Trumbo(2015)
(Trumbo)  Πρώτη προβολή: 11-02-2016

61 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
6.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Το 1947 ο Ντάλτον Τράμπο είναι ένας βραβευμένος συγγραφέας και ένας από τους πλέον περιζήτητους χολιγουντιανούς σεναριογράφους. Μέχρι τη στιγμή που η Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών τον καλεί να καταθέσει, εκείνος αρνείται να απαντήσει, οπότε και καταδικάζεται σε πολύμηνη φυλάκιση. Όταν αποφυλακίζεται, κανένα στούντιο δεν δέχεται να τον προσλάβει, ενώ πρώην συνεργάτες και φίλοι τού γυρίζουν την πλάτη.

Είδος:Βιογραφία, Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Τζέι Ρόουτς
Πρωταγωνιστούν:Μπράιαν Κράνστον, Έλεν Μίρεν, Ντάιαν Λέιν, Τζον Γκούντμαν
Διάρκεια:124
80
Φοίβος Κρομμύδας
POPAGANDA
2021-07-20
Με εικαστική πειθώ που ενίοτε φλερτάρει με τις ηλιόλουστες στιγμές και άλλοτε με το σκοτάδι των νουάρ χρωμάτων (κυρίως στους κλειστούς νυχτερινούς χώρους), ο Jay Roach καταφέρνει να αποδομήσει την υστερία της περιόδου και να δείξει δύο ανόδους και δύο πτώσεις, του Trumbo και του μακαρθισμού. 
73
Στελίνα Θεοδοσοπούλου
IGN Greece
2021-07-18
Το "Trumbo", με κύριο γνώρισμα τη λεπτότητα που διακατέχει την εμβάθυνση των γεγονότων και ένα cast πολλών αστέρων, φέρνει στο προσκήνιο μια αξιοθαύμαστη και άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία, που δεν μπορείς (και ούτε θα έπρεπε) να αγνοήσεις.
70
Αγγελική Στελλάκη
Cinepivates
2021-07-16
Αυτός που λάμπει είναι φυσικά ο Μπράιαν Κράνστον στον ρόλο του Ντάλτον Τράμπο. Πνευματώδης, υποβλητικός, συγκινητικός και ανθρώπινος ο Κράνστον προσεγγίζει με δυναμισμό τον Τράμπο, αποτυπώνοντας τόσο τις ευάλωτες, όσο και τις πιο αστείες στιγμές του με τρόπο εξαιρετικά συγκινητικό.
60
Γιώργος Κρασσακόπουλος
Athens Voice
2021-07-14
Το αποτέλεσμα είναι μια καλοφτιαγμένη ταινία που μπορεί να μη λέει κάτι καινούργιο, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που το σινεμά ασχολείται με τη συγκεκριμένη σκοτεινή εποχή του Χόλιγουντ, αλλά το κάνει με ενδιαφέροντα και πετυχημένο τρόπο, πετυχαίνοντας την ισορροπία ανάμεσα σε μια ιστορία εξίσου «χολιγουντιανή» όσο και «πολιτική».
60
Λήδα Γαλανού
FLIX
2021-07-12
Ο Μπράιαν Κράνστον έχει τέτοια ενέργεια στην οθόνη, που σε κάνει να ξεχνάς κάθε αδυναμία της ταινίας προσωρινά, ακόμα το ότι το φιλμ για έναν από τους σπουδαιότερους σεναριογράφους του σινεμά, πάσχει στο σενάριο.
60
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2021-07-10
Οι λάτρεις των ταινιών εποχής, των δραματικών βιογραφιών και των παρασκηνίων του Χόλιγουντ θα μείνουν ευχαριστημένοι. Οι πιο... αριστεροί θεατές μπορεί να χαρακτηρίσουν την αντίληψη του σκηνοθέτη καρικατουρίστικη και αδικαιολόγητα light για τη σημασία του πράγματος. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και σίγουρα ζητά την κατανόηση ενός πιο adult κοινού με στοιχειώδεις ιστορικές γνώσεις.
60
Γιάννης Λυμπέρης
MOVE IT
2021-07-08
Ο Κράνστον κουβάλα την ταινία με αποφασιστικότητα, με φαινομενικές αλλαγές διάθεσης αλλά έναν μόνιμο «θυμό» στο βλέμμα, που δεν αφήνει τον εαυτό του να ξεσπάσει μπροστά στην κατάφωρη αδικία. Την ίδια στιγμή όμως με μια βαθιά ανθρώπινη προσέγγιση, με όλα τα καλά και τα κακά αυτού του ανθρώπου.
50
Χάρης Καλογερόπουλος
Filmy.gr
2021-07-06
Μοιάζει με ξεφύλλισμα ιστορικών σελίδων, ένα σχεδόν δημοσιογραφικό χρονικό που αναφέρεται ακροθιγώς στα καυτά θέματα, προσπαθώντας να τα εμψυχώσει με σπιρτόζες ατάκες αλά παλιό Χόλιγουντ. Σε ένα πρώτο επίπεδο το απολαμβάνεις ανεκδοτολογικά, αλλά αυτό που σου μένει είναι το ιστορικό γεγονός στη γενικότητά του και η ερμηνεία του Κράνστον, που από μόνος του είναι η ταινία που ήθελαν οι συντελεστές.
50
gaRis
Movies Ltd
2021-07-04
Ο τραγανός, της μετρονομικής ερμηνείας Cranston είναι (μόνο θεωρητικά) ο σημαντικότερος αντίπαλος του Leo για το όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου αλλά φευ, η ταινία όζει απλοϊκότητα και ατολμία να ταράξει τα θολά νερά της μεγαλοστουντιακής αρχικαπτιταλιστοσύνης, παίζοντας μόνο της χαμηλές νότες του freedom of speech και της προστασίας των πολιτικών φρονημάτων ως άποψη, δηλαδή όσο δεν μετουσιώνονται σε πράξη αντίστασης.
40
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2021-07-02
Ένα καθωσπρέπει, τηλεοπτικού τύπου βιογραφικό δράμα από το σκηνοθέτη του «Γαμπρού της Συμφοράς».
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση