Animal(2023)
Πρώτη προβολή: 08-02-2024

60 Βαθμολόγιο
με βάση 36 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Κάτω από τον καυτό ήλιο της ελληνικής υπαίθρου, οι ανιματέρ που δουλεύουν σε ένα all-inclusive ξενοδοχείο προετοιμάζονται για την τουριστική σεζόν. Η Κάλια είναι η αρχηγός της ομάδας. Καθώς το καλοκαίρι κορυφώνεται και η πίεση αυξάνεται, οι νύχτες τους γίνονται βίαιες και ο αγώνας της Κάλιας αποκαλύπτεται στο σκοτάδι. Αλλά όταν ανάψουν ξανά τα φώτα, το σόου θα πρέπει να συνεχιστεί...

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα, Αυστρία, Ρουμανία, Κύπρος, Βουλγαρία
Σκηνοθέτης:Σοφία Εξάρχου
Πρωταγωνιστούν:Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Φλομαρία Παπαδάκη, Αχιλλέας Χαρίσκος, Βούντου Γιούργκενς
Διάρκεια:116
80
Χρυσαυγή Πατσάκη
MOVE IT
2024-02-20
Και το "Animal" αξίζει όλα τα βραβεία και άλλα τόσα γιατί είναι μιας σπουδαίας έμπνευσης, σύλληψης και εκτέλεσης ταινία που επιτέλους πάει το "live your myth in Greece" ένα (ή και περισσότερα) βήματα παραπέρα, με κύριο όπλο της κάτι πολύ απλό και συνάμα σπουδαίο: την ανθρωπιά.
70
Παυλίνα Αγαλιανού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
2024-02-18
Μια αλληγορική «γροθιά στο στομάχι». Θρυμματίζει τη βιτρίνα του τουριστικού θαύματος, δείχνοντας το σαθρό παρασκήνιό της. Ισως υπερβολικά, για να ισχυροποιήσει την αντίθεση. Γιατί τη βιτρίνα και όχι την πιο αθέατη πλευρά; Γιατί η βιτρίνα πρέπει να γίνεται κομμάτια. Οσο η βιτρίνα αντέχει, κρύβει.
70
Λήδα Γαλανού
FLIX
2024-02-16
Η αντίσταση μιας γυναίκας στην παγίδα της υπαρξιακής ρουτίνας, στη νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, με βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Λοκάρνο και Χρυσό Αλέξανδρο (και γυναικείου ρόλου επίσης), στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2024-02-14
Το συννεφιασμένο, μελαγχολικό, ανθρώπινο και στοχαστικό «Animal» είναι το ασυνήθιστο πορτρέτο μιας παραγνωρισμένης μαχήτριας, ερμηνευμένο με ψυχή και αισθαντικότητα από τη βραβευμένη Δήμητρα Βλαγκοπούλου, η οποία πείθει απόλυτα στον ρόλο και φτάνει σε σπαρακτικά επίπεδα συναισθηματικής διεκδίκησης.
70
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2024-02-12
Είναι παρά τα επιμέρους (ρυθμικά, ίσως και δομικά) αδιέξοδα στα οποία οδηγείται ένα εξαιρετικό φιλμ που κοιτάζει την άλλη πλευρά της τουριστικής βιομηχανίας με γενναίες δόσεις στραφταλίζουσας αλήθειας.
70
Μίλτος Τόσκας
OLAFAQ
2024-02-10
Η ταινία ολοκληρώνεται με την ίδια σκηνή που ξεκινάει, θέλοντας να επιβεβαιώσει το αίσθημα του εγκλωβισμού σε μία πραγματικότητα που η πλειοψηφία αρνείται να αντικρίσει πόσο δε μάλλον να συναισθανθεί.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2024-02-08
Η κάμερα της Εξάρχου, απομακρυσμένη από κάθε είδους αφηγηματικής ευκολίας ή στείρας καταγγελίας, επιλέγει να συμπλεύσει με τους αντιήρωες της στο μακρινό ταξίδι τους προς τις εσχατιές της συλλογικής φαντασίωσης που θέλει το αθάνατο, ελληνικό καλοκαίρι να χαρίζει μόνο ευτυχισμένες στιγμές και αξέχαστες συγκινήσεις.
60
Άκης Καπράνος
naftemporiki.gr
2024-02-06
Είναι όμως η ερμηνεία της επίσης βραβευμένης – και απολύτως συγκλονιστικής – Δήμητρας Βλαγκοπούλου, στο ρόλο της αρχηγού αυτής της ομάδας διασκεδαστών, που δυναμιτίζει το δράμα: Δε χρειάζεται να ακουστεί ένα βαθύ και περίπλοκο backstory για να συναισθανθούμε την εσωτερική της οδύνη – ένα κοντινό στο πρόσωπο της, είναι αρκετό.
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2024-02-04
Γυμνά ή ντυμένα και διαρκώς σε κίνηση, τα σώματα μπροστά στον φακό της Εξάρχου μαγνητίζουν. Νιώθεις τον παλμό, μουσκεύεις με τον ιδρώτα τους. Να όμως που όπως συνέβη και στο «Park», έτσι και στο «Animal» το περιεχόμενο πίσω από αυτές τις εικόνες, δείχνει αδύναμο. Υπάρχει μεν αλλά μόνο σαν φόντο.
10
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2024-02-02
Λυπάμαι, αλλά αυτό το πράμα δεν είναι κινηματογράφος. Ούτε με όλα τα βραβεία του κόσμου! Πίσω στα σεμινάρια γραφής σεναρίου...
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση