Η Σωτηρία της Ψυχής(2016)
(Hotel Salvation) | Πρώτη προβολή: 05-07-2018

58 Βαθμολόγιο
με βάση 19 κριτικές
7.0 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας ηλικιωμένος Ινδός αποφασίζει ξαφνικά να εγκαταλείψει το σπίτι του και να ταξιδέψει μαζί με το γιο του στο μυθικό Βαρανάσι προκειμένου να αφήσει στην ιερή αυτή πόλη την τελευταία του πνοή.

Είδος:Δράμα, Κωμωδία
Χώρα:Ινδία
Σκηνοθέτης:Shubhashish Bhutiani
Πρωταγωνιστούν:Adil Hussain, Lalit Behl, Geetanjali Kulkarni, Palomi Ghosh
Διάρκεια:102
70
Αλέξανδρος Κυριαζής
2018-07-20
Μια πανανθρώπινη γλυκόπικρη τρυφερή δραμεντί, το Hotel Salvation έχει να πει πολλά, τόσο θεματικά όσο και καλλιτεχνικά και το καταφέρνει χάρη στο άπλετο ταλέντο των συντελεστών του.
60
Χρήστος Μήτσης
2018-07-18
Χειροποίητο και τρυφερό δράμα πάνω στο πέρασμα του χρόνου, το νόημα της ζωής και την ανθρώπινη επικοινωνία, μέσα από το συγκινητικό πρίσμα των ινδικών πολιτισμικών παραδόσεων.
60
Ηλίας Δημόπουλος
2018-07-16
Τρυφερή, ηθογραφική σπουδή πάνω στο χθες και το σήμερα των γενεών στην Ινδία καθώς και στην επανεύρεση της θρησκευτικά και πολιτισμικά σημαντικής για τον Ινδουϊσμό στάσης απέναντι στον θάνατο.
60
Ρόμπυ Εκσιέλ
2018-07-14
Πόσο αέρινη μπορεί να είναι μια ταινία που προαναγγέλλει εξαρχής έναν θάνατο; Αν είναι συμβιβασμένη με αυτήν ακριβώς την ιδέα του τέλους, τότε μέχρι και γέλιο βγάζει, χωρίς δεύτερες σκέψεις ή ενοχές.
60
Παναγιώτης Παναγόπουλος
2018-07-12
Σαφώς και δεν πρόκειται για σινεμά «διασκέδασης», ούτε καν για παραγωγή Bollywood, αν φαντάστηκες κάτι τέτοιο με το ινδικό θέμα. «Η Σωτηρία της Ψυχής» είναι ένα ανθρώπινο δράμα, που είναι και συγκινητικό και ευχάριστο (με έναν τρόπο). Αν σου αρέσουν τα ethnic κοινωνικά της κατηγορίας του «art-house», μάλλον θα την ευχαριστηθείς.
60
Τάσος Μελεμενίδης
2018-07-10
Οι ινδουιστές ταξιδεύουν στα νερά του Γάγγη και στην ιερή πόλη του Βαρανάσι για να αναπαυθούν εν ειρήνη κυριολεκτικά και το Hotel Salvation μετατρέπει την εμπειρία αυτή σε ένα γλυκόπικρο φιλμ για όσα κερδίζουμε και χάνουμε με την παρουσία μας εδώ και κυρίως για το πώς ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όσους παραμένουν εν ζωή.
60
Παύλος Γκουγιάννος
2018-07-08
Ένα ινδικό διαμαντάκι, που ομορφαίνει την ψυχή μας βλέποντάς το, και νιώθεις ότι μόλις τελειώσει θα έρθει και η σωτηρία της δικής σου ψυχής.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-07-06
Ο 26χρονος σκηνοθέτης Σουμπασίς Μπουτιανί έχει πολύ ξεκάθαρη εικόνα του τι θέλει να πει αλλά και του πώς να το πει: η απλότητα των ομορφιών της ζωής τις οποίες τις περισσότερες φορές δεν έχουμε χρόνο να δούμε (αν και βρίσκονται μπροστά μας), απέναντι στην παράνοια της καθημερινότητας, την ανάγκη για όλο και περισσότερα πράγματα, τα οποία, βέβαια, στην τελική δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-07-04
...ένα φιλμ που κυλάει σχετικά μονότονα και δίχως εκπλήξεις.
40
Αγγελική Στελλάκη
2018-07-02
Οι αργοί ρυθμοί της ταινίας γίνονται σε ορισμένες στιγμές κουραστικοί, αλλά η ταινία συνολικά αποτελεί μια μελαγχολική ματιά στη ζωή που αφήνουμε πίσω μας, στο πως την χτίζουμε και στη σχέση μας με τους άλλους.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση