Καυγάς στο Μπλοκ 99(2017)
(Brawl in Cell Block 99) | Πρώτη προβολή: 26-10-2017

59 Βαθμολόγιο
με βάση 23 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η ζωή του Μπράντλεϊ καταρρέει: ενώ ο γάμος του με τη Λόρεν μοιάζει να είναι τελειωμένη υπόθεση, χάνει και τη δουλειά του. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, αποφασίζει να δουλέψει σαν βαποράκι ναρκωτικών. Δεκαοχτώ μήνες αργότερα, ο Μπράντλεϊ και η έγκυος Λόρεν ζουν το Αμερικάνικο όνειρο του υψηλού κέρδους και της πολυτελούς κατοικίας. Όταν μια παράδοση πάει στραβά, καταλήγει στη φυλακή, υποχείριο μιας συμμορίας που τον υποχρεώνει σε πράξεις βίας μετατρέποντας τη φυλακή σε ένα άγριο πεδίο μάχης.

Είδος:Δράμα, Εγκλήματος
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:S. Craig Zahler
Πρωταγωνιστούν:Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Dan Amboyer, Tom Guiry
Διάρκεια:132
80
Στελίνα Θεοδοσοπούλου
2017-10-20
Μακράν ανώτερο του "Bone Tomahawke", το δεύτερο φιλμ του Zahler, φανερώνει έναν σκηνοθέτη με πυγμή, γνώση των κωδίκων του '70s grindhouse , σε μια πραγματεία για την ανθρώπινη αποκτήνωση και ένα μοναδικό show, απ' τον Vince Vaughn.
70
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2017-10-18
Οι ρυθμοί παραμένουν και εδώ επιτηδευμένα αργοί, η ανάπτυξη των χαρακτήρων είναι επαρκώς φροντισμένη παρά τις προσταγές του είδους για κινούμενα κλισέ, ο φωτισμός και οι σκιάσεις προσανατολίζονται και πάλι στη δημιουργία ενός συνεχώς κλιμακούμενου κλίματος έντασης και η βία, όταν έρθει η απαραίτητη στιγμή, ξεσπάει με όλη τη γραφική υπερβολή της, χωρίς να αφήνει περιθώριο διαφυγής.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2017-10-16
Ο μεταμορφωμένος προς το καλύτερο Βινς Βον κρατάει το έργο με το τεράστιο σώμα του και με προσηλωμένο το βλέμμα σε μια βραδυφλεγή περιπέτεια (δωματίου ουσιαστικά) με ρεαλισμό και δυναμική, που ίσως μένει λίγο παραπάνω στις προθέσεις και στις σκέψεις των χαρακτήρων, που ωστόσο είναι ένας κι ένας και αποζημιώνουν..
60
Χρήστος Μήτσης
2017-10-14
Ο σκηνοθέτης του «Τσεκουριού Από Κόκαλο» και άλλη μία ιστορία ωμής βίας, που μετατρέπεται δεξιοτεχνικά σε υπαρξιακό εφιάλτη.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2017-10-12
Mια ταινία εξαιρετικά αργών ρυθμών και ξαφνικών ξεσπασμάτων βίας που μοιάζει (κυρίως) σαν άσκηση ύφους και προβλέπω ότι θα αποκτήσει cult χαρακτήρα, όπως συνέβη και με το «Τσεκούρι από κόκαλο».
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2017-10-10
Η σκηνοθεσία του Σ. Κρεγκ Ζάλερ («Τσεκούρι από Κόκαλο») κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση απεικονίζοντας τις πράξεις βίας που γεννιούνται στη φυλακή ως ένα πεδίο συμβολισμού γύρω από τις θεμελιώδεις δομές της άγρια ανταγωνιστικής κοινωνίας.
60
Τάσος Μελεμενίδης
2017-10-08
Ρόλος-έκπληξη για τον Βινς Βον αλλά και σκηνοθετική ωριμότητα για τον Κρεγκ Ζόλερ («Bone Tomahawk») που δεν ενδιαφέρεται μόνο να θυμίσει b-movies του παρελθόντος, αλλά φιλμάρει με υπομονή την εσωτερική πάλη ενός τραγικού κινηματογραφικού ήρωα.
50
Λήδα Γαλανού
2017-10-06
Ο σκηνοθέτης του καθηλωτικού «Τσεκούρι από Κόκκαλο» στήνει μια ανδρική πορεία προς την κόλαση, προς τα έγκατα της συνείδησης, παραφράζοντας τα b-movies του '70 και βάφοντας το σκοτάδι των ηρώων του κόκκινο, με την εκρηκτική βία που ξεσπά σα χείμαρρος και που καλύπτει (μόνο αμυδρά) την εξαιρετικά ζοφερή κοσμοθεωρία του.
50
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2017-10-04
Με την ίδια διάθεση στην αναζήτηση πρόκλησης, με χιούμορ όμως και ανατροπές, που κάνουν την ταινία του να ξεπεράσει το είδος των σπλάτερ, ο Ζάλερ έφτιαξε μια αρκετά συναρπαστική περιπέτεια, με ένα ιδιαίτερα βίαιο, εμπνευσμένο από τις ταινίες τρόμου, δεύτερο μέρος.
30
Αντώνης Γκούμας
2017-10-02
Ο αμερικάνικος πατριωτισμός είναι ένα από τα στοιχεία που ενοχλούν στην ταινία, ιδίως όταν προσπαθεί να δώσει παράλογες ερμηνείες σε ηθικές αξίες. Το μεγάλο πρόβλημα της ταινίας όμως είναι ο αργός ρυθμός της, το σενάριο που φλυαρεί και αργεί να πάρει μπροστά και η έλλειψη ρεαλισμού, ιδίως στα σωφρονιστικά ιδρύματα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση