Colette(2018)
Πρώτη προβολή: 11-10-2018

54 Βαθμολόγιο
με βάση 22 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η ζωή της εμβληματικής Γαλλίδας συγγραφέως της αβανγκάρντ Κολέτ που, μέσα από το έργο της, έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης τον 20ό αιώνα.

Είδος:Βιογραφία
Χώρα:Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Wash Westmoreland
Πρωταγωνιστούν:Keira Knightley, Eleanor Tomlinson, Fiona Shaw, Dominic West
Διάρκεια:111
70
Γεράκου Γιώτα
2018-10-20
Το Colette είναι μια ευχάριστη βιογραφική ταινία, σε μια ειλικρινή μεταφορά της ιδιαίτερης ζωής της ομώνυμης συγγραφέας και την σημαντικότητα των δράσεων της.
70
Τάσος Μελεμενίδης
2018-10-18
Η Νάιτλι μπορεί να μη μοιάζει με την αληθινή Κολέτ, όμως το ερωτικό παιχνίδι του φακού με την ανδρόγυνη μορφή της γίνεται βασικό εργαλείο στην ανάπτυξη του χαρακτήρα, ενώ ο Ντόμινικ Γουέστ, ως προέκταση του Γουίλι, καταπίνει το κάδρο σε κάθε του εμφάνιση, σε μια απολαυστική, οπερατική ερμηνεία.
60
Αλέξανδρος Κυριαζής
2018-10-16
Ίσως οι οπαδοί της συγγραφέως βρουν κάτι στο Colette που να τους ενθουσιάσει, όμως εγώ δε βρήκα κάτι τέτοιο. Ήταν μια αξιοπρεπέστατη βιογραφία, που δε με έκανε να έκανε να βαρεθώ, είχε καλές ερμηνείες, αλλά μέχρι εκεί.
60
gaRis
2018-10-14
Η ταινία είναι τύπου BFI, κοστουμάτη με λουξ production design να γουλάρει ο αμφιβληστροειδής.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-10-12
Ο σκηνοθέτης Γουός Γουέστμορλαντ («Still Alice: Κάθε στιγμή μετράει») διατυπώνει μια στρατευμένη βιογραφία πάνω στη θέση της Γυναίκας και την απέλπιδα προσπάθειά της να ορθώσει ανάστημα απέναντι στην ανδροκρατούμενη και καταπιεστική κοινωνία του 1900. Η Κίρα Νάιλτι υποδύεται τη θρυλική Κολέτ σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της.
50
Θανάσης Πατσαβός
2018-10-10
Η Κίρα Νάιτλι υποδύεται τη θρυλική Κολέτ σε μία άτολμη αλλά αξιοπρεπή βιογραφία που προσεγγίζει με ανάλαφρο τρόπο τα πρώτα βήματα της συγγραφέα που έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης.
50
Νίκος Παλάτος
2018-10-08
Φροντισμένη βιογραφία μιας ίσως όχι και τόσο γνωστής συγγραφέως στο εκτός Γαλλίας πλήθος, που όμως σημάδεψε το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα με το έργο και την προσωπικότητά της. Το ενήλικο κοινό θα την εκτιμήσει δεόντως, παρά την ενίοτε συντηρητική προσέγγιση στο θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας της ηρωίδας. Υπάρχει, βέβαια, σοβαρή περίπτωση για μερίδα θεατών, αυτό να αποτελεί και προτέρημα...
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-10-06
Πάνω σε αυτό το κεφάλαιο της ζωής της, την «επανάσταση», που υπήρξε και σεξουαλική γιατί η Κολέτ ελκυόταν και από τα δύο φύλα, ο σκηνοθέτης Γουάς Γουεστμόρλαντ έφτιαξε μια στρωτά ειπωμένη, ακαδημαϊκή βιογραφία, χρησιμοποιώντας το αψεγάδιαστο πρόσωπο της πρωταγωνίστριάς του ως φανό.
40
Χρήστος Μήτσης
2018-10-04
Ένα τυπικό (και τυποποιημένο) biopic εποχής, στρογγυλεμένο σε κάθε γωνία του.
30
Μαρία Γκιούλη
2018-10-02
Η μισή της ζωή, αυτή που ουσιαστικά αγάπησε με μεγαλύτερη θέρμη η ίδια, προβάλλεται σε fast forward και συνεπώς ξεχνιέται. Μοιραία, μένουμε με ένα αποτέλεσμα που προκαλεί μεν έμπνευση και ώθηση για δημιουργία αλλά απέχει πολύ μία συγκλονιστική κινηματογραφική βιογραφία ενός τέτοιου ρηξικέλευθου προσώπου.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση