή που ερμήνευσε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς ρόλους στο κλασικό μπαλέτο.

Είδος:Βιογραφία, Δράμα
Χώρα:Ισπανία, Κούβα, Ην. Βασίλειο, Γερμανία
Σκηνοθέτης:Ιθίαρ Μπογιαΐν
Πρωταγωνιστούν:Κάρλος Ακόστα, Σαντιάγκο Αλφόνσο, Λάουρα Ντε Λα Ιζ, Έντισον Μανουέλ Ολβέρα
Διάρκεια:115
70
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ
2019-08-20
Με ντοκιμαντερίστικη οπτική, δίχως όμως να είναι doc-fiction αλλά καθαρή μυθοπλασία στηριγμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία συναρπάζει, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εικόνα τόσο στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Ακόστα, όσο στο περιβάλλον και την κουλτούρα που μεγάλωσε και ενηλικιώθηκε.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2019-08-18
Με μια κάμερα που ξέρει να αναδεικνύει, σε κάθε έκφρασή του, το χορευτικό ταλέντο του πρωταγωνιστή της, χωρίς ποτέ να ξεχνάει, ιδιαίτερα μέσα από τα διάφορα φλας-μπακ, την κοινωνικοπολιτική τοποθέτηση της ιστορίας της, η Μπολάιν με λεπτομέρεια, με ξεχωριστή έμπνευση και δύναμη, την εκπληκτική αυτή πορεία του Κάρλος Ακόστα.
60
Πάρις Μνηματίδης
2019-08-16
Με προστιθέμενες στο σύνολο τις σκηνές όπου το πραγματικό πρόσωπο κάνει παρεμβάσεις δημιουργικού χαρακτήρα επάνω στην ίδια την ταινία αλλά κι εκτίθεται μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης, προσφέροντας έτσι έναν σχολιασμό σχετικό με τη φύση του δημιουργού ως ταυτόχρονα διαμορφωτή και διαμορφώμενου από το έργο του, το αποτέλεσμα είναι αρκούντως έντονο και παράλληλα σκεπτόμενο δίχως να εγκλωβίζεται σε μια δύστροπη εγκεφαλικότητα, έτσι ώστε να ξεπερνά με ευκολία τον χαρακτηρισμό του ακαδημαϊκού που πολλάκις συνοδεύει το είδος στο οποίο ανήκει.
60
Κατερίνα Ανδρεάκου
2019-08-14
Οι Μπογιαΐν και Λάβερτι έχουν κάνει μια συνολικά σοβαρή ταινία με πολύ πάθος που σφύζει από ειλικρινές συναίσθημα, έστω κι αν η δομή ελαφρώς πάσχει από μία κάπως ανεξήγητη αποσπασματικότητα. Σίγουρα, πάντως, είναι μια πιο αυθεντική, πρωτότυπη και μεστή βιογραφική ταινία, αντίδοτο στα πρόσφατα στουντιακά «προϊόντα» που μας έχουν κατακλύσει.
60
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2019-08-12
Ενώ οι σκηνές των χορογραφιών είναι μαγικές και θα τις λατρέψουν οι επαΐοντες, που πίνουν νερό στο όνομα του Acosta, δεν βοηθάνε τον εσωτερικό ρυθμό της ταινίας. Καλό είναι το γεγονός ότι δεν μιλάμε για κλασική κινηματογραφική βιογραφία. Και σίγουρα σούπερ είναι το γεγονός ότι η ταινία είναι προσβάσιμη σε όλους, υποσχόμενη πως θα περάσουν καλά. Και αυτή είναι μια υπόσχεση την οποία τηρεί.
50
Χρήστος Μήτσης
2019-08-10
Βιογραφία του κορυφαίου Κουβανού σολίστα του μπαλέτου με έντονα κοινωνικοπολιτικό χρώμα, η οποία προσπαθεί να σπάσει την ακαδημαϊκή αφήγηση με χορευτικά νούμερα και διαρκείς χρονικές εναλλαγές.
50
Άντα Δαλιάκα
2019-08-08
Η ιστορία ζωής και καριέρας του διάσημου χορευτή Κάρλος Ακόστα σε ένα ιδιότυπο κράμα δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ και τυπικής βιογραφίας που παρακολουθεί την ανέλιξη του ήρωα από τη φτώχεια στην καταξίωση με τον ίδιο μπροστά από την κάμερα να επιστρέφει νοερά στα πρώτα του βήματα και την ιδεολογική σύγκρουση με τον πατέρα του.
50
Λήδα Γαλανού
2019-08-06
Σε σενάριο του Πολ Λάβερτι, η μυθιστορηματική ζωή του Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα γίνεται ταινία, πιο δυνατή στα κομμάτια του χορού παρά της αφήγησης.
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2019-08-04
Δεν εκπλαγήκαμε, ούτε απογοητευτήκαμε, αλλά και να μην την είχαμε δει, δεν θα είχαμε χάσει κάτι φοβερό.
40
Τάσος Μελεμενίδης
2019-08-02
Αυτοβιογραφική ταινία του Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα, με την εμπλοκή του ίδιου να δίνει αναπόφευκτα έναν πολύ πιο κλειστό και προσωπικό τόνο στην ιστορία του.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση