Το Σπίτι Δίπλα στη Θάλασσα(2017)
(La Villa) | Πρώτη προβολή: 01-03-2018

52 Βαθμολόγιο
με βάση 19 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Πλάι σε μια μικρή ακτή κοντά στη Μασσαλία βρίσκεται ένα σπίτι που ανήκει σε έναν ηλικιωμένο άντρα. Είναι στα τελευταία του και τα τρία παιδιά του είναι στο πλευρό του. Έχει έρθει η ώρα όλοι τους να αναμετρηθούν με όσα έχουν κληρονομήσει από τα ιδανικά του πατέρα τους. Η άφιξη μιας ομάδας προσφύγων σε μια κοντινή παραλία θα αναταράξει αυτές τις στιγμές περισυλλογής.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Robert Guédiguian
Πρωταγωνιστούν:Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Anaïs Demoustier
Διάρκεια:107
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2018-03-20
Με ένα καλογραμμένο σενάριο, και με εξαιρετικές ερμηνείες απ' όλους τους ηθοποιούς του, (μ' επικεφαλής την Αριάν Ασκαρίντ και τον Ζαν-Πιερ Νταρουσέν) ο Γκεντιγκιάν αναπτύσσει με λεπτομέρεια και διεισδυτικότητα τους τρεις βασικούς του χαρακτήρες, χωρίς να παραμερίζει και τα διάφορα δευτερεύοντα πρόσωπα...
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-03-18
Σε ένα ονειρώδες περιβάλλον, στενό σε κλίμακα άρα ιδανικό για παιδιά που μεγαλώνουν, ο Γκεντιγκιάν αγκαλιάζει με ανοιχτοσύνη σκληρές καρδιές οχυρωμένες σε διαφορετικά μονοπάτια ζωής που ανακτούν την οργανική τους συνωμοτικότητα.
60
Ακης Καπράνος 
2018-03-16
Ο Ρομπέρ Γκεντιγιάν ρίχνει κλεφτές ματιές σε ολόκληρη τη γαλλική κοινωνία σήμερα. Δεν το κάνει πάντα με κομψότητα, το κάνει όμως με τιμιότητα, και οι ηθοποιοί του (Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν - Πιερ Νταρουσέν, Ζεράρ Μεϊλάν, Αναΐς Ντεμουστιέ) τον υπηρετούν πιστά. Τι να σας πω, δεν είναι αριστούργημα, αλλά αξίζει.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-03-14
Σχεδόν πάντα, σε όλο το έργο του σκηνοθέτη, οι ήρωες που εξετάζει είναι άνθρωποι που μοιάζουν εκτός τόπου και χρόνου, θαρρείς ότι ο χρόνος τούς έχει ξεπεράσει και ο τόπος δεν τους χωρά. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και σε αυτή την ταινία, ιδίως στις σκηνές όπου βλέπουμε τη γενιά των πενήντα και κάτι να έρχεται σε επαφή με τους νεότερους.
50
Χρήστος Μήτσης
2018-03-12
Πολιτικά ευαίσθητο και συγκινητικό, παραφορτωμένο όμως και απλοϊκό στην κορύφωσή του δράμα χαρακτήρων που φέρνει στο νου τον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-03-10
...η μελαγχολία και η απογοήτευση βαραίνουν τόσο πολύ στα καρέ – αρκετά ανιαρό κάποιες στιγμές το φιλμ– που ακόμη και το θεωρητικά ελπιδοφόρο φινάλε δεν μπορεί να λογιστεί ως τέτοιο. Ευτυχώς όμως που οι έννοιες του ανθρωπισμού (το κομμάτι με τα τρία προσφυγόπουλα) και της κοινωνικής δικαιοσύνης, προσδίδουν στο έργο την πολιτικοκοινωνική ανάγνωση που έχει τόσο ανάγκη.
50
Λήδα Γαλανού
2018-03-08
Ποτέ στο σινεμά του Γκεντιγκιάν δεν πειράζει που από την αρχή γνωρίζεις πού βρίσκεται το τέλος, αρκεί να έχει τη σεναριακή και ανθρωποκεντρική ιδιαιτερότητα που δίνει στη διαδρομή ενδιαφέρον και που μοιάζει να λείπει απ' αυτήν εδώ τη βόλτα.
50
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2018-03-06
Ακόμη κι αν η ταινία δεν υπολείπεται σε ευαισθησία και κοινωνική οξύτητα σε σχέση με το προηγούμενο έργο του σκηνοθέτη της, αφήνει την αίσθηση ενός φιλμ που δεν νιώθεις απλά ότι το έχεις ξαναδεί, μα ότι το έχεις ξαναδεί πολύ καλύτερο και πολύ πιο αποτελεσματικό κοιτάζοντας πίσω στην πλούσια φιλμογραφία του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-03-04
Τρία μεσήλικα αδέλφια ξανασμίγουν στο παραθαλάσσιο οικογενειακό σπίτι στη Μασσαλία, αλλά οι παρελθοντολογικές αποτιμήσεις-κατηγόριες θα γειωθούν από ένα εντελώς ρεαλιστικό (και πολιτικό) δράμα, φιλμαρισμένο με τον γνωστό ουμανισμό του Γκεντιγκιάν.
30
Νίκος Παλάτος
2018-03-02
Σαν οικογενειακό δράμα έχει ένα ενδιαφέρον, η αισθηματική όμως υποπλοκή, μαζί με την ξεκάρφωτη ανθρωπιστική που μοιάζει να έχει «πεταχτεί» στην υπόθεση λόγω... επικαιρότητας, καταστρέφουν κάθε καλή πρόθεση.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση