Ζωή σε Φιλμ(2017)
(Kodachrome) | Πρώτη προβολή: 09-08-2018

55 Βαθμολόγιο
με βάση 18 κριτικές
5.8 με βάση 5 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Διαζευγμένος και στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του, ο Ματ αιφνιδιάζεται από την απρόσμενη επίσκεψη της Ζούι, της κοπέλας που προσέχει τον άρρωστο και χρόνια αποξενωμένο πατέρα του Μπεν. Η Ζούι τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του, ένας διάσημος φωτογράφος, είναι βαριά άρρωστος και του ζητάει να τους συνοδεύσει μέχρι το Κάνσας.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Mark Raso
Πρωταγωνιστούν:Ed Harris, Jason Sudeikis, Elizabeth Olsen, Bruce Greenwood
Διάρκεια:105
70
Αλέξανδρος Κυριαζής
2018-08-20
Χωρίς ουσιαστικά καμία έκπληξη, με εξαίρεση ένα δυσάρεστο διάλειμμα πάνω στη πρώτη ώρα που ευτυχώς είναι μόνο ένα διάλειμμα, και γρήγορα ξαναβρίσκει το δρόμο της, η ταινία του Mark Raso (Copenhagen) δεν έχει κανένα σκοπό να μας εντυπωσιάσει, αλλά στο τομέα της ψυχαγωγίας, με την ετυμολογικής της έννοια, παίρνει άριστα, δίνοντας μας μπόλικη τροφή για σκέψη, ενώ ταυτόχρονα η σκηνοθεσία του δε χάνει ούτε χτύπο, κρατώντας το θεατή άνετα στη θέση του.
60
Ηλίας Δημόπουλος
2018-08-18
Με όπλο της μια τίμια αντιπαράθεση γιου (επαρκής ο Σουντέικις) και πατέρα (μετρημένος και στην «οσκαρική» του σκηνή πολύ συγκινητικός ο ΄Εντ Χάρις), το φιλμ του Ρέιζο κινείται σχεδόν ελεγειακά - για ευθυτενή americana – προς την δική του κάθαρση. Που θα συμβεί προβλέψιμα, αλλά όπως θα ήλπιζες προβλέψιμα, όχι όπως θα φοβόσουν: Μέσα σε βουβή αναμέτρηση με το παρελθόν. Που κι αν δεν αλλάζει, δοθείσης ευκαιρίας, φωτίζει αλλιώτικα το παρόν και τη συνέχεια.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-08-16
Road movie τρυφερό, ανθρώπινο, αλλά χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις...
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-08-14
Αν και ακολουθεί όλα τα κλισέ και τις αναγνωρίσιμες στάσεις του παραδοσιακού κινηματογραφικού ταξιδιού (δείτε το λήμμα «roadmovie» και τα παράγωγα του) η ταινία καταφέρνει να κερδίσει το ενδιαφέρον μας, χάρη κυρίως στην πηγαία ανθρωπιά, τον απλόχερο.
50
Λήδα Γαλανού
2018-08-12
Με αφορμή την αλλαγή στην τέχνη και στην τεχνολογία, στο πώς οι αναμνήσεις παγιδεύονται σ' ένα καρέ το οποίο, πια, δεν θα είναι ποτέ χάρτινο και χειροπιαστό, η ταινία μιλά για κάτι πολύ ευρύτερο και βαθύτερο, τον φόβο του χρόνου που περνά και των αλλαγών που φέρνει κάθε νέα στιγμή, με ειλικρίνεια που ρίχνει εύκολα τις συναισθηματικές άμυνες.
50
Κατερίνα Ανδρεάκου
2018-08-10
Ταινία καλών προθέσεων, ερμηνειών και συνολικά ευπρεπής ως αποτέλεσμα, που μπορεί και να σας συγκινήσει ειλικρινά αν είστε λάτρεις της φωτογραφίας και γενικώς σκεπτικοί απέναντι στη νέα ψηφιακή εποχή. Ωστόσο, η μεγάλη αμφιβολία είναι αν θα τη θυμάστε (και) το επόμενο πρωί, μετά τη θέασή της στο σινεμά...
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-08-08
Το κλείσιμο του τελευταίου εργαστηρίου αναλογικών φωτογραφιών στις ΗΠΑ ξαναφέρνει κοντά έναν (φωτογράφο) πατέρα και τον γιό του, σε αυτό το καλοπαιγμένο, συμπαθητικό, αλλά όχι αξιομνημόνευτο οικογενειακό δράμα.
40
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2018-08-06
Σαν παλιό, γνώριμο και απόλυτα ασφαλές θερινό σινεμά, το «Ζωή σε Φιλμ» αποτελεί ουσιαστικά ένα road movie νοσταλγίας χωρίς καμία απολύτως αφηγηματική έκπληξη αλλά με μια αβίαστη φυσικότητα στον τρόπο που σερβίρει τα κλισέ του.
40
Τάσος Μελεμενίδης
2018-08-04
Χωρίς εκπλήξεις και υπολογισμένο ως τις λεπτομέρειές του, κερδίζει κυρίως τη συμπάθεια λόγω των Εντ Χάρις και Τζέισον Σουντέικις στους ρόλους του πατέρα και γιου αντίστοιχα, με τον τελευταίο να πετυχαίνει επιτέλους έναν καλό δραματικό ρόλο, κάτι που προσπαθεί εδώ και μια διετία, παίζοντας στα Sleeping with Other People και Colossal.
30
Χρήστος Μήτσης
2018-08-02
Road trip χαρακτήρων που στηρίζεται σε μία και μόνη ιδέα, το τέλος του φωτογραφικού φιλμ ως το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, την οποία δεν ξέρει να αναπτύξει ή να εκμεταλλευτεί στο ελάχιστο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση