Με Διαβατήριο τη Γοητεία(2017)
(The Charmer) | Πρώτη προβολή: 11-10-2018

57 Βαθμολόγιο
με βάση 22 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Φοβούμενος την απέλαση από τη Δανία, ένας 30χρονος Ιρανός προσποιείται κάθε μέρα έναν άλλο εαυτό προσπαθώντας να γοητεύσει μία ακόμη γυναίκα ώστε να τον παντρευτεί και να καταφέρει να ανανεώσει την άδεια παραμονής του που λήγει σε λίγες ημέρες. Σύντομα όμως το σχέδιό του αποκαλύπτεται από τη Σάρα, μια Ιρανή που ζει κι αυτή στη Δανία.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Δανία, Σουηδία
Σκηνοθέτης:Milad Alami
Πρωταγωνιστούν:Ardalan Esmaili, Soho Rezanejad, Lars Brygmann, Susan Taslimi
Διάρκεια:100
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-10-20
Ο Αλαμί δίνει νόημα στη θλιβερή θέα ενός γόη με ατζέντα που αναγκάζεται να σκοράρει για να μείνει ζωντανός σε ένα κυνήγι θησαυρού και να λέει ψέματα στους άλλους για να κρύβει τις πραγματικές του προθέσεις, αλλά και στον εαυτό του, καθώς φαίνεται ανάγλυφα από τα κοντινά πλάνα πως οι κινήσεις του (η τεχνική και η στρατηγική του) δεν τον πείθουν.
60
Χρήστος Μήτσης
2018-10-18
Το ευρωπαϊκό όνειρο και η ανάγκη για επιβίωση γίνονται ένας χαμηλότονος όσο και συγκινητικός εφιάλτης, σε ένα κομψό ψυχολογικό δράμα με στοιχεία θρίλερ, βραβευμένο σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.
60
Έλενα Χριστοπούλου
2018-10-16
Η ταινία του Μιλάντ Αλαμί ξεκινά με μια σκληρή σεκάνς, στη συνέχεια μαλακώνει την επιφάνεια καθώς ακολουθεί τον Ισμαήλ στην καθημερινότητα και την επικείμενη γνωριμία με μια γυναίκα, την οποία θα ερωτευθεί. Ο πυρήνας της ιστορίας του όμως παραμένει σκληρός κι αδιαπραγμάτευτος καθώς μελετά τις εσωτερικές συγκρούσεις και τις υπερβάσεις του πρωταγωνιστή.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2018-10-14
Ο Μίλαντ Αλάμι, στην πρώτη του αυτή μεγάλου μήκους ταινία, έφτιαξε ένα έργο που τονίζει, για μια ακόμα φορά, και με τον καλύτερο τρόπο, τα βασανιστικά προβλήματα, αλλά και την ανθρώπινη πλευρά, των μεταναστών που φτάνουν σε μια, όπως πιστεύουν, Ευρώπη χωρίς σύνορα, για να ανακαλύψουν άλλες πικρές, συχνά απάνθρωπες, αλήθειες.
60
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-10-12
Όχι αλάνθαστο, μα συναρπαστικό, το ντεμπούτο του Αλάμι ανακατεύει ψυχολογικό δράμα, ρομάντζο και τελικά θρίλερ, αφηγούμενο την ιστορία ιρανού μετανάστη που προσπαθεί να μείνει στη Δανία μέσω λευκού γάμου.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-10-10
Ενδιαφέρον ψυχολογικό πορτρέτο ενός νέου ανθρώπου που χωρίς να έχει τη συμπεριφορά κυνικού ζιγκολό (για την ακρίβεια είναι εργατικός, ευσυνείδητος και διατηρεί επαφές με την πατρίδα του), κινείται σαν βαμπίρ στα νυχτερινά στέκια της Κοπεγχάγης όπου η ταινία είναι ως επί το πλείστον γυρισμένη, αναζητώντας απελπισμένα το «θύμα» που μπορεί να τον σώσει.
50
Νεκτάριος Σάκκας
2018-10-08
Η χίμαιρα του κυνηγιού της ευτυχίας στον σύγχρονο κόσμο μεταμορφώνεται σε ένα δραματικό θρίλερ που πραγματεύεται ζητήματα επιβίωσης, ταυτότητας και ηθικής.
50
Λήδα Γαλανού
2018-10-06
Βραβευμένο ντεμπούτο, σκηνοθετημένο με τη ρευστότητα του ονείρου ή της παραίσθησης, αντικρίζει το μεταναστευτικό από μια απρόσμενη κι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πλευρά και μαζί τα ζητήματα της ταυτότητας και της ευθύνης.
50
Πόλυ Λυκούργου
2018-10-04
To βραβευμένο ντεμπούτο του ιρανικής καταγωγής Μιλάντ Αλαμί είναι μία υπόγειας έντασης, αλλά και διδακτικής κατάληξης, ιστορία για την ταυτότητα, την πατρίδα, την επιθυμία.
50
Παναγιώτης Παναγόπουλος
2018-10-02
Ένα δράμα που παίρνει ως αρχική αφορμή μια κάπως συνηθισμένη ιστορία, αλλά την εξελίσσει απρόβλεπτα, με στοιχεία μυστηρίου, έως και νουάρ. Είναι λόγοι αρκετοί (και καλοί) για να παρακολουθήσει κανείς την ταινία. Αν η μόνη γλώσσα που ανέχεται κάποιος στο σινεμά είναι τα αγγλικά (ή, ακόμη χειρότερα, τα ελληνικά...), μην το συζητάμε περισσότερο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση