Αποκάλυψη Τώρα(1979)
(Apocalypse Now)  Πρώτη προβολή: 01-11-1979

97 Βαθμολόγιο
με βάση 9 κριτικές
8.0 με βάση 4 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Μπέντζαμιν Γουίλαρντ στέλνεται στο Βιετνάμ για να εξοντώσει τον αποστάτη συνταγματάρχης Κουρτζ, ο οποίος έχει αποτάξει τη φρίκη του πολέμου, έχοντας αυτοαναγορευτεί σε τοπικό ηγέτη και Θεό.

Είδος:Πολεμική
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Φράνσις Φορντ Κόπολα
Πρωταγωνιστούν:Μάρτιν Σιν, Μάρλον Μπράντο, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ντένις Χόπερ
Διάρκεια:153
100
Σινεμμονικός
Σινιάλο
2021-04-18
Όσα χρόνια και αν περάσουν, το Apocalypse now θα είναι αυτό που λέμε κινηματογραφικό θαύμα.
100
Γιώργος Ευθυμίου
Cine.gr
2021-04-16
Οι εικόνες σε αυτό το αξεπέραστο τρίωρο μεταφέρουν αυτούσια τη φρίκη του πολέμου, σε πολιτικό, σε φιλοσοφικό και κυρίως σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Απ'τη διεφθαρμένη μανία των αρχόντων για εξουσία, την ανελέητη σφαγή των στρατιωτών που συμμετέχουν εθελούσια, σχεδόν υπνωτισμένοι από την προπαγάνδα, ως την εσωτερική σύγκρουση και τη διάλυση που επιφέρει ο βασιλιάς της φρικωδείας.
100
Σταμος ο Δημητροπουλος
Cine.gr
2021-04-14
Ο Coppola σαν γνησιος τελειομανης φροντισε η ταινια του να ειναι τελεια τεχνικα, ξοδευοντας μεγαλα ποσα ακομα και για αμελητεες λεπτομερειες.
100
Φίλιππος Χατζίκος
CineDogs
2021-04-12
Η ταινία που φιλοτεχνεί ο Κόπολα δεν είναι πολεμική (όχι μόνο κατά τον ορισμό του ίδιου: «My movie is not about Vietnam, my movie is Vietnam»). Είναι η εξιστόρηση μίας ματαίωσης σχεδόν θρησκευτικής αύρας που κοιτάει κατάματα μία αλλοφροσύνη που ο Κόνραντ στο βιβλίο του υπονόησε (αλλά και προεξόφλησε) και η οποία κορυφώνεται στη συνθήκη ενός τέτοιου παράλογου πολέμου.
100
Νίκος Δρίβας
Cineramen
2021-04-10
Το χαμηλότονο αλλά κατατοπιστικό όσο δεν πάει Apocalypse Now είναι αριστουργηματικό και κατέχει ίσως την κορυφαία θέση σε πολεμικές ταινίες.
100
Γιώργος Ρομπόλας
Esquire
2021-04-08
Η Αποκάλυψη, Tώρα! δια χειρός Francis Ford Coppola είναι κάτι περισσότερο από ένα αριστουργηματικό φιλμ. Είναι η κραυγή ενός πολέμου που ξεκίνησε στη Νοτιοανατολική Ασία για να φτάσει μέχρι το κατώφλι και του τελευταίου αμερικανικού σπιτιού γεμάτη παραλογισμό, ναρκωτικά και παρασημοφορημένα φέρετρα.
100
Αλέξανδρος Νιωτάκης
MAXMAG
2021-04-06
Κάθε σκηνή στην ταινία είναι σαν ένα ποίημα του σκηνοθέτη, ενώ κάθε πλάνο έχει το δικό του νόημα αλλά και ξεχωριστή δύναμη. Δηλαδή, η ψυχεδέλεια, οι υγρές ζούγκλες, οι τοπικές δοξασίες και άνθρωποι χαμένοι σε ένα άγνωστο μέρος, συμπληρώνουν το πάζλ του αρρωστημένου πόλεμου στο Βιετνάμ.
90
Σοφία Γουργουλιάνη
Cine.gr
2021-04-04
O Coppola μοιάζει να έχει μελετήσει όχι μόνο τη σκηνοθεσία, αλλά και τον ίδιο τον πόλεμο και τη φύση του. Ξέρει τι είναι ο πόλεμος και πόσο σκληρός είναι, ξέρει όμως και ποιο είναι το σκηνοθετικό πλαίσιο, τι πρέπει, τι μπορεί και τι επιβάλλεται να δείξει στην οθόνη. Εντυπωσιακή σκηνοθετικά είναι και η απεικόνιση της κόλασης, του κόσμου του συνταγματάρχη.
80
Θανάσης Γεντίμης
CinemaNews.gr
2021-04-02
Είναι από της ταινίες που δεν σηκώνει - πλέον - κριτική και που είναι πολύ κοντά σε αυτό που λέμε αριστούργημα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση