Η Ενοχή του Κένεντι(2017)
(Chappaquiddick) | Πρώτη προβολή: 10-05-2018

53 Βαθμολόγιο
με βάση 17 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η αληθινή ιστορία πίσω από την υπόθεση που στοίχισε την προεδρία στον Τεντ Κένεντι. Στις 18 Ιουλίου 1969, η εμπλοκή του γερουσιαστή Τεντ Κένεντι σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή της νεαρής συνεργάτιδάς του θα σημάνει ταυτόχρονα και το τέλος των προσδοκιών του για την προεδρική θέση.

Είδος:Δράμα, Θρίλερ
Χώρα:Σουηδία, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:John Curran
Πρωταγωνιστούν:Jason Clarke, Kate Mara, Ed Helms, Jim Gaffigan
Διάρκεια:106
70
Τάσος Μελεμενίδης
2018-05-20
Δοσμένο με χιούμορ αλλά και σεβασμό στην οικογένεια, με τη συχνή αναφορά της «κατάρας των Κένεντι», το φιλμ του Κιούραν είναι κυνικό και σατιρικό ταυτόχρονα, αντιπαραθέτοντας σπαρταριστά περιστατικά με πράξεις δουλοπρέπειας το αμερικανικού κοινού προς έναν ένοχο που μετατρέπεται εύκολα σε θύμα, χάρη στο όνομά του.
60
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-05-18
Μπορεί οι διάλογοι να το παρακάνουν ενίοτε (ιδίως με την «κατάρα των Κένεντι»), το βέλος όμως έχει σαφή τελικό στόχο: την αυθαιρεσία με την οποία αποδίδουμε ευθύνες ή παραχωρούμε συγχώρεση.
60
Αγγελική Στελλάκη
2018-05-16
Αντλώντας έμπνευση από αυτό το μυστήριο, η ταινία προσπαθεί όχι τόσο να αναπαραστήσει τις στιγμές του δυστυχήματος, όσο να δείξει το μετά: τι έγινε μετά το δυστύχημα, πώς ενήργησε τόσο ο Τεντ Κένεντι όσο και οι συνεργάτες του και την προσπάθεια που έγινε ώστε το όνομα των Κένεντι να παραμείνει αλώβητο στη συνείδηση των ψηφοφόρων. Σε αυτό το πλαίσιο, θα λέγαμε ότι η ταινία ακολουθεί την παρακαταθήκη του Jackie του Πάμπλο Λαραΐν, όπου και εκεί το όνομα Κένεντι μπαίνει πάνω από τις πράξεις.
60
Ρόμπυ Εκσιέλ
2018-05-14
Ένα ξεχασμένο σκάνδαλο με τον νεότερο εκ των αδελφών Κένεντι δραματοποιείται ως σχόλιο και υπενθύμιση των πληγών της πολιτικής οικογενειοκρατίας.
60
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-05-12
Το τροχαίο του 1969, που στοίχισε την προεδρική προοπτική του Μπομπ Κένεντι και τη ζωή της συνοδηγού του, και το επακόλουθο σκάνδαλο συγκάλυψης, δοσμένα με θαυμαστή αμφισημία και υποβλητική ατμόσφαιρα.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-05-10
Ο Καράν...δίνει μια, αν όχι σπουδαία, σίγουρα ενδιαφέρουσα ταινία που σε αφήνει πίσω της με μια απέραντη θλίψη και με μια τρομερά δυσάρεστη γεύση για το ποια είναι τελικά τα πρόσωπα που προορίζονται για αρχηγοί κρατών.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-05-08
Η σκηνοθεσία δίνει όλη το παρασκήνιο του τραγικού ατυχήματος, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που «ενοχοποιούν» πλήρως τον Κένεντι –αναρωτιόμαστε αν η ταινία θα μπορούσε να γυριστεί όσο ζούσε ο τελευταίος– αλλά και τον παρουσιάζουν «άβουλο θύμα» του αυταρχικού πατέρα του.
40
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2018-05-06
Μια τηλεοπτικής κοπής αναπαράσταση των ιστορικών γεγονότων και των παρασκηνιακών κινήσεων συγκάλυψης του σκανδάλου με αδέξια σκηνοθεσία, χωρίς σφρίγος και προσωπική υπογραφή.
40
Ακης Καπράνος 
2018-05-04
Ο Τζον Κέραν προσπαθεί να στήσει ένα στόρι υποκρισίας και σκοτεινού παρελθόντος, υποβοηθούμενος από τις ερμηνείες των Κέιτ Μάρα, Τζέσον Κλαρκ και Μπρους Ντερν. Γίνεται συχνά όμως διδακτικός και – το χειρότερο – ανιαρός.
40
Νίκος Παλάτος
2018-05-02
Προσεκτική (με κάθε έννοια του όρου) εξιστόρηση ενός σοβαρού γεγονότος που προσφερόταν για μια πέραν του τυπικού αντιμετώπιση. Το όνομα Κένεντι μπορεί να ιντριγκάρει από μόνο του το πιο ενήλικο κοινό, αυτό όμως που θα εισπράξει εδώ δεν είναι παρά η υπενθύμιση ενός συμβάντος από το παρελθόν που αφορά τη θρυλική οικογένεια, με έναν καθόλα ευπρεπή τρόπο μεν, που απέχει από το να χαρακτηριστεί συναρπαστικός δε.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση