Ακρότητες(2017)
(First Reformed) | Πρώτη προβολή: 07-06-2018

68 Βαθμολόγιο
με βάση 22 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Αιδεσιμότατος Ernst είναι ένα μοναχικός πρώην στρατιωτικός που τώρα είναι πάστορας μιας μικρής εκκλησίας στην Νέα Υόρκη. Η εκκλησία του είναι πλέον ένα τουριστικό αξιοθέατο που επισκιάζεται από μία άλλη κοντινή εκκλησία, την Άφθονη Ζωή, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πλήθος πιστών . Όταν μια έγκυος πιστή παρακαλεί τον αιδεσιμότατο να συμβουλεύσει τον ακτιβιστή σύζυγό της, ο κληρικός νιώθει να βυθίζεται στο δικό του οδυνηρό παρελθόν αλλά και στο εξίσου δυσοίωνο μέλλον του, ενώ η Πίστη του δοκιμάζεται σοβαρά.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Paul Schrader
Πρωταγωνιστούν:Amanda Seyfried, Ethan Hawke, Victoria Hill, Philip Ettinger
Διάρκεια:113
90
Ακης Καπράνος 
2018-06-20
Οι «Ακρότητες» αποτελούν δείγμα ενός διαλογικού σινεμά που είχε εκλείψει από τις οθόνες μας.
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-06-18
Ο Σρέιντερ δεν κάνει μόνο μια ταινία για την πίστη, την ελπίδα και την ενοχή αλλά ταυτόχρονα ένα σοβαρό και σκεπτόμενο αντιμιλιταριστικό δράμα με ανοιχτές ερωτήσεις για να αποφύγει την ευκολία του διδακτισμού.
70
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-06-16
Ο Πολ Σρέιντερ βρίσκεται εδώ σε μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του· καριέρας γεμάτης σκαμπανεβάσματα. Οι «Ακρότητες» είναι η εξονυχιστική μελέτη ενός πολύ πονεμένου και προβληματικού ανθρώπου (ο Ιθαν Χοκ έκτατος σε έναν ρόλο που εκ πρώτης νομίζεις ότι δεν του ταιριάζει), ο οποίος ενώ καλείται να βοηθήσει τους άλλους, έχει παραμελήσει τον εαυτό του, που επίσης χρειάζεται βοήθεια, αν όχι τη μεγαλύτερη.
70
Λουκάς Κατσίκας
2018-06-14
Σεναριογράφος του «Ταξιτζή», του «Οργισμένου Ειδώλου» και του «Τελευταίου Πειρασμού», και σκηνοθέτης του «Επάγγελμα Ζιγκολό» και του «Μίσιμα» μεταξύ άλλων, ο 71χρονος Σρέιντερ παραλλάσσει σταθερούς προβληματισμούς του πάνω σε ζητήματα ηθικής και πίστης σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και δυνατές ταινίες της καριέρας του.
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2018-06-12
Ο Σρέιντερ έφτιαξε μια από τις πιο προσωπικές ταινίες του, μια πολυεπίπεδη, βουτηγμένη σε μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, ταινία, πάνω στη σύγχρονη Αμερική, που θέτει πολλά ερωτήματα γύρω από την πίστη (και όχι μόνο τη θρησκευτική) και το μέλλον του πλανήτη μας.
70
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2018-06-10
Αυστηρό, σκοτεινό και απόλυτα συμφιλιωμένο με την pulp πλευρά του, το νέο φιλμ του Πολ Σρέιντερ είναι ατελές αλλά και συναρπαστικό, όπως ακριβώς και ο ήρωάς του.
60
Χρήστος Μήτσης
2018-06-08
Λιτό κι εσωτερικό υπαρξιακό δράμα μπεργκμανικών τόνων, που δεν αποφεύγει όλες τις... αμερικανικές ευκολίες, από τον καλβινιστή σεναριογράφο του «Ταξιτζή» και σκηνοθέτη του «Μίσιμα».
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-06-06
Ο 72χρονος πλέον Σρέιντερ υπογράφει μια σκεπτόμενη, σοφή αλλά και μεγαλειώδης σε κάποιες στιγμές της αλληγορία για την πίστη, την ερωτική αγάπη και την εμπορευματοποίηση της θρησκείας.
60
Λήδα Γαλανού
2018-06-04
Ο Ιθαν Χοκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο χτίζει πραγματικά έναν ήρωα γεμάτο αντιθέσεις και με τεράστιο εσωτερικό βάρος, ενώ το σενάριο κάνει παραστρατήματα που κατά στιγμές αγγίζουν την παρωδία και διασπώνται σ' ένα φευγάτο, αμήχανο φινάλε. Έστω κι έτσι, οι θαρραλέες αισθητικές επιλογές και η αληθινή αγωνία στην καρδιά της φτιάχνουν μια ταινία αυθεντική και σαρωτική, στην οποία δύσκολα μπορείς ν' αντισταθείς, τουλάχιστον για όσο διαρκεί.
40
Νίκος Παλάτος
2018-06-02
Φεστιβαλικών προδιαγραφών art-house, που έχει αρκετά από τα χαρακτηριστικά της καλής γραφής του Πολ Σρέιντερ, έχει όμως και αυτά της υποδεέστερης σκηνοθετικής του ικανότητας.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση