Η Κόκκινη Χελώνα(2016)
(La tortue rouge)  Πρώτη προβολή: 22-12-2016

79 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
7.7 με βάση 3 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η ιστορία ενός ναυαγού, σε ένα νησί με μόνους κατοίκους χελώνες, καβούρια και πουλιά. Η ιστορία μιας αγάπης που δε χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί.

Είδος:Κιν. σχέδια, Φαντασίας
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Michael Dudok de Wit
Διάρκεια:80
90
Τάσος Χατζηευφραιμίδης
FLIX
2014-06-20
Υπάρχουν ταινίες χωρίς λόγια (σπάνιες πλέον), υπάρχουν ταινίες που σε κάνουν να χάσεις τα λόγια σου (ακόμα σπανιότερες) και υπάρχουν, τέλος, ταινίες που συνδυάζουν και τις δύο παραπάνω ιδιότητες (μάλλον μοναδικές). Η Κόκκινη Χελώνα του Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ είναι μία από αυτές τις ταινίες της τρίτης κατηγορίας, ένα animation ολότελα διαφορετικό από τα άλλα, που αξίζει να βιωθεί σε μεγάλη οθόνη για να εκτιμηθεί σε όλο του το μεγαλείο.
90
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2014-06-18
Βουβό κι ανάριο, το οπτικό ποίημα του Ντεβίτ ολοκληρώνει τον κύκλο του σε 80 μεστά λεπτά, που στο υπόστρωμά του ξεδιπλώνεται διακριτικά η πιο επινοητική interracial αλληγορία που έχω δει τα τελευταία χρόνια.
80
Βαρβάρα Κοντονή
FreeCinema
2014-06-16
Η Κόκκινη Χελώνα αποτελεί ένα κινηματογραφικό ποίημα καμωμένο από εικόνες εκστατικής ομορφιάς και σιωπές που κοινωνούν συναίσθημα, μια γλυκόπικρη ταινία που βιώνεται ιδανικά και σε όλο της το μεγαλείο μέσα σε μια σκοτεινή αίθουσα, υπενθυμίζοντάς μας πως μερικές από τις καλύτερες κινηματογραφικές συγκινήσεις βρίσκονται εκεί, στα σχέδια, τα χρώματα και την ψυχή ενός καλού κινουμένου σχεδίου.
80
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα.gr
2014-06-14
Λιτό, συγκινητικό και συμβολικό παραμύθι χωρίς λόγια, αλλά γεμάτο ποιητικές, πανέμορφες εικόνες και απλά διατυπωμένες, βαθυστόχαστες φιλοσοφικές ιδέες.
80
Παναγιώτης Αχτσιόγλου
ΣΙΝΕΜΑ
2014-06-12
Η λεπτή και ευαίσθητη, σχεδιασμένη στο χέρι εικονογράφηση, διαποτίζει το γαλάζιο του ουρανού και το χρυσαφί της άμμου στο οπτικό αριστούργημα του Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ που -παρότι δεν ακούς ούτε λέξη κατά τη διάρκειά του- λέει τελικά τόσα πολλά, απευθυνόμενο προς όλους με το παγκόσμιο στοιχείο του συναισθήματος.
70
Αγγελική Στελλάκη
in.gr
2014-06-10
Ο σκηνοθέτης Ντουντόκ Ντε Γουίτ επιλέγει τον δρόμο του μαγικού ρεαλισμού, γεμίζοντας με εικόνες γεμάτες ουσία το κενό που αφήνει η απουσία διαλόγου.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2014-06-08
Η μινιμαλιστική καθαρότητα του σχεδίου, η έλλειψη διαλόγων (ακούμε μόνο φωνές ή κραυγές), η τρυφερή μουσική του Λοράν Περέζ Ντελ Μαρ και η απλότητα του σκηνοθετικού ύφους, καταλήγουν σε ένα άκρως ποιητικό, σοφό σύνολο που υμνεί την μαγεία της ζωής και είναι ικανό να σε κάνει να συγκινηθείς αλλά και να χαμογελάσεις.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση