Αγκάθι(2017)
(Thorn) | Πρώτη προβολή: 08-03-2018

48 Βαθμολόγιο
με βάση 13 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Λίζα και ο Γιάκομπ μόλις παντρεύτηκαν. Την ίδια νύχτα αποφασίζουν να πάνε ταξίδι του μέλιτος στην επαρχία της Δανίας. Ο Γιάκομπ, όμως, δεν γνωρίζει τον προορισμό τους, καθώς η Λίζα έκανε όλες τις προετοιμασίες μυστικά. Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο της Λίζας, μέχρι που η ίδια συνειδητοποιεί ότι το σχέδιό της βλάπτει την αγάπη τους και η πίστη τους μετατρέπεται σε φόβο.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα, Δανία
Σκηνοθέτης:Γαβριήλ Τζάφκας
Πρωταγωνιστούν:Neel Rønholt, Jens Sætter-Lassen, Vibeke Hastrup, Olaf Johannessen
Διάρκεια:82
60
Ακης Καπράνος 
2018-03-20
Με ένα πιο πυκνό σενάριο θα μιλούσαμε για διαμάντι πρώτου μεγέθους. Ο Τζάφκας είναι σίγουρα μάστορας της ατμόσφαιρας: Ονειρική στην αρχή, προοδευτικά σκοτεινή στη συνέχεια (στιβαρό χέρι με άλλα λόγια). Και έχει ακόμα πολλά να δώσει.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-03-18
Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης επιλέγει το στοιχείο του θρίλερ για να οδηγηθεί στα ερωτικά λημέρια και με ατού του την εικαστική μεγαλοπρέπεια (ονειρικές σεκάνς δένουν εξαίσια με καλογυρισμένα μονοπλάνα) κερδίζει εύκολα το στοίχημα της κομβικής πρώτης ταινίας.
60
Μανώλης Κρανάκης
2018-03-16
Αινιγματικό, γοητευτικό, αν και μερικές φορές υπέρμετρα προς την ασαφή πλευρά της επιτήδευσης, το ντεμπούτο του Γαβριήλ Τζάφκα επιβεβαιώνει τις περγαμηνές του ταλαντούχου δημιουργού του και γίνεται η γέφυρα προς ένα προσωπικό στιλ που δείχνει να διαμορφώνεται με γνώση και θέση.
50
Χρήστος Μήτσης
2018-03-14
Υπερβολικά λιτό και αλληγορικό, κινείται επιδέξια ανάμεσα στο ψυχογράφημα, το δράμα χαρακτήρων και το υπαρξιακό θρίλερ.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2018-03-12
Βραδυφλεγές συμβολικό δράμα ενός έλληνα σκηνοθέτη που βρήκε εισιτήριο για την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στη Δανία, σε μια ένωση που φαίνεται να λειτουργεί υπέρ του, λόγω των επιρροών του βορειοευρωπαϊκού σινεμά στη δουλειά του.
50
Λήδα Γαλανού
2018-03-10
Το δεύτερο μέρος της ταινίας δεν μπορεί να διατηρήσει το μυστήριο και τη συνοχή του πρώτου, η ταινία όμως μπορεί να δώσει διαπιστευτήρια για έναν νέο σκηνοθέτη με προσωπική και συναρπαστική ματιά.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-03-08
Το δάσος αποκτά μια βαριά συμβολική έννοια που δεν εξελίσσεται ουσιαστικά σε παράγοντα σασπένς και η ταινία, ατμοσφαιρική και εικαστικά συμπαγής, είναι αρκετά βραδυφλεγής για να κάνει πρέσινγκ στο θέμα που πραγματεύεται.
50
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2018-03-06
Αυτή είναι μια ταινία... διχαστική. Θέλω να πω, από τη μια είναι πολλά υποσχόμενη, από την άλλη δείχνει δέσμια πολλών και ποικίλων κλισέ. Από τη μια έχει το βλέμμα της στο μέλλον, από την άλλη κουβαλάει όλα τα «ωραία» του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου. Από τη μια είναι εξαιρετική σε επίπεδο κινηματογραφικής γραφής, από την άλλη πάσχει από το μόνιμο πρόβλημα των ελληνικών (έστω και μέσω... Σκανδιναβίας) ταινιών, το σενάριο. Κάτι μου λέει, όμως, πως θα τον βρει το δρόμο του ο Τζάφκας.
20
Α.Κ.
2018-03-04
Υπερβολικά αλληγορικό και έντονα επιτηδευμένο, αυτό το μπερδεμένο φιλμικό κατασκεύασμα με την πανέμορφη φωτογραφία και την στιλάτη πλανοθεσία, δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο από μια αποτυχημένη άσκηση ύφους, με πολλαπλά σεναριακά αυτοαναφορικά αδιέξοδα.
10
Βικτωρία Μιχαήλ
2018-03-02
Όχι, εκτός αν αποδελτιώνεις ή πιάνεις εαυτόν να φτιάχνεται συστηματικά με τις «εργάρες» των «ταλέντων» μας. Ακόμη κι εν τοιαύτη περιπτώσει, όπως πιθανότατα και περίεργοι απ' τα πέριξ (φανατικοί της danske οθόνης ή πιο σοφιστικέ αρρωστάκια του σινεμά των ειδών), μπορεί να υποφέρετε. Στους μουλτιπλεξάδες (χιούμορ κάνουμε) θα μείνει (δια παντός) τραύμα αν κάνουν το σφάλμα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση