Happy Birthday(2017)
Πρώτη προβολή: 10-05-2018

41 Βαθμολόγιο
με βάση 14 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα, ο Γιώργος έρχεται αντιμέτωπος με την έφηβη κόρη του, η οποία είναι ανάμεσα στους διαδηλωτές. Προκειμένου να βρουν τις χαμένες ισορροπίες μεταξύ τους, πατέρας και κόρη θα περάσουν μερικές μέρες μαζί στο εξοχικό της οικογένειας.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος, Γερμανία
Σκηνοθέτης:Χρίστος Γεωργίου
Πρωταγωνιστούν:Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Ήμελλος, Μυρτώ Αλικάκη, Βασίλης Μαγουλιώτης
Διάρκεια:84
60
Αγγελική Στελλάκη
2018-05-20
Ο σκηνοθέτης μένει προσηλωμένος στον στόχο του, αφηγείται μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος -πράγμα που έχει καταλήξει να είναι σπάνια αρετή στο ελληνικό σινεμά- και διαθέτει ενδιαφέρουσες ερμηνείες από τους Δημήτρη Ήμελλο, Μυρτώ Αλικάκη και Νεφέλη Κουρή.
50
Λήδα Γαλανού
2018-05-18
Ο Γεωργίου στήνει ένα πρώτο μέρος της ταινίας του με εξαιρετική λεπτότητα στις ερμηνείες, συναρπαστικές σκηνές ταραχών και πλήθους, τολμώντας να κοιτάξει στα μάτια σχέσεις σύνθετες μέσα σε μια χώρα αφιλόξενη. Αυτή την ένταση, από καθαρή προσωπική αισιοδοξία και οπτιμισμό, λειαίνει υπερβολικά στο δεύτερο μέρος του φιλμ, χάνοντας στην πορεία τις αιχμές που δίνουν στην ταινία τη δύναμή της.
50
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2018-05-16
Η δύσκολη - συχνά προφανής, αν και με τις ιδέες της συνεχώς στη σωστή θέση - διαδρομή της σχέσης ενός πατέρα με την κόρη του στην ταραγμένη Ελλάδα του σήμερα, μέσα από τη ματιά του Χρίστου Γεωργίου.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-05-14
Ο Δημήτρης Ήμελλος και η Νεφέλη Κουρή, έχοντας παίξει μαζί αρκετές φορές στο θέατρο, συνάδουν υποκριτικά, μιλώντας αναγκαστικά γλώσσες διαφορετικών γενεών στο Happy Birthday. Παρά το σεναριακό ενδιαφέρον, η ταινία υπολείπεται σε σκηνοθετικό δυναμισμό και αμβλύνει την κλιμάκωση της έντασης.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-05-12
Μια επαναστατημένη 16άρα και ο ΜΑΤατζής πατέρας της επιχειρούν να γεφυρώσουν το ηλικιακό και ιδεολογικό χάσμα που τους χωρίζει, σε αυτή την σφιχτοδεμένη, συμπαθητική αλλά όχι αξιομνημόνευτη ταινία.
40
Ακης Καπράνος 
2018-05-10
Αναζητάμε μια τιμιότητα κάτω από τη θολούρα των διαλόγων, τη θολούρα του σεναρίου, τη θολούρα των προθέσεων. Ε, δεν βγαίνει. Η Νεφέλη Κουρή και ο Δημήτρης Ημελλος, πάντως, προσπαθούν.
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-05-08
Παρά τις δυνατές ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές, τη στιβαρή πλανοθεσία και τη θαυμάσια μουσική του Κωνσταντή Παπακωνσταντίνου, η ιστορία αποδίδεται κάπως σχηματικά και χωρίς την έκπληξη που θα τη βοηθούσε να «πετάξει», να γίνει κάτι πραγματικά το απρόβλεπτο.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-05-06
Αφηγηματικά η ταινία κυλάει αβίαστα αλλά σε κάποια σημεία το δράμα βαραίνει αναίτια. Χρήσιμη η κωμική εκτόνωση του σεναρίου (ο βόθρος που πέφτουν πατέρας και κόρη) και άψογο το πρωταγωνιστικό ντουέτο στη δουλειά του.
30
Χρήστος Μήτσης
2018-05-04
Δράμα χαμηλότονα ρεαλιστικό όταν επικεντρώνεται στους χαρακτήρες, αλλά σχηματικό, πομπώδες και διδακτικό όταν σχολιάζει την κοινωνική πραγματικότητα.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2018-05-02
Λίγο «η δουλειά δεν είναι ντροπή», λίγο «το χάσμα των γενεών», λίγο εκδρομή στην εξοχή, κάπου ανάμεσα χάθηκε η ιστορία και ο σκοπός τούτου του φιλμ, που εξελίσσεται αμήχανα, άνοστα και μέσα στην επιπολαιότητα σχηματικών χαρακτήρων και καταστάσεων.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση