Ο Πιστός(2016)
((M)uchenik) | Πρώτη προβολή: 15-12-2016

53 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
7.3 με βάση 4 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Βενιαμίν, ένας έφηβος εν μέσω θρησκευτικής αναζήτησης μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Ταρτούφο που φέρνει με τις ερωτήσεις του τα πάνω κάτω, με την μητέρα του, τους συμμαθητές του και ολόκληρο το σχολείο. Μπορούν τα κορίτσια να πηγαίνουν στην πισίνα του σχολείου με μπικίνι; Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχει θέση στο σχολείο; Είναι σωστό η Θεωρία της Εξέλιξης να διδάσκεται στο πλαίσιο των μαθημάτων Φυσικής Ιστορίας; Σε μικρό χρονικό διάστημα όλοι γύρω του συνεπαίρνονται από τις βεβαιότητες του νεαρού που ορκίζεται μόνο στην Αγία Γραφή. Μόνο η καθηγήτρια Βιολογίας, η Έλενα, θα αντιπαρατεθεί μαζί του και μάλιστα στο δικό του έδαφος.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ρωσία
Σκηνοθέτης:Kirill Serebrennikov
Πρωταγωνιστούν:Pyotr Skvortsov, Viktoriya Isakova, Aleksandr Gorchilin, Yuliya Aug
Διάρκεια:118
70
Κατερίνα Ανδρεάκου
2014-06-20
Έξυπνο φιλμ που σε κάνει να ψαχτείς επάνω στα όρια των δικών σου πεποιθήσεων, θρησκευτικών ή μη. Αν το τελευταίο της κεφάλαιο δεν ήταν τόσο απογοητευτικό στον αντίκτυπό του, θα μιλούσαμε αδιαμφισβήτητα για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της χρονιάς – αλλά κι έτσι αποτελεί μια καλή επιλογή.
70
Χρήστος Μήτσης
2014-06-18
Στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ και μαύρης κωμωδίας συνδυάζονται σε μια πρωτότυπη προσέγγιση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τον εαυτό της.
60
Αγγελική Στελλάκη
2014-06-16
Ενδιαφέρουσα -και θαρραλέα- ρωσική ταινία για τον φανατισμό της θρησκείας και τον συντηρητισμό.
50
Παναγιώτης Αχτσιόγλου
2014-06-14
Παρότι υπάρχουν στιγμές όπου η μεθοδευμένη θεατρικότητα ή ο πυρετώδης γλωσσικός τόνος καθιστούν ελαφρώς ανυπόφορο το παραληρηματικό χριστιανικό τζιχάντ του πρωταγωνιστή του, εντούτοις, η διανθισμένη με ευφυείς υποπλοκές σεναριακή γραμμή, όπως και η εξουθενωτικά «κυρτή» κινηματογραφία, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό φιλμικό σύνολο που αντηχώντας τη σημερινή παγκόσμια ροπή προς ακραίες πολιτικές και ιδεολογίες, προσφέρει πλούσιο υλικό για αντιπαράθεση και προβληματίζει βαθιά.
40
Λήδα Γαλανού
2014-06-12
Μ' ένα σινεμά φιλόδοξο και πομπώδες σκηνοθετεί την ιστορία του ο Σερεμπρένικοφ. Η θεατρική καταγωγή του σεναρίου γίνεται εμφανής, όχι στην εικόνα, που απελευθερώνεται θεαματικά στην πόλη και στα φυσικά τοπία, αλλά στους επιτηδευμένους, στατικούς διαλόγους. Οι ερμηνείες είναι βγαλμένες από τελενοβέλα, η αισθητική του εντυπωσιασμού πανταχού παρούσα και οι σημαντικές στιγμές διατυπωμένες με μια υπερβολική δραματικότητα που καλύπτει τον στόχο του.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2014-06-10
Μέσω του Βενιαμίν, ο σκηνοθέτης εξαπολύει ένα είδος κοινωνικής σάτιρας χωρίς χιούμορ και ανάσες που δεν πιάνει τα επίπεδα της κινηματογραφικής μεγαλοπρέπειας του Σβιάγκιντσεφ στον Λεβιάθαν και, προδίδοντας τη θεατρική του πηγή, υπερβάλλει εξακολουθητικά. Η εξαίσια μουσική του Ίλια Ντεμούτσκι, που βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία, τον υποστηρίζει τονικά, αλλά ο Μαθητής σκορπίζει τις τοξικές του απειλές άνισα και τεχνητά.
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2014-06-08
Με «οδηγό» του το θεατρικό έργο του Μάριους Βον Μάγενμπεργκ «Μάρτυρας», ο Σερέμπρενικοφ δείχνει αποφασισμένος να καταδικάσει τη χειραγώγηση της θρησκείας και τολμά να οδηγήσει την ταινία του στα άκρα λούζοντάς την με αίμα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση