Ονειρεύομαι σε Άλλη Γλώσσα(2017)
(Sueño en Otro Idioma) | Πρώτη προβολή: 30-08-2018

59 Βαθμολόγιο
με βάση 15 κριτικές
5.3 με βάση 4 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας νεαρός γλωσσολόγος ταξιδεύει στη μεξικανική ενδοχώρα για να συναντήσει τους τρεις εναπομείναντες ηλικιωμένους, μια γυναίκα και δύο άντρες, οι οποίοι μιλούν τη γλώσσα Ζικρίλ των ιθαγενών. Όταν ξαφνικά η γυναίκα πεθάνει, και ο γλωσσολόγος θελήσει να καταγράψει μια συνομιλία των δύο αντρών ώστε να διασωθεί η γλώσσα, συνειδητοποιεί πως ήταν φίλοι που κάποτε μάλωσαν και έκτοτε δεν αντάλλαξαν ξανά κουβέντα.Ο στόχος του τότε αλλάζει και αποφασίζει να ανακαλύψει το μυστικό τους.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Μεξικό, Ολλανδία
Σκηνοθέτης:Ernesto Contreras
Πρωταγωνιστούν:Fernando Álvarez Rebeil, José Manuel Poncelis, Eligio Meléndez, Fátima Molina
Διάρκεια:103
73
Ελένη Ουλάνη
2018-08-20
Είναι μια γλυκόπικρη ιστορία που διαδραματίζεται σε διάφορα επίπεδα και χρόνους, ενώ πραγματεύεται μια πληθώρα σύγχρονων θεμάτων. Επίσης, συνδυάζει επιτυχώς το ρεαλιστικό και δραματικό στοιχείο με το είδος της φαντασίας, καθώς με τη χρήση της μαγείας μας υπενθυμίζει το μυστήριο και την ομορφιά όλων εκείνων των παραδόσεων που χάνονται ανά τους αιώνες.
70
Λήδα Γαλανού
2018-08-18
Με νότες μαγικού ρεαλισμού, το «Ονειρεύομαι...» κρατά τα μυστικά του, θυμίζοντάς μας πως συχνά οι κοινωνικές επιταγές δεν μας επιτρέπουν να ζούμε στη γλώσσα που μιλάμε και πως οι λέξεις αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό που τις επινόησε: συνήθως, όσο πιο παλιό, τόσο πιο σοφό.
60
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2018-08-16
Η ανείπωτη ερωτική επιθυμία, οι ενοχές της συναισθηματικής προδοσίας και μια γλώσσα που πεθαίνει μαζί με τις αναμνήσεις που κουβαλούν οι λέξεις της ξεδιπλώνονται με ιδιαίτερη τρυφερότητα και λυρισμό σε μια αξιομνημόνευτη ιστορία.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-08-14
Το ερωτικό ένστικτο, η φιλία, η ηθική ως βασικός φάρος στη ζωή των αγνών ιθαγενών, η αυστηρή προσήλωση στους άκαμπτους κοινωνικούς κανόνες, η σύγκρουση παλιού και νέου, και τέλος η έννοια τη ίδιας της γλώσσας ως κάτι περισσότερο από ένα απλό μέσο επικοινωνίας. Όλα αυτά είναι τα στοιχεία που κάνουν το όμορφο αυτό φιλμ να συγκινεί και να γοητεύει τον θεατή με την αυθεντική δύναμή του.
60
Αγγελική Στελλάκη
2018-08-12
Ποιητικός ο ρυθμός της ταινίας, αν και υπάρχουν στιγμές από τη μέση και μετά που μοιάζει να επαναλαμβάνεται. Αυτή η επανάληψη κουράζει τελικά τον θεατή και υπονομεύει εν μέρει το τρυφερό μήνυμα της ταινίας.
60
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2018-08-10
Στην παράδοση ενός λατινοαμερικάνικου σινεμά που κρατά πάντα στο μυαλό του τον θεατή δίχως να παραμελεί τις ιδιοσυγκρασιακές λεπτομέρειες που χτίζουν τον χαρακτήρα του, η ταινία ισορροπεί με ευκολία ανάμεσα σε κάτι που μπορεί να ικανοποιήσει εξίσου μια μεγάλη μερίδα κοινού, δίχως να παραδίδεται σε υπερβολικές ευκολίες και κλισέ.
60
Τάσος Μελεμενίδης
2018-08-10
Με όπλο κυρίως την υπέροχη φωτογραφία και τον ευπρόσδεκτο μυστικισμό που κρύβεται πίσω από αυτή την αναζήτηση μιας γλώσσας που μοιάζει να είναι κάτι περισσότερο από ανταλλαγή λέξεων, το φιλμ αφήνεται στις δυνάμεις του μαγικού ρεαλισμού και όταν δεν στοχεύει πάνω στη συγκίνηση του θεατή μέσα από παραπανίσιες επεξηγήσεις, μπορεί να λειτουργήσει ως μια υπερβατική εμπειρία.
50
Ηλίας Δημόπουλος
2018-08-06
Μια ρομαντική ιστορία, που στην κλιμάκωσή της θα διαλέξει το χιούμορ δίπλα στον μυστικισμό της, υπερθεματίζοντας το happy end.
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-08-04
Παράξενο ψυχολογικό - ερωτικό δράμα του οποίου το μυστήριο κοινοποιείται πιο σύντομα απ' όσο θα έπρεπε, οπότε χάνεται το ενδιαφέρον.
40
Παναγιώτης Μήτσικας
2018-08-02
Couleur locale και «ωραίες εικόνες» από το σύμπαν του φεστιβαλικού κυκλώματος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Hate it or love it.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση