Ιστορίες Μιας Νύχτας(2017)
(Posoki) | Πρώτη προβολή: 08-04-2018

54 Βαθμολόγιο
με βάση 16 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας μικροεπιχειρηματίας, ο οποίος εργάζεται και ως οδηγός ταξί, μαθαίνει από τον τραπεζίτη του ότι το «λάδωμα» που χρειάζεται για να πάρει ένα δάνειο έχει διπλασιαστεί. Η ακραία αντίδρασή του πυροδοτεί μια συζήτηση στο ραδιόφωνο σχετικά με την απόγνωση που έχει καταλάβει τη σύγχρονη κοινωνία.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Βουλγαρία
Σκηνοθέτης:Stephan Komandarev
Πρωταγωνιστούν:Vasil Banov, Ivan Barnev, Assen Blatechki, Dobrin Dosev
Διάρκεια:103
70
Αντώνης Γκούμας
2018-04-20
Υπέροχη κινηματογράφιση της νύχτας και μερικά ωραία μελετημένα πλάνα, αλλά με αργή ροή, συνθέτουν ένα ιδιόμορφο road movie φτιαγμένο από μικρότερα σκετσάκια, χωρίς αφετηρία ή τερματισμό, αλλά μιας διαδρομής που κάνει κύκλους γύρω από τα ίδια σημεία και κάθε φορά μας αποκαλύπτει λίγες ακόμα κρυφές ανθρώπινες πτυχές και παλαβές ιστορίες που μπορεί να διηγούνται οδηγοί μεταξύ τους μετά το τέλος μιας βάρδιας.
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2018-04-18
...ο πρώην ντοκιμαντερίστας Κομαντάρεφ...κατάφερε με τις ιστορίες του αυτές, που στο ξεκίνημά τους δείχνουν να μην είναι και τόσο πρωτότυπες (το 2015 ο Ιρανός Τζαφάρ Πανάχι στην ταινία του «Ταξί» χρησιμοποίησε το όχημα για να μας δώσει τη δική του εικόνα της κοινωνίας της χώρας του), να διεισδύσει στη ψυχή της χώρας του και να συνθέσει τη ζοφερή εικόνα μιας κοινωνίας που οι απερίσκεπτες, επικίνδυνες νεοφιλελεύθερες στροφές της, την οδηγεί αναπόφευκτα στην αυτοκαταστροφή της.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-04-16
Πολλά τα μέτωπα που ανοίγει ο ταλαντούχος σκηνοθέτης, στα οποία πάντως πετυχαίνει δυνατές επιδόσεις και παραδίδει μαθήματα αφηγηματικής αποτελεσματικότητας.
60
Γιώργος Νυκταράκης
2018-04-14
Μια όμορφη ταινία η οποία μέσα από την απλότητά της πετυχαίνει το σκοπό της, δίνοντάς μας ξεκάθαρα μια παρηκμασμένη εικόνα της σύγχρονης Βουλγαρίας. Μια εικόνα όμως που συχνά δείχνει και δυσάρεστα οικεία.
50
Χρήστος Μήτσης
2018-04-12
Μελανό πορτρέτο της βουλγάρικης πραγματικότητας, δυναμικά σκηνοθετημένο, στημένο όμως πάνω σε χαρακτήρες-κοινωνιολογικά δείγματα κι επιλεγμένα «καυτά» οικονομικά και πολιτικοκοινωνικά προβλήματα.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-04-10
Ένα συνεπές μεν στην αφήγησή του αλλά άκρως καταθλιπτικό έργο που περιγράφει δραματικές έως τραγικές ιστορίες ταξιτζήδων κατά τη διάρκεια μιας νύχτας στη Σόφια.
40
Τάσος Μελεμενίδης
2018-04-08
Μικρές ιστορίες συνδέονται άκομψα σε μια προσπάθεια χαρτογράφησης του χάους και της ανομίας στη σημερινή Βουλγαρία.
40
Λήδα Γαλανού
2018-04-06
Ενδιαφέρον όχημα –ο δρόμος, η νύχτα, εγγυήσεις για δράμα και για ειλικρίνεια– εάν ο Κομαντάρεφ δεν επέλεγε τόσο σχηματικά και μελοδραματικά τις περιπτώσεις ανθρώπων και τις ιστορίες του.
40
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2018-04-04
Ο Κομαντάρεφ συλλαμβάνει την αίσθηση του αδιεξόδου με την επείγουσα κινηματογραφική γλώσσα σχεδόν ενός ντοκιμαντέρ, μέσα από μια γεμάτη ενέργεια, παρατηρητική κάμερα, αλλά δυστυχώς μοιάζει να βασίζεται περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε σε όχι ακριβώς πιστευτές συμπτώσεις και μια υπερβολική μεγέθυνση του δραματικού τόνου της ιστορίας που αποδυναμώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του φιλμ του.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-04-02
Η επιλογή να συνδέσει, με χαλαρό έστω τρόπο, τις ιστορίες που διηγείται μοιάζει ακατανόητη, μπερδεύοντας την καταγγελία με τη μοίρα, ώστε να δώσει ένα πιο εκβιαστικό συναισθηματικά αποτέλεσμα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση