Νυχτερινός Εκφωνητής(2024)
(The Night Announcer)  Πρώτη προβολή: 20-06-2024

47 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας βετεράνος νυχτερινός ραδιοφωνικός εκφωνητής, τη βραδιά που γίνεται 50 και συνειδητοποιεί με αμηχανία ότι πια δεν συγκαταλέγεται στους νέους, ξετυλίγει στον αέρα τη ζωή του. Άξονας της εκπομπής είναι η αναζήτηση ενός ξεχασμένου έρωτα σε εκκρεμότητα από την εποχή που υπηρετούσε ως εύζωνας, μέσα από τα ερωτικά και όχι μόνο μηνύματα που διέσωσε ένας παλιός τηλεφωνητής.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Ρένος Χαραλαμπίδης
Πρωταγωνιστούν:Ρένος Χαραλαμπίδης, Ελευθερία Στάμου, Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Τίνα Αλεξοπούλου
Διάρκεια:74
70
Ιάκωβος Γωγάκης
screeneye.gr
2024-06-20
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης ξέρει να κάνει σινεμά και στην ταινία « Νυχτερινός Εκφωνητής» δίνει νόημα και υπόσταση στην κρίση μέσης ηλικίας αλλά και σε ευρείες έννοιες- ζωή και θάνατος- που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στην αυτοπαγίδευση. Την απέφυγε.
60
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
2024-06-18
Νάρκισσος ο Ρένος αλλά και τρυφερός.
60
Γιάννης Βασιλείου
cinemagazine.gr
2024-06-16
Ως το κινηματογραφικό ανάλογο μιας νυχτερινής ραδιοφωνικής εκπομπής, η νέα ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη απευθύνεται σε όποιον την έχει ανάγκη.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2024-06-14
Με γενναία αυτοαναφορικότητα, ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής του Νυχτερινού Εκφωνητή Ρένος Χαραλαμπίδης κοιτάζεται στον καθρέφτη της χαριτωμένης εκδοχής του νεότερου εαυτού του, αποδομεί σε ένα ενδιαφέρον rewind τη χίμαιρα μιας μεγάλης χαμένης ευκαιρίας και, παρέα με τζαζ υπογραμμίσεις και γλυκόπικρες ρήσεις, εκφωνεί ίσως τον πιο ειλικρινή κινηματογραφικό σολιψισμό του.
40
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2024-06-12
Ανάλαφρος, νοσταλγικός και αυτοαναφορικός, ο Χαραλαμπίδης διαστέλλει μια τρυφερή ιδέα και στέλνει ένα ερωτικό, όσο και φλύαρο, κινηματογραφικό γράμμα στη νυχτερινή Αθήνα.
40
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2024-06-10
Επιστροφή στη μεγάλη οθόνη μετά από αρκετά χρόνια για τον Ρένο Χαραλαμπίδη, που υπογράφει μια «στρογγυλεμένη» ρομαντική ιστορία αναζήτησης στη νυχτερινή Αθήνα, αφήνοντας στην άκρη αυτή τη φορά το υπαινικτικό, μαύρο χιούμορ των προηγούμενων ταινιών του.
40
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
2024-06-08
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης αφιερώνει στην «Τέλεια Ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο με ένα αναλογικό οδοιπορικό στη νυχτερινή Αθήνα της νιότης και της κρίσης των 50 που παρά την περιστασιακή γοητεία του δεν γίνεται ποτέ η ταινία που θα ήθελε κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού του να είναι.
40
Άκης Καπράνος
naftemporiki.gr
2024-06-06
Είναι λίγο «φορσέ» η νοσταλγία του καλαίσθητου αυτού φιλμ (όπου τα δισκάδικα περιγράφονται ως «ξεχασμένα» μαγαζιά – την εποχή που η αγορά βινυλίου σαρώνει!), που γέρνει περισσότερο στην αυτοπροσωπογραφία και λιγότερο στη μυθοπλασία.
30
Ανδρέας Κύρκος
Η ΑΥΓΗ
2024-06-04
Ο Ρ. Χαραλαμπίδης όταν αυτο-σκηνοθετείται, αντιλαμβάνεται το μόνιτορ σαν έναν ιδεώδη καθρέφτη της εικόνας του.
20
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2024-06-02
Κρίμα που μία συμπαθής ιδέα (για μικρού μήκους) έχασε όλο της το οξυγόνο από το εγώ του.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση