80 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Οι επιβάτες ενός τρένου που διασχίζει την Ευρώπη αναγκάζονται να περάσουν τη νύχτα τους σε ένα επαρχιακό ξενοδοχείο, λόγω κακοκαιρίας. Εκεί η Ίρις γνωρίζει την ευγενική ηλικιωμένη κυρία Φρόι και στη διάρκεια της κουβέντας τους συναντούν κι αρκετούς ακόμα από τους επιβάτες. Όταν όμως το τρένο είναι έτοιμο να συνεχίσει το ταξίδι του, η κυρία Φρόι έχει εξαφανιστεί. Κανείς δε θυμάται να την έχει δει, εκτός από την Ίρις. Ο ψυχίατρος που βρίσκεται στο τρένο υποθέτει ότι η κυρία Φρόι ποτέ δεν υπήρξε, παρά μόνο στη φαντασία της Ίρις, λόγω των διαταραχών που έχει υποστεί μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι της.

Είδος:Θρίλερ, Κωμωδία, Μυστηρίου
Χώρα:Ην. Βασίλειο
Σκηνοθέτης:Alfred Hitchcock
Πρωταγωνιστούν:Margaret Lockwood, Michael Redgrave, Paul Lukas, Dame May Whitty
Διάρκεια:96
60
Σοφία Γουργουλιάνη
Cine.gr
Αυτό που θα σας χαρίσει η ταινία είναι 95 διασκεδαστικά λεπτά και μια κινηματογραφική εμπειρία διαφορετική από κάθε σύγχρονη περιπέτεια κατασκοπείας.
80
Μιχάλης Μουτσέλος
Cine.gr
Ξεχωρίζει φυσικά για το χιτσοκικό στυλ της, με τις όμορφα δοσμένες ανατροπές, την ακρίβεια, το γοργό ρυθμό και αυτό το μοναδικό σάστισμα που τόσο καλά ξέρει να προκαλεί ο Hitchcock στο θεατή. Εν τούτοις, ίσως παραβασίζεται στο σενάριο, το οποίο φροντίζει να σου δίνει σε κάθε σκηνή και από ένα στοιχείο για τη λύση του –μπλεγμένου- μυστηρίου.
75
Κωνσταντίνος Σαμαράς
Cine.gr
Από τις πιο ανθεκτικές στο πέρασμα του χρόνου βρετανικές δουλειές του μετρ, που αξιοποιεί τους εξαιρετικούς διάλογους των Launder και Gilliat, χειρίζεται με απόλυτη φυσικότητα τις στροφές της πλοκής και απεικονίζει με χιούμορ το αγαπημένο του σχήμα: το άτομο που αγωνίζεται για την αποκάλυψη της αλήθειας εν μέσω ενός θεάτρου του παραλόγου, και η σωτηρία μέσω του ανίκητου «ανδρόγυνου».
100
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
Διαβολικά έξυπνη, σταθερά αγέραστη στην αφήγησή της, «Η Κυρία Εξαφανίζεται» έγινε το απόλυτο διαβατήριο του Άλφρεντ Χίτσκοκ προς τις ΗΠΑ, όπου θα μετατρεπόταν σε κάτι αναμφισβήτητο μέχρι σήμερα: στο σπουδαιότερο σκηνοθέτη που μας έδωσε το παγκόσμιο σινεμά.
83
Λουκάς Τζούρος
moviemonsters.gr
Μια άριστη ταινία μυστηρίου με καλό χιούμορ που μόνο ο μάστερ του είδους Alfred Hitchcock θα μπορούσε να δημιουργήσει.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση