Η Εξομολόγηση της Δασκάλας του Πιάνου(2017)
(The Confession) | Πρώτη προβολή: 30-08-2018

45 Βαθμολόγιο
με βάση 12 κριτικές
4.8 με βάση 4 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο ιερέας Giorgi παίρνει δυσμενή μετάθεση σε ένα όμορφο αλλά απομονωμένο ορεινό χωριό. Προκειμένου να αποκτήσει επαφή με τους πιστούς και καθώς στο παρελθόν έχει σπουδάσει σκηνοθεσία, αποφασίζει να οργανώσει προβολές ταινιών σε έναν αυτοσχέδιο κινηματογράφο για το ποίμνιό του. Εκεί όλοι του μιλούν για την Λίλη, την δασκάλα του πιάνου, και την ομοιότητά της με την Μέριλιν Μονρόε. Όμως, η γνωριμία του μ' εκείνην θα αποβεί μοιραία...

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γεωργία, Εσθονία, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Zaza Urushadze
Πρωταγωνιστούν:Dimitri Tatishvili, Joseph Khvedelidze, Sophia Sebiskveradze
Διάρκεια:89
80
Άγγελος Πολύδωρος
2018-08-20
Οι συναντήσεις των δύο αυτών χαρακτήρων, παρά τη φαινομενική αθωότητα της Λίλη και τον αυστηρά θρησκευτικό χαρακτήρα του ιερέα, αποπνέουν έναν υποβόσκοντα ερωτισμό και προσθέτουν ένα κάποιο suspense στο φιλμ, το οποίο αν εξαιρέσεις μια μικρή «κοιλιά» προς το μέσον, έχει τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνον επειδή υπάρχει η αγωνία για το «πού το πάει η Λίλη και πώς θα αντιδράσει ο Γκιόργκι;», αλλά κυρίως χάρη στις εξαιρετικές ερμηνείες των δύο αυτών βασικών χαρακτήρων, που υποδύονται ο Δημήτρι Τατισβίλι και η Σοφία Σεμπισβεράτζε.
60
Πάνος Μουζάκης
2018-08-18
Με μια απλή ιστορία και σκηνοθεσία, ο σκηνοθέτης παραδίδει μια ήσυχη και απολαυστική ταινία με ορισμένες δόσεις χιούμορ διάσπαρτες στην ταινία. Οι τόνοι της φύσης και η ατμόσφαιρα του εξοχικού τοπίου προσδίδουν μια αυθεντικότητα στο setting, καθώς και η ησυχία που επικρατεί στο απομονωμένο χωριό που εκτυλίσσονται τα γεγονότα.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-08-16
Ο Ουρουσάτζε, του οποίου τα «Μανταρίνια» πριν από μερικά χρόνια διεκδίκησαν το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ελέγχει το θέμα του και ζητεί την υπομονή του θεατή, δημιουργώντας μια παράξενη ατμόσφαιρα σασπένς που δίνει ανάσες σε μια συναισθηματικά φορτισμένη αλλά και υπερβολικά στατική ταινία.
40
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2018-08-14
Διαυγής, χαμηλότονη μα συμβατική σκηνοθετική προσέγγιση σε ένα δραματουργικά ενδιαφέρον σενάριο, που καταλήγει σε απλοϊκά και ξεπερασμένα ηθικοπλαστικά συμπεράσματα που μένουν ανολοκλήρωτα.
40
Γιώτα Τσιορβά
2018-08-12
Πέρα από την εξαιρετική ερμηνευτική προσέγγιση των ηθοποιών, Η Εξομολόγηση δεν έχει να προσφέρει ιδιαίτερες εκπλήξεις και διδάγματα στον θεατή, καθώς κυρίως εστιάζει σε ζητήματα εμπιστοσύνης και λιγότερο στο ζήτημα της ηθικής.
40
Τάσος Μελεμενίδης
2018-08-10
Η σύνδεση του ιερέα με τη γυναίκα φέρνει μια σειρά συζητήσεων πάνω στην ηθική που οδηγεί την ταινία προς το αδιέξοδο και ένα, τελικά, βεβιασμένο φινάλε που αδικεί την προσπάθεια των δύο ηθοποιών στη διαχείριση των χαρακτήρων τους και του μυστηρίου που αποπνέει η υπόθεση.
40
Παύλος Γκουγιάννος
2018-08-08
Ένα παλαιάς αισθητικής δράμα, που αν αποφάσιζε εξ αρχής πού ήθελε να πάει, σίγουρα θα είχε να πει περισσότερα.
40
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-08-06
Σε καραπομονωμένο χωριό της Γεωργίας, ο νεοφερμένος σινεφίλ παπάς, η μοιραία γυναίκα της περιοχής, κι ένας έφηβος που μαθαίνει πιάνο μπλέκονται σε μια άστοχη, κακοδομημένη ιστορία ειπωμένη με ωραία αισθητική.
30
Θανάσης Πατσαβός
2018-08-04
...ένα αψυχολόγητο δράμα που δεν αξίζει άφεση αμαρτιών.
20
Νίκος Παλάτος
2018-08-02
Μόνο για του φίλους του world cinema, με κάποιους από αυτούς να μπορούν ίσως να διακρίνουν (με τα πολλά...) μια αλληγορία για τη δύναμη του κινηματογράφου ως μέσου εκπλήρωσης στόχων ή για τη γνώση ως προϋπόθεση πράξης, ακόμα κι αν η πρώτη προέρχεται από τον ιερό θεσμό της εξομολόγησης. Όλα αυτά, πάντως, εμφανίζονται ως μέρη μιας ανύπαρκτης πλοκής που δεν πάει πουθενά, και όταν μοιάζει πως (θα) το κάνει... σταματά αμέσως.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση