Εγώ, ο Κολοκυθάκης(2016)
(Ma vie de Courgette) | Πρώτη προβολή: 07-12-2017

71 Βαθμολόγιο
με βάση 20 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Κολοκυθάκης μεταφέρεται σε ορφανοτροφείο από τον ευγενικό αστυνομικό Ρέιμοντ. Παλεύει να βρει τη θέση του σε αυτό το παράξενο και πολλές φορές εχθρικό περιβάλλον. Με τη βοήθεια του Ρέιμοντ και των νέων του φίλων όμως, ο Κολοκυθάκης θα μάθει να εμπιστεύεται, θα βρει την αγάπη και μια νέα οικογένεια, όλη δική του.

Είδος:Κιν. Σχέδια
Χώρα:Γαλλία, Ελβετία
Σκηνοθέτης:Claude Barras
Πρωταγωνιστούν:Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccoud, Michel Vuillermoz
Διάρκεια:66
80
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2017-12-20
Πραγματεύεται ισχυρά τραύματα της παιδικής ηλικίας, την απουσία της γονικής στοργής, την ενδοοικογενειακή βία, τον αλκοολισμό, την ανατροφή στο ορφανοτροφείο, αλλά και τον θάνατο...Ζητήματα που το κινούμενο σχέδιο δεν συνηθίζει να θίγει - πολύ σπάνια το αμερικανικό. Είναι πολύ αισιόδοξο που στην Ευρώπη (όπως και στην Ιαπωνία) αυτά τα θέματα αντιμετωπίζονται ακομπλεξάριστα, με ευθύτητα και χωρίς καμία φοβία. Όπως πρέπει.
80
Αλέξης Κυριαζής
2017-12-18
Ρεαλιστικά σκληρό αλλά και προσεκτικά ωραιοποιημένο, είναι εξαιρετικά ζυγιασμένο ώστε να προσφέρει ισόποσες δόσεις γέλιου και κλάματος, συγκινώντας και χορταίνοντας το θεατή.
70
Χρήστος Μήτσης
2017-12-16
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα γοητευτικό, γλυκόπικρο, θαρραλέο και απολαυστικό animation, που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, ενώ κέρδισε τα βραβεία κοινού και καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Ανεσί.
70
Λήδα Γαλανού
2017-12-14
Ο «Κολοκυθάκης», φτιαγμένος μ' ένα γεμάτο φαντασία κι ευαισθησία stop-motion animation, που τιμήθηκε με Σεζάρ κι ήταν υποψήφιος για Οσκαρ, μιλά για κάτι απλό, την αγάπη και την αποδοχή, μ' έναν ουσιαστικό τρόπο, προσιτό στον καθένα και γοητευτικό για όλους.
70
Θανάσης Πατσαβός
2017-12-12
Σκληρό, ρεαλιστικό και ταυτόχρονα αφάνταστα τρυφερό και συγκινητικό, ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων που αναλαμβάνει να αποκαταστήσει την πίστη μας στην καλοσύνη των άλλων.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2017-12-10
...ο Ελβετός σκηνοθέτης Κλοντ Μπαρά, στο ντεμπούτο του, βοηθούμενος από το σενάριο της Σελίν Σιαμά, χειρίζεται σοβαρά θέματα, όπως η κακοποίηση και οι εξαρτήσεις, νηφάλια και τρυφερά, καθώς κινείται επιδέξια ανάμεσα στη ζώνη των ενηλίκων και τον παιδικό κόσμο, με επίκεντρο τη δυσλειτουργική οικογενειακή ζωή.
70
Τατιάνα Καποδίστρια
2017-12-08
Φτιαγμένη εξαιρετικά με την τεχνική του stop motion, με ένα υπέροχο κιθαριστικό μουσικό θέμα, και προσεγγίζοντας με ειλικρίνεια δύσθυμες αλήθειες περί ζωής, αλλά κυρίως τα παιδικά συναισθήματα, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπαρά (οι προηγούμενές του ήταν φιλμάκια των βία 10 λεπτών!) οφείλει πολλά στο υπέροχο σενάριο-διασκευή της Σιαμά (σκηνοθέτιδα του θαυμάσιου «Τα κορίτσια»). Να πάτε –αλλά μόνο στην πρωτότυπη γαλλόφωνη εκδοχή.
60
Έλενα Χρηστοπούλου
2017-12-06
Κομμάτι σκοτεινό για μικρότερες ηλικίες, που στη συνέχεια όμως φωτίζεται από ολόκληρον ήλιο ελπίδας, το «Εγώ, ο Κολοκυθάκης» αποτελεί κάτι σπάνιο: μια animation ταινία που είναι γειωμένη στον ρεαλισμό.
60
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2017-12-04
Η ταινία είναι άψογη και ιδιαίτερα προσεκτική και ώριμη στα θέματα τα οποία θίγει.
30
Ηλίας Φραγκούλης
2017-12-02
Η επίσημη πρόταση της Ελβετίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ του 2017 (κατάφερε να περάσει στην πεντάδα της κατηγορίας του animation) αποτελεί παράδειγμα... ζορισμένης political correctness, από αυτά που χαϊδεύεις ευγενικά στο κεφάλι και παινεύεις ακόμη κι αν δεν σου αρέσουν πραγματικά, παριστάνοντας κι από πάνω το υποκατάστατο ενός παιδοψυχολόγου.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση