Barbara(2017)
Πρώτη προβολή: 08-04-2018

52 Βαθμολόγιο
με βάση 17 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια ηθοποιός, η Μπριζίτ, παίζει την Μπάρμπαρα σε μια ταινία της οποίας τα γυρίσματα ξεκινούν σύντομα. Η Μπριζίτ δουλεύει τον χαρακτήρα της, τα τραγούδια και τις μελωδίες της, τη μίμηση των κινήσεων και τα λόγια της. Ο χαρακτήρας μεγαλώνει μέσα της και την καταλαμβάνει, ώσπου κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ηθοποιό από τον χαρακτήρα.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Mathieu Amalric
Πρωταγωνιστούν:Jeanne Balibar, Mathieu Amalric, Vincent Peirani, Aurore Clément
Διάρκεια:97
70
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-04-20
Ένα φιλμ μυστηριώδες και σαγηνευτικό που θολώνει σκόπιμα τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, με την πάντα ευαίσθητη και λυρική ματιά του Αμαλρίκ («Τουρνέ στο Παρίσι», «Το μπλε δωμάτιο») να προσδίδει ένα ανάλαφρο, παιχνιδιάρικο ύφος στην ιστορία του, κρύβοντας όμως την τραγική διάστασή του.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-04-18
Ακόμη και όταν η ταινία, που άνοιξε το Ένα Κάποιο Βλέμμα του περσινού Φεστιβάλ Καννών, ψάχνεται και επαναλαμβάνεται, μέρος της γοητείας της είναι η περιπλάνηση της πολυπρόσωπης ηρωίδας που διανύει μια συγκεκριμένη διαδρομή σε έναν μυστηριώδη ανθρώπινο τόπο. Πραγματικά σπουδαία ερμηνεία.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-04-16
Θρυμματίζοντας κάθε ακαδημαϊκό κανόνα που συνήθως ακολουθείται στις κινηματογραφικές βιογραφίες, ο Αμαλρίκ αποπειράται ένα παράξενο πείραμα χημείας μυθοπλασίας - ντοκουμέντου και ταινίας μέσα στην ταινία, που μπορεί μεν σε κάποια σημεία να μπερδεύει, δεν παύει όμως στιγμή να κινεί την περιέργεια.
50
Χρήστος Μήτσης
2018-04-14
Σεζάρ γυναικείας ερμηνείας (Ζαν Μπαλιμπάρ) για μια παθιασμένη, αλλά υπερβολικά εσωστρεφή μετα-βιογραφία.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2018-04-12
Όχι μια βιογραφία για τη γαλλίδα τραγουδίστρια Barbara, αλλά μια αταξινόμητη σπουδή πάνω στη φύση και τους στόχους των βιογραφιών γενικότερα, σε μια τολμηρή δημιουργία με σαφείς στόχους, ασαφώς δομημένους.
50
Γιώτα Τσιορβά
2018-04-10
Το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα δεν είναι μια βιογραφία αλλά μια σουρεαλιστική απεικόνιση της δημιουργικής διαδικασίας χτισίματος μιας ταινίας που εύκολα μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον του θεατή καθώς μοιάζει σαν ένα κουβάρι που δεν έχει σκοπό να ξεδιπλωθεί για να καταλήξει κάπου.
50
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2018-04-08
Παρόλες πάντως τις αδυναμίες, το πάθος του σκηνοθέτη για ρήξη με το κατεστημένο και, πάνω απ' όλα, η μαγνητική θα έλεγα παρουσία της Ζαν Μπαλιμπάρ στο ρόλο της Μπριζίτ που αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τη Μπάρμπαρα στην οθόνη (που αφήνεται σταδιακά να παρασυρθεί από το χαρακτήρα της τραγουδίστριας, τονίζοντας την τέχνη που διαρκώς εισβάλλει στη ζωή για να την ανατρέψει) κάνει την παρακολούθησή της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
40
Λήδα Γαλανού
2018-04-06
Απευθυνόμενη μόνο σε τόσο φανατικούς θαυμαστές της (πραγματικής) Μπαρμπαρά που θα θελήσουν να δουν κι αυτή την αποδόμησή της, η ταινία λάμπει, ωστόσο, από τη σαρωτική παρουσία της Ζαν Μπαλιμπάρ, τόσο πληθωρικής και γοητευτικής, όποια Μπαρμπαρά κι αν παίζει.
40
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2018-04-04
Η Μπαλιμπάρ, ικανή ηθοποιός κι επίσης επαγγελματίας τραγουδίστρια είναι απλά εξαιρετική στον τρόπο που όχι απλά μοιάζει, μα αποπνέει την Μπαρμπαρά, αλλά πέρα από αυτή την σχεδόν αλλόκοτη ομοιότητά της και την θεαματική ερμηνεία της, δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα πράγματα στο φιλμ να θαυμάσεις αφού είναι τόσο αποσπασματικό ώστε να μην αφορά πολλούς πέρα από τους φανατικούς θαυμαστές της τραγουδίστριας.
20
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2018-04-02
Ο Amalric κάνει κάτι τόσο μπερδεμένο, τόσο διανοουμενίστικο, τόσο επιτηδευμένο, τόσο... βαρετό εντέλει, που είναι να απορείς. Πάει χαράμι η παρουσία και η ερμηνεία της για άλλη μια φορά εξαιρετικής Jeanne Balibar.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση