Η Παρείσφρηση(2018)
(BlacKkKlansman)  Πρώτη προβολή: 27-09-2018

69 Βαθμολόγιο
με βάση 34 κριτικές
7.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στη δεκαετία του '70, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής αναταραχής στην Αμερική καθώς η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα και οι φυλετικές διακρίσεις κορυφώνονται, ο πρώτος Αφροαμερικανός ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή που ακόμα και σήμερα φαντάζει αδιανόητη: να παρεισφρήσει στην ρατσιστική οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν.

Είδος:Βιογραφία
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Σπάικ Λι
Πρωταγωνιστούν:Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, Άνταμ Ντράιβερ, Τόφερ Γκρέις, Λόρα Χάριερ
Διάρκεια:135
80
Λήδα Γαλανού
FLIX
2018-09-20
Με μια πολιτική κωμωδία τοποθετημένη στα '70ς, ο Σπάικ Λι επιτίθεται στον αμερικανικό ρατσισμό κάθε εποχής, απροκάλυπτα, έξω απ' τα δόντια και με ακαταμάχητο στιλ.
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2018-09-18
Όχι, ο θυμωμένος κινηματογραφιστής του Κάνε το σωστό και του εμβληματικού ντοκιμαντέρ 4 Little Girls δεν άλλαξε μυαλά και ταμπεραμέντο, Απλώς, έχει μια εντυπωσιακή ιστορία στα χέρια του και την ολοκληρώνει με μπρίο, επιδεξιότητα και αποτελεσματικότητα, χωρίς να παραλείψει να ενεργοποιήσει όλους τους συναγερμούς στη διαδρομή, με αποκορύφωμα τη σύνδεση με την επικαιρότητα, στην αυλαία.
70
Στράτος Κερσανίδης
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
2018-09-16
Θαυμάσια ταινία με τον Σπάικ Λι να σκηνοθετεί με νεύρο, χιούμορ και ευελιξία. Διατηρώντας έναν υποδειγματικό ρυθμό καθ' όλη τη διάρκειά της σημαδεύει και βρίσκει κέντρο, συνδυάζοντας τη ψυχαγωγία με τη σοβαρή αντιμετώπισή του θέματός του.
70
Θόδωρος Γιαχουστίδης
Movies Ltd
2018-09-14
Πείτε τον προβοκάτορα, πείτε τον λαοπλάνο, πείτε τον στρατευμένο, πείτε ότι μανιπουλάρει τους θεατές, πείτε τον όπως θέλετε, αλλά ο Spike Lee κι αυτή η ταινία χρειάζονται σήμερα.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2018-09-12
Συγκριτικά με την πλειοψηφία των ταινιών του, η «Παρείσφρηση» είναι σαφώς λιγότερο «δημαγωγική» σε ό,τι αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων των μαύρων, και αυτό οφείλεται κυρίως στο χιούμορ που τη στηρίζει που προσωπικά μου θύμισε αρκετά εκείνο των αδελφών Τζόελ και Ιθαν Κόεν.
60
Λουκάς Κατσίκας
cinemagazine.gr
2018-09-10
Με την καλύτερη ταινία του εδώ και πολύ καιρό, ο Σπάικ Λι διηγείται μια εξωφρενική, όμως πέρα για πέρα αληθινή ιστορία που συνέβη στην Αμερική των seventies μέσα από έναν πανίσχυρο συνδυασμό κωμωδίας, αστυνομικής δράσης, πολιτικού ακτιβισμού και ρητορείας.
60
Αχιλλέας Βασιλείου
Cinepivates
2018-09-08
Απολαυστικό, έξυπνο και καυστικό το νέο φιλμ του άτακτου παιδιού Spike Lee φαίνεται πως θα φτάσει μέχρι και την Ακαδημία και τα μεγάλα βραβεία και δικαίως. Μαζί και τα χτενίσματα που αψηφούν τα βαρύτητα!
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Μonopoli.gr
2018-09-06
30 χρόνια μετά από το εμβληματικό «Κάνε το σωστό» η οργή του Σπάικ Λι για τη ρατσιστική Αμερική δεν έχει καταλαγιάσει. Το αντίθετο.
50
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2018-09-04
Μια απίστευτη, αληθινή ιστορία μετατρέπεται από τον αναγεννημένο Σπάικ Λι σε αγωνιώδες, διασκεδαστικό και πολιτικά επίκαιρο αστυνομικό θρίλερ, το οποίο όμως δεν αποφεύγει τη λαϊκίστικη και διδακτική ρητορική του ακτιβιστή σκηνοθέτη.
40
nicolas1810
Letterboxd
2018-09-02
Καλή αναπαράσταση εποχής, τρελές αφάνες, ωραίο σάουντρακ, η ελαφρύτητά του όμως ακυρώνει μεγάλο ποσοστό της δυναμικής που νομίζει πως έχει.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση