Πωλ Γκωγκέν(2017)
(Gauguin: Voyage de Tahiti) | Πρώτη προβολή: 10-05-2018

45 Βαθμολόγιο
με βάση 19 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Πωλ Γκωγκέν νοιώθει να ασφυκτιά στο Παρίσι του 1891. Ταξιδεύει στην Ταϊτή για να ξαναβρεί την έμπνευση. Ζωγραφίζει, φτιάχνει γλυπτά- τα έργα του θυμίζουν την αρχέγονη τέχνη του νησιού. Ο Πωλ Γκωγκέν πέρασε δύο χρόνια της ζωής του στο χωριό Ματέερα όπου γνώρισε τη φτώχεια, αρρώστησε βαριά αλλά κι ερωτεύτηκε την όμορφη ιθαγενή Τεχούρα, στο πρόσωπο της οποίας βρήκε τη μούσα του για μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του.

Είδος:Βιογραφία, Δράμα
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Edouard Deluc
Πρωταγωνιστούν:Vincent Cassel, Tuheï Adams, Malik Zidi, Pua-Taï Hikutini
Διάρκεια:102
70
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-05-20
Ο αέρας του εξωτικού και του Άλλου που αποπνέουν τα έργα του είναι εξίσου έντονος και στην ταινία του Εντουάρ Ντελούκ, η κάμερα του οποίου ερωτεύεται και τα τοπία τις Ταϊτής αλλά και τις φιγούρες των ιθαγενών, σε σημείο που ξεχνάει να ζωγραφίσει ένα πιο σφαιρικό πορτρέτο του καλλιτέχνη. Δεν πειράζει και πολύ όμως! Εκατό λεπτά με τον Βενσάν Κασέλ είναι πάντα ευπρόσδεκτα.
60
Ακης Καπράνος 
2018-05-18
...πρέπει να πω ότι απόλαυσα το φιλμ περισσότερο από την πλειοψηφία των συναδέλφων μου. Ισως να με παρέσυρε ο υπέροχος Βενσάν Κασέλ, ίσως να με γοήτευσε το φυσικό σκηνικό, αλλά δε μπορούσα να μη σκεφτώ πως οι Γάλλοι στήνουν τέτοια φιλμ για τους ήρωές τους κι εμείς... ξέρετε.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-05-16
Η ερμηνεία του Βενσάν Κασέλ είναι σπαρακτική, η σκηνή όπου τον βλέπουμε να κτυπά παλαμάκια για να προσελκύσει το ενδιαφέρον υποψηφίων πελατών είναι τόσο χαρακτηριστική αποδεικνύοντας στην πράξη πόσο βάναυσο πράγμα είναι να είσαι καλλιτέχνης, όπως κάποια στιγμή ακούμε στην ταινία. Τίποτε το λαμπερό, καμία σκηνή κορύφωσης αφού ποτέ δεν υπήρξε τέτοια στη ζωή του Γκογκέν που πέθανε όπως έζησε: στην ψάθα.
50
Πάνος Αχτσιόγλου
2018-05-14
Ο Βενσάν Κασέλ ενσαρκώνει με συνέπεια τον διάσημο και πρωτοπόρο Γάλλο ζωγράφο, σε ένα φιλμ που παρά τα μικρά φωτεινά του σημεία αποδεικνύεται ρηχό και αναντίστοιχο της τόλμης της προσωπικότητας που επιχειρεί να απεικονίσει.
50
Λήδα Γαλανού
2018-05-12
Παρότι η ίδια η ιστορία είναι συναρπαστική, όσο κι αν ο Ντελίκ προσπαθεί να την μπολιάσει με ερεθίσματα για την τέχνη, την αποικιοκρατία, τον ερωτισμό, τη μονογαμία, τη φύση, δεν καταφέρνει κάτι παραπάνω από μια επίπεδη αφήγηση χωρίς ενδιαφέρον, αλλά με μεγάλη φωτογένεια, τόσο στα τοπία όσο και στον πάντα γεμάτο ενέργεια Βενσάν Κασέλ, έστω αδύνατο και με μεγάλη γενειάδα.
50
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2018-05-10
O Βενσάν Κασέλ υποδύεται τον Πολ Γκωγκέν στο καθοριστικό του ταξίδι στην Ταϊτή, προσδίδοντας ερμηνευτικό βάρος σε μια αφήγηση που, παρά τον πλούτο και την πολυπλοκότητα των θεματικών της, αρνείται πεισματικά να κοιτάξει κάτω από την επιφάνεια.
40
Χρήστος Μήτσης
2018-05-08
Υποτονική και άνευρη βιογραφία, η οποία αποκτά βάθος και κάποιο δραματικό ενδιαφέρον όταν είναι πλέον πολύ αργά.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-05-06
Ό,τι περιμένει να δει κανείς, με εικαστική μεγαλοπρέπεια (αυτό δα έλειπε), και τον Κασέλ να νιώθει υπερβολικά άνετα φορώντας το κοστούμι του ανατρεπτικού καλλιτέχνη.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-05-04
Η ταινία του Εντουάρ Ντελίκ, ακαδημαϊκή και περιγραφική στο σύνολό της, στυλώνει την κάμερα στο γωνιώδες, απελπισμένο πρόσωπο του Βενσάν Κασέλ στο πρώτο ταξίδι του ζωγράφου στην Πολυνησία, εκεί όπου αφέθηκε στον ανακουφιστικά δημιουργικό πριμιτιβισμό που τον έκανε διάσημο και ερωτεύτηκε μια ιθαγενή για τα κάλλη και την απλότητα που έφερε.
30
Βαρβάρα Κοντονή
2018-05-02
Λίγα πράγματα σώζουν αυτό το φιλμ, όπως η παρουσία του Κασέλ στον ομώνυμο ρόλο και κάποιες σκόρπιες απόπειρες ανάδειξης της μυσταγωγικής γοητείας του νησιώτικου τοπίου.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση