The Royal Hotel(2023)
Πρώτη προβολή: 09-11-2023

53 Βαθμολόγιο
με βάση 23 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Δύο νεαρές Αμερικανίδες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία πιάνουν μία προσωρινή δουλειά στο μπαρ του ξενοδοχείου «The Royal Hotel» σε μια απομονωμένη πόλη. Όταν όμως τα αστεία και η συμπεριφορά των θαμώνων ξεπεράσουν τα όρια, οι δύο κοπέλες θα βρεθούν εγκλωβισμένες σε μια ανησυχητική κατάσταση που ξεφεύγει όλο και περισσότερο από τον έλεγχό τους.

Είδος:Θρίλερ
Χώρα:Αυστραλία
Σκηνοθέτης:Κίτι Γκριν
Πρωταγωνιστούν:Τζούλια Γκάρνερ, Τζέσικα Χένγουικ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Τόμπι Γουάλας
Διάρκεια:95
75
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
IGN Greece
2023-11-20
Στο "The Royal Hotel" η Kitty Green μας καλεί να βιώσουμε τα τραύματα που αφήνει ο σεξισμός και ο μισογυνισμός μέσα από τα μάτια δύο νεαρών κοριτσιών, συνθέτοντας ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ με άφθονη ένταση και ηχηρές δηλώσεις.
70
Χρήστος Μπακατσέλος
FLIX
2023-11-18
Βραδυφλεγές θρίλερ που κρύβει μέσα του ένα εκρηκτικό φεμινιστικό μανιφέστο από την Αυστραλία και τη δημιουργό του «The Assistant», Κίτι Γκριν.
60
Στέφανος Κ. Αρταβάνης
FreeCinema
2023-11-16
Είναι για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μια έντονη ταινία χαρακτήρων. Έχει ατμόσφαιρα, έχει ένταση, έχει δύναμη, αλλά όχι όπως σε ένα τυπικό θρίλερ. Θυμίζει κοινωνική παραβολή, με τον καλύτερο τρόπο.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2023-11-14
Το κλειστοφοβικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στο παρακμιακό μπαρ μετατρέπεται σταδιακά σε ένα άρτιο και φεμινιστικό σχόλιο κατά της τοξικής αρρενωπότητας καθώς και σε μια ειλικρινή φωνή για τους κινδύνους που ελλοχεύει η κατάχρηση της πολιτικής ορθότητας.
60
Μαρία Γκιούλη
MOVE IT
2023-11-12
Ξεκινώντας ως ένα θρίλερ με δύο κορίτσια ως δολώματα, καταλήγει σε μίνι φεμινιστικό οδηγό για το πώς να τα βγάζεις πέρα σε καταστάσεις στις οποίες βρίσκεσαι σε μειονεκτική θέση. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, η σκηνοθεσία της Γκριν θα σας κρατήσει με αμείωτο ενδιαφέρον.
60
Μαίρη Βανδώρου
www.artscript.gr
2023-11-10
Μπορεί η συνθήκη την οποία βιώνουν τα δυο κορίτσια να μην αποκαλύπτεται με τον πιο ακραίο τρόπο, κατά τη διάρκεια της ταινίας, αλλά η Kitty Green καταφέρνει να δημιουργήσει την ανάλογη ασφυκτική ατμόσφαιρα, αποφεύγοντας να φτάσει στα άκρα.
50
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
2023-11-08
Η σκηνοθέτης αξιοποιεί δεξιοτεχνικά τη φόρμα του είδους και πετυχαίνει μία κλιμακούμενη κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, όμως ο προβληματισμός της γύρω από το γυναικείο ζήτημα δεν εξελίσσεται ούτε και προσφέρει κάτι παραπάνω σε αυτά που έχουμε- ή θα έπρεπε να έχουμε- συνειδητοποιήσει πλέον όλοι σε σχέση με το τι σημαίνει «συναίνεση» και «δικαίωμα στην αυτοδιάθεση».
50
Βαρβάρα Κοντονή
cinemagazine.gr
2023-11-06
Όχι απαραιτήτως κακό, όχι όμως και η ιδανική εξέλιξη ενός φιλμ που μοιάζει κάπως αναποφάσιστο στο εάν θέλει και μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως το περιβάλλον μέσα στο οποίο διαδραματίζεται.
40
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
2023-11-04
Δεν λείπει το ενδιαφέρον και ανά στιγμές η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα μοιάζει όντως απειλητική, όμως το να "καίει κανείς τα χλωρά μαζί με τα ξερά", μόνο και μόνο για να καταγγείλει τον ανδρικό σωβινισμό μέσα από woke γενικεύσεις, δεν βοηθά τον όποιο αγώνα για την γυναικεία ενδυνάμωση.
20
Χάρης Αναγνωστάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2023-11-02
H ταινία της Αυστραλέζας Κίτι Γκριν θα ήθελε να είναι ένα φεμινιστικό φιλμ, αλλά μάλλον καταλήγει ως μια βίαιη οπερέτα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση