Κάθε Πέρυσι και Καλύτερα(2023)
(Un Annee Difficile / A Difficult Year)  Πρώτη προβολή: 04-07-2024

39 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Δυο απατεωνίσκοι, λόγω αλόγιστης κατανάλωσης, είναι χρεωμένοι μέχρι τον λαιμό. Καθώς αναζητούν βοήθεια από τους εργαζόμενους της κοινότητας για να επαναφέρουν τη ζωή τους στον σωστό δρόμο, πέφτουν πάνω σε μια ομάδα νεαρών πράσινων ακτιβιστών που μάχονται για το κλίμα. Δελεασμένοι από τη δωρεάν μπύρα και τα σνακ και όχι από τα ιδανικά των ακτιβιστών, εντάσσονται στο κίνημα χωρίς καμία οικολογική συναίσθηση.

Είδος:Κωμωδία
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Ολιβιέ Νακάς, Ερίκ Τολεντανό
Πρωταγωνιστούν:Πίο Μαρμάι, Ζονατάν Κοέν, Νοεμί Μερλάν, Ματιέ Αμαλρίκ
Διάρκεια:120
60
Άκης Καπράνος
naftemporiki.gr
2024-07-20
Πολλοί θεατές θα στάξουν ένα αλληλέγγυο δάκρυ στο εναρκτήριο μοντάζ των Γάλλων Προέδρων (δε γράφω περισσότερα), ενώ οι δυο σκηνοθέτες παραδίδουν ένα χαρμάνι φάρσας και καυστικής κοινωνικής σάτιρας που λειτουργεί.
50
Αιμίλιος Χαρμπής
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
2024-07-18
Οι δημιουργοί των δημοφιλέστατων «Άθικτων» συστήνουν τη νέα ταινία τους, στο γνώριμο ύφος της κωμωδίας με κοινωνικές προεκτάσεις που μας έχουν συνηθίσει.
50
Παύλος Γκουγιάννος
MOVE IT
2024-07-16
Μια επιπόλαιη και γρήγορη ματιά, ένα γαλλικό κλικ πάνω στα σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας, που ικανοποιούν ως προς την κωμικότητά τους, αλλά αδυνατούν να θέσουν κάποιον άλλο στόχο.
40
Δημήτρης Παναγόπουλος
efsyn.gr
2024-07-14
Άνευρη κωμωδία, με καλές όμως ερμηνείες, η οποία μπλέκει το μαύρο χιούμορ με τη σάτιρα και την προσπάθεια σχολιασμού των κακώς κειμένων της κοινωνίας μας, χωρίς όμως να πετυχαίνει να εμβαθύνει και να εξερευνήσει τους προβληματισμούς που θέτει.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2024-07-12
Κάποια αστεία που αρχικά είχαν γούστο ή έβγαζαν λίγο γέλιο στο πρώτο μέρος του φιλμ, στην πορεία και με τις συνεχείς επαναλήψεις μοιάζουν να κινούνται στα ρηχά με απλοϊκά μηνύματα που δεν αφορούν κανέναν.
30
Ηλίας Δημόπουλος
cinemagazine.gr
2024-07-10
Η ταινία στερείται πλήρως (χιουμοριστικής) αστειότητας, αντικαθιστώντας με ένα προχειρογραμμένο υβρίδιο πολιτικής σάτιρας, ακτιβιστικής ευαισθησίας και εκδοχής μιας κοινωνικής ανυπακοής.
30
Πάρις Μνηματίδης
Filmy.gr
2024-07-08
Η ευαισθησία που επιδεικνύουν συνήθως οι Nakache και Toledano απέναντι σε κοινωνικά θέματα εδώ απουσιάζει και στη θέση της εμφανίζονται πολλά «φάλτσα», σ' ένα φιλμ που προσεγγίζει επιδερμικά τα όσα θίγει αλλά και που σε κωμικό επίπεδο βρίσκεται πολύ πιο κάτω από τις καλές στιγμές τους.
30
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
2024-07-06
Ανέμπνευστη και επιδερμική ματιά πάνω στην πάλη του υπερκαταναλωτισμού και του οικολογικού ακτιβισμού, από τους σκηνοθέτες των «Άθικτων».
30
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2024-07-04
Μια πολιτική σάτιρα χωρίς ιδιαίτερη πολιτική στάση (οι ακτιβιστές ζωγραφίζοντας σε αρκετά σημεία ως παράξενα κωμικά όντα – η αστυνομία μάλιστα επιβάλει την τάξη με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση) κι όπου ένα μισοψημένο, αν όχι αδικαιολόγητο, ρομάντζο παίρνει κεντρική θέση.
20
Παυλίνα Αγαλιανού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
2024-07-02
Τούτη εδώ η ταινία είναι από εκείνες που αποπνέουν ριζοσπαστισμό, αλλά δυστυχώς, στα πιο έμπειρα μάτια, αυτός ο ριζοσπαστισμός είναι ψευδεπίγραφος.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση