Ο Πρόεδρος(2017)
(La Cordillera) | Πρώτη προβολή: 05-07-2018

58 Βαθμολόγιο
με βάση 20 κριτικές
5.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο στην καρδιά των Άνδεων, ο πρόεδρος της Αργεντινής βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στην πολιτική και την προσωπική του ζωή. Θα προστατέψει την εξουσία του ή θα σταθεί στην οικογένειά του υπερασπιζόμενος τις αξίες του;

Είδος:Θρίλερ
Χώρα:Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία
Σκηνοθέτης:Santiago Mitre
Πρωταγωνιστούν:Ricardo Darín, Dolores Fonzi, Paulina García, Daniel Giménez Cacho
Διάρκεια:114
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2018-07-20
Ένα θρίλερ (πρωτοπαίχτηκε στο «Ένα κάποιο βλέμμα» των περσινών Κανών) που κινείται με δεξιοτεχνία και ευρηματικότητα ανάμεσα στον Χίτσκοκ και τον Κιούμπρικ, με φόντο τη σύνοδο κορυφής των Λατινοαμερικανών ηγετών, που μαζεύονται στη Χιλή, σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο στην κορυφή των Άνδεων, για να συνάψουν συμφωνία για την ίδρυση ενός λατινοαμερικανικού οργανισμού πετρελαίου.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-07-18
Την ευρύτερη έννοια της πολιτικής θέλει να πραγματευτεί ο Μίτρε και το πετυχαίνει μέσα από το ώριμο πορτρέτο του Ρικάρντο Νταρίν, ο οποίος αιφνιδιάζει συνεχώς τους φίλους και τους αντιπάλους του με οικονομία λόγου και κινήσεων σε ένα εκφραστικό και σεναριακό σκάκι.
60
Χρήστος Μήτσης
2018-07-16
Βραδύκαυστο και ατμοσφαιρικό δραματικό θρίλερ πάνω στη διαχείριση της εξουσίας, το οποίο συνδέει τολμηρά πολιτική και ψυχανάλυση, από τον βραβευμένο σκηνοθέτη της «Paulina».
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-07-14
Ο Μίτρε έφτιαξε ένα πολυεπίπεδο, σύνθετο έργο που, παρότι κινείται σε ρεαλιστικές βάσεις, νιώθεις ότι περιβάλλεται από έναν μεταφυσικό αέρα που γοητεύει. Εστω και αν το σκέλος που αφορά τα προσωπικά του κεντρικού ήρωα είναι σαφώς πιο αδύναμο από εκείνο που αφορά την πολιτική του δραστηριότητα.
60
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2018-07-12
Με τα πόδια του στο αμερικανικό πολιτικό σινεμά της δεκαετίας του 70 και το κεφάλι του σε μια περιοχή που μοιάζει να βρίσκεται πιο κοντά σε αυτή του «House of Cards» με μια γερή δόση μεταφυσικού, το «La Cordilliera» έχει αιχμή και χιούμορ, περίσσια ατμόσφαιρα κι αγωνία. Κι αν δεν λέει κάτι αληθινά καινούριο ή συνταρακτικό για τους ανθρώπους ή τους πολιτικούς, το κάνει με απόλυτα ελκυστικό κι ενδιαφέροντα τρόπο.
60
Βικτωρία Μιχαήλ
2018-07-10
Οι συνάδελφοι του ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ κ.ο.κ. θα κατεβάσουν τα μολύβια τους και θα χαζεύουν – μαζί με το fan club του Φρανκ Άντεργουντ (μόνο Κλερ από δω και πέρα), του σκηνοθέτου (λέμε τώρα...), του Νταρίν και του «όλε!» (αυτά υπάρχουν κι εν πολλοίς ταυτίζονται). Ορκισμένοι του Hitch, σας αφορά επίσης ανυπερθέτως. Αν δεν το 'χεις με το φλου, στο μυστήριο ειδικά, μπορεί να αισθανθείς ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά. Θα εξέλθει Καμ(μ)ένος όποιος δεν τρέφει το παραμικρό ενδιαφέρον για το chic «Δυτικής Πτέρυγας».
60
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2018-07-08
Το πολύ ενδιαφέρον πέρα από τα ωραία που μας λέει ο Mitre, είναι πως διαθέτει ένα εξαιρετικό καστ. Όποτε βλέπετε σε ταινία να πρωταγωνιστεί ο Ricardo Darín, να είστε σίγουροι ότι είναι καλή ταινία. Ο άνθρωπος είναι εγγύηση και είναι για άλλη μια φορά εξαιρετικός εδώ ως ο φιλόδοξος και εντέλει κυνικός πρόεδρος της Αργεντινής.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-07-06
Αρκετά ενδιαφέρον πολιτικό θρίλερ από τους παραγωγούς του αργεντίνικου «Ιστορίες για Αγρίους» με τον εξαίρετο Ρικάρντο Νταρίν να δίνει ψυχολογικό βάθος και ρεαλιστική υπόσταση στον χαρακτήρα του, ο οποίος σημαδεύει ολοκληρωτικά το φιλμ.
50
Νεκτάριος Σάκκας
2018-07-04
Πειστικός ο Ρικάρντο Νταρίν στο ρόλο ενός πολιτικού υπό πίεση, ωστόσο η τρίτη ταινία του φιλόδοξου Σαντιάγκο Μίτρε («Paulina») αντιμετωπίζει με μια άνιση και μάλλον απλοϊκή προσέγγιση τις γκρίζες ζώνες της διεθνούς πολιτικής σκακιέρας.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-07-02
Το αρτίστικα αινιγματικό πορτρέτο του (επινοημένου) Αργεντινού προέδρου σε μια στιλάτη (μα κάπως απροσπέλαστη) μίξη πολιτικής ίντριγκας και οικογενειακών προβλημάτων με ωραίες ερμηνείες –και φόντο τις υποβλητικές χιονισμένες Άνδεις.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση