Priscilla(2023)
Πρώτη προβολή: 08-02-2024

52 Βαθμολόγιο
με βάση 36 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η αθέατη πλευρά ενός μεγάλου αμερικανικού μύθου, με την μεγάλη αγάπη αλλά και έναν ταραχώδη γάμο ανάμεσα στον Έλβις & και την Πρισίλα, από την εποχή που υπηρετούσε στο στρατό μέχρι το ονειρεμένο κτήμα του, την Graceland, σε αυτό το πορτρέτο της αγάπης, φαντασίας και φήμης.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ, Ιταλία
Σκηνοθέτης:Σοφία Κόπολα
Πρωταγωνιστούν:Κέιλι Σπέινι, Τζέικομπ Ελόρντι, Άρι Κοέν, Νταγκμάρα Ντομίντσικ
Διάρκεια:114
80
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
IGN Greece
2024-02-20
Η Sofia Coppola μας καλεί να γνωρίσουμε για πρώτη φορά τη σύζυγο του Βασιλιά του Rock n' Roll, Priscilla, βυθίζοντας μας σε μια ατμοσφαιρική ιστορία ενηλικίωσης, που αναδεικνύει τις σύνθετες αποχρώσεις μιας αμφιλεγόμενης ερωτικής σχέσης, χωρίς ίχνος μεροληψίας.
70
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
αθηνόραμα
2024-02-18
Μια στοιχειωτικά παράξενη βιογραφία που εμβαθύνει σε ένα αποσιωπημένο βίωμα.
60
Λουκάς Κατσίκας
cinemagazine.gr
2024-02-16
Στον αντίποδα των θεαματικών μουσικών βιογραφιών τύπου «Έλβις», με ύφος εγκρατές και μελαγχολικό, η Σοφία Κόπολα συναντά στο πρόσωπο της Πρισίλα Πρίσλεϊ άλλη μια τρυφερή ηρωίδα που ψάχνει τον δρόμο της προς την ενηλικίωση.
60
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2024-02-14
Σίγουρα ένα φιλμικό joyride που δεν σπαταλά τον χρόνο σου στο σινεμά.
50
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
2024-02-12
Η Κόπολα καταφέρνει δεξιοτεχνικά να αποδώσει τον ψυχικό κόσμο αυτού του πλάσματος, που έζησε για χρόνια με έναν κατασκευασμένο εαυτό, αλλά δεν βρίσκει τελικά τον τρόπο να αφηγηθεί την εσωτερική διεργασία μεταμόρφωσής του.
50
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2024-02-10
Η τύχη, τη φορά αυτή, δεν είναι στο πλευρό της Σοφίας Κόπολα. Στη νέα, βιογραφική ταινία της, «Πρισίλα» (που πρωτοείδαμε διαγωνιστικό τμήμα των Καννών), γύρω από τη γνωριμία και τη σχέση της Πρισίλλας Μπολιέ με τον Έλβις Πρίσλεϊ, δεν προσθέτει τίποτα το ξεχωριστό στο έργο της σκηνοθέτριας.
40
Γιώργος Κρασσακόπουλος
FLIX
2024-02-08
Η κατά τη Σοφία Κόπολα εκδοχή της ερωτικής ζωής του Έλβις Πρίσλεϊ, μια ταινία που ακόμη κι αν δεν είναι κακή, δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης και ούτε καν μια ηρωίδα που η διαδρομή της να σε ενδιαφέρει.
40
Ιάκωβος Γωγάκης
screeneye.gr
2024-02-06
Το αυτοβιογραφικό κείμενο, οι κατακερματισμένοι διάλογοι, εν γένει το σύνολό της αφηγηματικής δομής, δεν επιτρέπουν στην ηθοποιό Κέιλι Σπέινι να τροφοδοτήσει τις σκηνές με τις απαραίτητες εσωτερικές- εξωτερικές εντάσεις και εμφανίζεται η νεαρή ηθοποιός να ερμηνεύει το ρόλο υπνωτιστικά- μονοδιάστατα.
20
Αχιλλέας Βασιλείου
Cinepivates
2024-02-04
Η Priscilla είναι υπόδειγμα αδιάφορης ταινίας χωρίς να είναι όμως κακή (θα ήταν προτιμητέο), με μία μέτρια κεντρική ηθοποιό που δεν εκμεταλλεύεται τίποτα ερμηνευτικά ή που η ίδια η Κόππολα ως σκηνοθέτιδα αδυνατεί να της υποδείξει τον σωστό τρόπο, χωρίς κανένα κινηματογραφικό θέλγητρο, κακοφωτισμένη, και με μία ιστορία που ακόμα και στην αλήθεια της δεν παρουσιάζει το παραμικρό ενδιαφέρον.
20
Κώστας Ντούμας
www.artscript.gr
2024-02-02
Η σκηνοθεσία της Coppola είναι άνευρη, ελάχιστες σκηνές ξεχωρίζουν από την αναιμική αφήγηση.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση