Αδελφικοί Εχθροί(2018)
(Frères Ennemis) | Πρώτη προβολή: 11-10-2018

59 Βαθμολόγιο
με βάση 19 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Δύο παιδικοί φίλοι που μεγάλωσαν στην ίδια κακόφημη γειτονιά, έχουν πια ακολουθήσει εντελώς διαφορετικούς δρόμους: ο ένας είναι αστυνομικός και ο άλλος έχει μπλέξει με τον υπόκοσμο. Σύντομα οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν, εκπροσωπώντας όμως δύο αντίπαλα στρατόπεδα.

Είδος:Περιπέτεια
Χώρα:Γαλλία, Βέλγιο
Σκηνοθέτης:David Oelhoffen
Πρωταγωνιστούν:Matthias Schoenaerts, Reda Kateb, Adel Bencherif, Sofiane Zermani
Διάρκεια:111
90
Λήδα Γαλανού
2018-10-20
Ο Ελοφέν μιλά με τον δικό του τρόπο για τα μοιραία λάθη (όχι των ηρώων, αλλά της κοινωνίας), γι' αυτή τη ζωή του περιθωρίου που κρύβει όλα τ' αξιώματα της ύπαρξης. Αν το φινάλε του έρχεται ως ανατροπή, γρήγορα συνειδητοποιείς ότι ήταν προδιαγεγραμμένο. Κι αν η ταινία διατηρεί το σασπένς ενός θρίλερ, σωστά μεταφράζεται ως μια σύγχρονη τραγωδία που, όπως πάντα, στέκεται απορημένη μπροστά στην αναμέτρηση του ανθρώπου με το πεπρωμένο.
80
Μανώλης Κρανάκης
2018-10-18
Μια αστυνομική περιπέτεια που παίρνει τις διαστάσεις τραγωδίας στο φιλμ του Νταβίντ Ελοφέν που αποδεικνύει πως δεν συστήθηκε τυχαία με το «Μακριά από τους Ανθρώπους» ως μια ιδιάζουσα περίπτωση στο γαλλικό σινεμά.
80
Άγγελος Πολύδωρος
2018-10-16
Ο σκηνοθέτης Νταβίντ Ελοφέν χωρίς να καταφεύγει στο μελόδραμα, χτίζει με ρυθμό και αυξανόμενη ένταση το αστυνομικό δράμα (τραγωδία, ουσιαστικά), χρησιμοποιώντας όλα τα κλισέ του αστυνομικού φιλμ και παράλληλα, μέσα από τους χαρακτήρες δικαιολογεί όλες τις ενέργειες και τις συνέπειές τους. τα βρώμικα παιχνίδια, τους άγραφους κανόνες που υπάρχουν, όχι μόνο μέσα στους κόλπους της αστυνομίας αλλά και ανάμεσα σε ανθρώπους δεμένους συναισθηματικά, που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους και θεωρούν ότι μόνον εκείνοι κάνουν το σωστό.
60
Χρήστος Μήτσης
2018-10-14
Δυναμική αστυνομική περιπέτεια από τον σκηνοθέτη του «Μακριά Από τους Ανθρώπους», ρεαλιστική και καλοσκηνοθετημένη, αν και η πλοκή της κρύβει λιγοστές εκπλήξεις.
60
Έλενα Χριστοπούλου
2018-10-12
Ένα γαλλικό «The Wire» τρόπον τινά, με απόηχους «Έντασης», το «Αδελφικοί εχθροί» είναι τραχύ, ρεαλιστικό και σφιχτό.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-10-10
Μια γνήσια περιπέτεια γαλλικού υποκόσμου (αγοραπωλησία ναρκωτικών, εν ψυχρώ δολοφονίες, επιδρομές αστυνομίας, κυνηγητά αυτοκινήτων) αλλά συγχρόνως μια κατά βάθος ρομαντική ταινία που ασχολείται με αμαρτωλές ψυχές βυθισμένες στις ενοχές αναζητώντας τρόπους εξιλέωσης σε έναν κόσμο που δεν τις θέλει.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-10-08
Ο μικρόκοσμος του καθενός από τους «αδελφικούς εχθρούς» που μεγάλωσαν ζόρικα στα προάστια του Παρισιού απεικονίζεται δορυφορικά και ο Ματίας Σκουνέρτς με τον Ρέντα Καντέμπ είναι οι αναμφισβήτητοι πρωταγωνιστές ενός καλογυρισμένου αστυνομικού δράματος που ακουμπάει στη μεγάλη σχολή των γαλλικών polar, αν και δεν κομίζει νέες ιδέες ή αξιοσημείωτες παραστάσεις.
60
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-10-06
Ένας μπάτσος κι ένας κακοποιός με κοινές καταβολές στα υποβαθμισμένα παρισινά προάστια μπλέκουν σε υπόθεση ναρκω-φόνων, σε αυτή την σκεπτόμενη, στιβαρά σκηνοθετημένη, και εξόχως ατμοσφαιρική αστυνομική ταινία.
50
Βικτωρία Μιχαήλ
2018-10-04
Άμεσος φυλάκισις για όσους έχουν μητρώο στα συναφή, αλλά ο πλήρης σωφρονισμός μάλλον αποκλείεται. Το déjà vu παραφυλάει στη γωνία κι όσους δεν ανήκουν ντε και καλά στην κλίκα αλλά θα κοπιάσουν είτε για τον Φλαμανδό πρωταγωνιστή είτε για τον καθοδηγητή του – ο πρώτος βάζει κάτω τον δεύτερο. Όσοι δεν μπορούν τα ντετεκτιβικά και τον ντουβρουτζά και τα γαλλικά, επισκεπτήριο αλλού.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-10-02
Καλογυρισμένο, αν και προβλέψιμο αστυνομικό θρίλερ του Νταβίντ Ελοφέν («Μακριά από τους ανθρώπους»), που ρίχνει το βάρος εξίσου στην πυκνή δράση και τη σκιαγράφηση των χαρακτήρων.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση