Alpha(2018)
Πρώτη προβολή: 11-10-2018

48 Βαθμολόγιο
με βάση 20 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων, ένας νεαρός που αναγκάζεται να επιβιώσει μόνος του στην άγρια φύση εξημερώνει έναν μοναχικό λύκο που έχει χωριστεί από την αγέλη του. Οι δυο τους αναπτύσσουν ένα σπάνιο δέσιμο και μαζί αντιμετωπίζουν κινδύνους και δυσκολίες ώστε να καταφέρουν να επιστρέψουν στους δικούς τους πριν αρχίσει ο χειμώνας.

Είδος:Περιπέτεια
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Albert Hughes
Πρωταγωνιστούν:Kodi Smit-McPhee, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Marcin Kowalczyk, Jens Hultén
Διάρκεια:96
70
Αντώνης Γκούμας
2018-10-20
Έντονα, ζωντανά χρώματα, αποτυπώνουν το μεγαλείο και τη δύναμη της φύσης, θυμίζοντας σε σημεία κόμικ ή πίνακες, ενώ η ιστορία το βιβλίο της Σίνου Κίρα, στη Χώρα των Μαμούθ. Το σενάριο αν και απλό, έχει μελετήσει αρκετές λεπτομέρειες, τόσο στην προϊστορική κοινότητα των ανθρώπων όσο και στην ανάδειξη της φιλίας των δυο κεντρικών ηρώων του, ανθρώπου και λύκου.
60
Μαρία Γκιούλη
2018-10-18
Μία έντιμη και σκληρά ανθρώπινη παραγωγή που επενδύει εντελώς στον συναισθηματικό παράγοντα και μαγνητίζει με την καλοδουλεμένη φωτογραφία του.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-10-16
Ολόγιομο παραμύθι μηνυμάτων και οικολογικών διαθέσεων, η ιδανική ταινία περιπέτειας για μικρούς σε ηλικία θεατές.
50
Λήδα Γαλανού
2018-10-14
Μια εντυπωσιακή ταινία για τη σχέση της φύσης με τον άνθρωπο, όχι μόνο μεγαλειωδώς θεαματική, αλλά και πραγματικά ανθρώπινη κι ευαίσθητη, ιδιαίτερα για μικρότερους θεατές.
50
Χρήστος Μπακατσέλος
2018-10-12
Εντυπωσιακό θέαμα και διαχρονικές αξίες επιβίωσης σε μια ταινία για τη φύση και τον άνθρωπο. Και το χάος μεταξύ τους.
40
Χρήστος Μήτσης
2018-10-10
Προσεγμένη παραγωγή, απλοϊκό στόρι και κάτι ανάμεσα σε προϊστορική περιπέτεια επιβίωσης και δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του History Channel.
40
Πάνος Αχτσιόγλου
2018-10-08
Γυρισμένη σε τοπία που θυμίζουν φανταστικά ταξίδια στη Μέση Γη, η περιπέτεια επιβίωσης του προϊστορικού έφηβου Κέντα κινηματογραφείται με ασφάλεια και προβλεψιμότητα, αλλά καταφέρνει σε στιγμές, αφενός να εντυπωσιάσει και αφετέρου να αγγίξει το συναίσθημα ιδίως ενός νεαρότερου κοινού.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-10-06
Ο αμούστακος, millennial Κόντι Σμιτ Μακφί είναι σαφώς ένα πρόσωπο που μορφολογικά δεν ταιριάζει καθόλου στους πρωτόγονους πατέρες μας και η αφήγηση υιοθετεί τη μονότονη, αναμενόμενη πεπατημένη παρόμοιων περιπετειών ηρωικής λύτρωσης.
40
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-10-04
Προϊστορικός νεαρός τραυματίζεται, αλλά καταφέρνει να επιβιώσει εξημερώνοντας τον πρώτο λύκο στην κυνική ιστορία της ανθρωπότητας, σε αυτή την γλυκανάλατα πλαδαρή ταινία με την ωραία φωτογραφία.
20
Νίκος Παλάτος
2018-10-02
Τα παιδιά του Δημοτικού μπορεί και να ξετρελαθούν από τις όμορφες εικόνες και τη φιλία ανάμεσα σε αγόρι και λύκο. Το εφηβικό κοινό των multiplex, κάτι με την απουσία δράσης κάτι με την ακατάληπτη γλώσσα, μέχρι που ξηλώνει και καθίσματα. Οι του art-house, από μεγάλη απόσταση. Τούτη η προϊστορική περιπλάνηση του «Alpha» dog δεν κάνει με τίποτα για τα δόντια τους.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση