Ευρώπη, το Όνειρο(2017)
(Europe, the Dream) | Πρώτη προβολή: 11-10-2018

51 Βαθμολόγιο
με βάση 9 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Τρεις έφηβοι, ένας Έλληνας, ένας Σύρος και ένας Αφγανός, ονειρεύονται μία ελεύθερη και άνετη ζωή σε μια "τέλεια" Ευρώπη. Μέσα από τις αγωνιώδεις προσωπικές τους διαδρομές, που τους φέρνουν πιο κοντά στο όνειρό τους, διαπιστώνουν πως τέλεια Ευρώπη δεν υπάρχει και πως τα όνειρά τους μπορούν να ακυρωθούν μέσα από σκληρές πρακτικές και εφιαλτικές καταστάσεις.

Είδος:Ντοκιμαντέρ
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Αννέτα Παπαθανασίου, Αγγελος Κοβότσος
Διάρκεια:80
60
Στράτος Κερσανίδης
2018-10-18
Μια δυνατή ταινία της οποίας τα γυρίσματα κράτησαν περίπου δύο χρόνια ώστε να καταγραφούν τα όσα συνέβησαν μέσα στο χρόνο και όχι σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.
60
Άννα Δραγάτση
2018-10-16
Ένα ανθρωποκεντρικό ντοκουμέντο με πολιτικοκοινωνική προσέγγιση.
60
Παύλος Θ. Κάγιος
2018-10-14
Εύστοχη αλληγορία του κόσμου που ζούμε σήμερα με τρεις έφηβους, έναν Έλληνα, έναν Σύρο κι έναν Αφγανό, ονειρεύονται μία ελεύθερη και άνετη ζωή σε μια "τέλεια" Ευρώπη.
50
Λήδα Γαλανού
2018-10-12
Παρότι το θέμα της φρούδας ελπίδας μιας ανύπαρκτης, στην πραγματικότητα, Ευρώπης έχει γίνει αντικείμενο σπουδαίων ντοκιμαντέρ τα τελευταία χρόνια και παρότι ο παραλληλισμός του Έλληνα έφηβου με οικονομικά προβλήματα και των δυο προσφύγων δημιουργεί νοηματικές ανισότητες, η ταινία είναι επίκαιρη, ευαίσθητη και δυνατή, όσο τα πρόσωπα και ο λόγος των ηρώων της.
50
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2018-10-10
Η όλη αντιμετώπιση, η ειλικρίνεια, το καλό μοντάζ, η ωραία φωτογραφία και ο σωστά ελεγχόμενος ρυθμός, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που του αξίζει μια όσο το δυνατό πλατύτερη προβολή.
50
Ρόμπυ Εκσιέλ
2018-10-08
Αν μονάχα υπογραμμιζόταν αδρότερα η αντίστιξη στην οικογενειακή κατάσταση των αγοριών –ο Αντρέας μεγαλώνει με τους δικούς του, ο Αμπντάλα σταδιακά τους υποδέχεται στη Βιέννη, όμως ο Αλί Ρεζά δεν έχει απολύτως κανέναν να περιμένει-, θα μιλούσαμε για ένα σαφέστερης πολιτικοκοινωνικής ματιάς φιλμ τεκμηρίωσης.
50
Μαρία Μαγκάκου
2018-10-06
Ένα ανθρωποκεντρικό σινέ- ντοκιμαντέρ με μία ενδιαφέρουσα κοινωνικοπολιτική ματιά.
40
Χρήστος Μήτσης
2018-10-04
Ένα ανθρωποκεντρικό σινε-ντοκουμέντο με πολιτικοκοινωνική ματιά.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-10-02
Σε γενικές γραμμές πάντως η ιστορία αξίζει να αφηγηθεί παρότι κάποιες σκληρές καταστάσεις με την αναπόφευκτη συγκίνηση δεν αποφεύγονται. Στο τέλος η πικρή διαπίστωση για το απάνθρωπο πρόσωπο της σύγχρονης Ευρώπης δίνει και τη σφραγίδα της στο φιλμ που ξεκινά με τις καλύτερες προθέσεις αλλά λυγίζει από την συνειδητοποίηση της σκληρής αλήθειας.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση