Η ψυχή και το σώμα(2017)
(Teströl és lélekröl) | Πρώτη προβολή: 14-12-2017

73 Βαθμολόγιο
με βάση 26 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Έντρε και η Μαρία, δύο εσωστρεφείς άνθρωποι, δουλεύουν μαζί, όταν ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αισθάνονται αμήχανοι, δύσπιστοι και φοβισμένοι. Τα όνειρα τους είναι τόσο έντονα και αληθοφανή, ώστε διστακτικά, θα δεχτούν αυτή την παράξενη σύμπτωση και θα επιδιώξουν να αναπαράγουν στο φως της ημέρας αυτά που έχουν δει το προηγούμενο βράδυ.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ουγγαρία
Σκηνοθέτης:Ildikó Enyedi
Πρωταγωνιστούν:Alexandra Borbély, Géza Morcsányi, Zoltán Schneider, Ervin Nagy
Διάρκεια:116
90
Χρήστος Μήτσης
2017-12-20
Περνώντας με αριστοτεχνικούς ελιγμούς από την κωμωδία στο δράμα στην ίδια σκηνή και με εικαστική ψυχρότητα η οποία αναδεικνύει μέσα από τους φωτισμούς (σκοτεινά εσωτερικά σπιτιών - φωτεινοί χώροι εργοστασίου) και τα καδραρίσματα την αδυναμία ανθρώπινης επικοινωνίας, η Ενιέντι συνθέτει ένα πολυεπίπεδα αμήχανο, συναισθηματικά παγωμένο σύμπαν, το οποίο αναζητά διαφυγή σε μια ονειρική πραγματικότητα (θεματική που κυκλοφορεί σχεδόν σε όλες τις ταινίες της).
90
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2017-12-18
Η Ενιέντι αφηγείται με σιγουριά τη βουτηγμένη σε μια μαύρη, μελαγχολική ατμόσφαιρα, ρομαντική αυτή ιστορία της, συχνά διανθισμένη με χιούμορ, με σωστά, με έμπνευση, επιλεγμένα πλάνα...
80
Νεκτάριος Σάκκας
2017-12-16
Η Ενιέντι βασίζει πολλά στα φορτωμένα με ανείπωτες σκέψεις βλέμματα των πρωταγωνιστών της, προκειμένου να χτίσει πάνω στο καδράρισμά τους ένα φιλμ που να γιορτάζει την παραδοξότητα και το απίθανο.
80
Λήδα Γαλανού
2017-12-14
...είναι μια ταινία γεμάτη αγάπη για την αδυναμία, γεμάτη ελπίδα για τις απροσδόκητες ερωτικές ιστορίες, γεμάτη πραγματισμό για τις σκιές της ζωής - τόσο όμορφη και ρομαντική που της επιτρέπονται και τα παραστρατήματα.
80
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2017-12-12
Μια παράδοξη, πολύ γλυκιά, πολύ σκληρή, πολύ ανθρώπινη ρομαντική κομεντί, καμία σχέση με παραγωγές made in Hollywood! Και κατορθώνει να είναι και άκρως προσβάσιμη από το «μεγάλο κοινό», χωρίς να είναι κακώς εννοούμενα «κουλτουριάρικη». Ευρώπη παιδί μου.
70
Έλενα Χριστοπούλου
2017-12-10
Θυμίζοντας το σινεμά του Άκι Καουρισμάκι, στην ευαισθησία και το χιούμορ, η ταινία της Ίλντικο Ενιέντι είναι αιθέρια και απτή ταυτόχρονα. Και όλο τρυφερότητα κι αισιοδοξία.
70
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2017-12-08
Είναι μια ταινία εύθραυστη σαν πέταλο αποξηραμένου τριαντάφυλλου, ρευστή σαν νερό, έχει ένα υπόγειο, όχι ακριβώς σκοτεινό αλλά σίγουρα ανορθόδοξο χιούμορ, μα και μια μόνιμη μελαγχολία που ποτέ δεν υποκύπτει στο μελό. Με άλλα λόγια είναι μια ταινία - πραγματική έκπληξη.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2017-12-06
Με ρυθμό που τιμωρεί τον ανυπόμονο θεατή, αλλά τον αποζημιώνει με την απουσία εκζήτησης και υπερβολής στη συμπόνια και στην ανθρωπιά της, ψάχνει την τρυφερότητα στο σταδιακό πλησίασμά τους και την κατακτά με πόνο και, κυριολεκτικά, με αίμα.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2017-12-04
Λυρισμός, ευαισθησία, παράξενες συμπτώσεις, εικαστική φωτογραφία –θαυμάσια τα ποιητικά πλάνα με τα δύο ελάφια στο χιονισμένο δάσος– σε μια ταινία που μετατρέπεται σε κραυγή αγωνίας για το φόβο, τη σύγχρονη αποξένωση και τον κυνισμό που μαστίζουν τη δυτική κοινωνία.
60
Παναγιώτης Παναγόπουλος
2017-12-02
Μια ρομαντική ιστορία που εξελίσσεται με εντελώς ασυνήθιστο τρόπο, «Η Ψυχή και το Σώμα» είναι μια ταινία για το art-house κοινό που ξέρει τι και πού θα βρει αυτό που εκτιμά.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση