Κλέφτες Καταστημάτων(2018)
(Shoplifters) | Πρώτη προβολή: 06-12-2018

81 Βαθμολόγιο
με βάση 30 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια φτωχή οικογένεια που τα βγάζει πέρα με λίγες δουλειές και μικροκλοπές παίρνει ένα κορίτσι υπό την προστασία της μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ιαπωνία
Σκηνοθέτης:Hirokazu Koreeda
Πρωταγωνιστούν:Lily Franky, Sakura Andô, Jyo Kairi, Mayu Matsuoka
Διάρκεια:121
100
Άγγελος Πολύδωρος
2018-12-20
Η Ιαπωνία σε κρίση και μέσα από την ταινία αυτή, ολόκληρος ο κόσμος, αφού ο σκηνοθέτης Χιροκάζου Κόρε-Έντα με οδηγό ένα πραγματικά εξαιρετικό σενάριο γεμάτο σημαντικές καθοριστικές λεπτομέρειες και ανατροπές, συνθέτει το πορτρέτο της κοινωνίας.
90
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-12-18
Από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες, ο Χιροκάζου Κορεέντα κρατάει στα χέρια του μια εκ πρώτης όψεως απλή ιστορία (μια οικογένεια κλεφτών παίρνει υπό την προστασία της ένα παραμελημένο μικρό κοριτσάκι) και τη μετατρέπει σε σινεμά πολυδιάστατο και ζωντανό, με βάθος και χιούμορ, ανάταση και πίκρα, ζωή και θάνατο, φθορά και ελπίδα.
90
Λήδα Γαλανού
2018-12-16
Η νέα ταινία του σπουδαίου Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε-έντα, του απ' ευθείας διαδόχου του Οζου, χρειάζεται απόλυτη ησυχία για να την ακούσεις: αλλά σου μιλά απ' ευθείας και σου κλέβει την καρδιά, μέσα σε δυο ώρες ουμανισμού και μαζί μεγάλης κινηματογραφικής τέχνης.
90
Πόλυ Λυκούργου
2018-12-14
Με μία ψιθυριστή, μικρή ταινία με τεράστια καρδιά, ο Ιάπωνας ουμανιστής σκηνοθέτης παρουσιάζει μία άλλη όψη των κλεμμένων στιγμών στη ζωή και στο σινεμά.
80
Χρήστος Μήτσης
2018-12-12
Συγκινητική περιπλάνηση στη σκοτεινή πλευρά του ιαπωνικού θαύματος και μια βαθιά ανθρώπινη ταινία φτιαγμένη από τα αγνότερα κινηματογραφικά υλικά, η οποία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Κανών.
80
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-12-10
Στους «Κλέφτες καταστημάτων», που είναι εμπνευσμένοι από διάφορα πραγματικά κοινωνικά περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια, ο Κόρε Εντα μιλά εις βάθος και επί της ουσίας για έννοιες όπως η αγάπη και η αυτοθυσία. Ρεαλιστής και συγχρόνως ποιητής, κάνει την υπέρβαση και μας κερδίζει με την ανθρωπιά και την ειλικρίνειά του.
80
Νεκτάριος Σάκκας
2018-12-08
Ο σημαντικός Ιάπωνας δημιουργός των «Κανείς Δεν Ξέρει» και «Πατέρας και Γιος», Χιροκάζου Κόρε-Έντα, στοχάζεται πάνω στις έννοιες του δικαίου και της οικογένειας έχοντας σταθερά για πυξίδα του τον ανθρωπισμό, στο φιλμ που κέρδισε επάξια τον φετινό Χρυσό Φοίνικα και - κυρίως - τις καρδιές μας.
80
Κατερίνα Ανδρεάκου
2018-12-06
Αν δεν είσαι του χαμηλότονου οικογενειακού δράματος, αυτές οι δύο ώρες μπορεί και να σε κουράσουν. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση, δεν θα βρεις καλύτερο, πιο αληθινά συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο δράμα εκεί έξω.
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-12-04
Η ετερόκλητη, όχι όμως δυσλειτουργική «μπάντα» των ηρώων συνιστά μια ιδιόμορφη παρέα ορφανών που ζουν στο όριο, σίγουρα στερούνται επιλογών, ζουν την κάθε τους μέρα με πλάνα εκ των ενόντων, αλλά καταφέρνουν, φευγαλέα και εγκάρδια, να χαίρονται στο ξέφωτο της ανασφάλειας και των προβλημάτων, μερικές φορές σαν μια οικογένεια που τα έχει όλα.
80
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-12-02
Μια συναισθηματική και νοητική εμπειρία που θα σας σκλαβώσει.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση