Μπάσταρδα(2022)
(Bastards)  Πρώτη προβολή: 25-05-2023

34 Βαθμολόγιο
με βάση 18 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, γύρω στα 20, κάποιοι γνωστοί μεταξύ τους, άλλοι καινούργιοι στην παρέα, κάνουν κατάληψη σε ένα μεγάλο απομονωμένο σπίτι στην εξοχή, μακριά από την πόλη, και αποφασίζουν να ζήσουν εκεί, με ό,τι έχουν ως εφόδια, παρακολουθώντας σε βάρδιες αν κάποιος ξένος πλησιάσει και διαταράξει την ηρεμία της νέας τους ζωής.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Νίκος Πάστρας
Πρωταγωνιστούν:Ναταλία Σουίφτ, Ζαχαρίας Γουέλα, Αφροδίτη Καποκάκη, Εριφύλη Κιτζόγλου
Διάρκεια:94
80
Ορέστης Μαλτέζος
Filmy.gr
2023-05-20
Είναι μια ταινία που μιλά για τον προσωπικό μικρόκοσμο των δέκα χαρακτήρων, δέκα πανέμορφων και αξιαγάπητων "μπάσταρδων", και το μόνο το οποίο χρειάζεται είναι η αποδοχή όσων από εμάς νιώθουμε στο βάθος της ψυχής μας την ασίγαστη επιθυμία να υπάρξουμε ή να είχαμε υπάρξει έστω και για λίγο "μπάσταρδα"...
50
Λήδα Γαλανού
FLIX
2023-05-18
Αισθησιακό, αισθαντικό και μαζί εξαιρετικά αθώο ή/και αφελές, μια νεανική παγανιστική επανάσταση που ψάχνει την αιτία της.
40
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2023-05-16
Ζωντάνια, φρεσκάδα, αλλά και ρηχή επανάληψη, σε ένα στιλάτο κινηματογραφικό ανέκδοτο το οποίο σοβαρεύει απότομα με άγαρμπο αλληγορικό τρόπο. 
40
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2023-05-14
Είναι από εκείνες τις ταινίες που αναρωτιέσαι για το λόγο ύπαρξής τους πέρα από τη ματαιοδοξία των συμμετεχόντων. Τουλάχιστον η «Γλυκιά συμμορία» είχε σάρκινους ήρωες και λόγο, και για αυτό έγραψε ιστορία.
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2023-05-12
Καλά στοιχεία διακρίνει κανείς στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Πάστρα που «κοιτάζει» με χιούμορ και σινεφίλ διάθεση μέρος της ασυμβίβαστης, αποφασιστικής νεολαίας του σήμερα.
30
Βαρβάρα Κοντονή
cinemagazine.gr
2023-05-10
Ενώ πραγματικά το στυλ υπάρχει, το σενάριο πάσχει γιατί ποτέ δεν είναι ακριβώς σενάριο, είναι μια ψευδαίσθηση σεναρίου που θα λειτουργούσε αποτελεσματικά αν δεν επρόκειτο για ταινία μιάμισης ώρας.
30
Γιάννης Βασιλείου
LiFO
2023-05-08
Η μαγιά για μια μεστή ταινία μικρού μήκους είναι εδώ, μα η ανάπτυξή της, ώστε να στηρίξει ένα μεγαλύτερο σε έκταση και διάρκεια φιλμικό οικοδόμημα, είναι ελλιπής, λόγω ανεπαρκούς υλικού.
20
Ανδρέας Κύρκος
Η ΑΥΓΗ
2023-05-06
Τελικά τα Μπάσταρδα είναι πολύ αυτάρεσκα ώστε να τα αντιμετωπίσουμε ως μια τίμια προσπάθεια και να προσπεράσουμε τα δομικά της προβλήματα. Ευτυχώς που τη συνολική δουλειά διασώζει η φροντισμένη φωτογραφία και η προσεγμένη χρήση της μουσικής στις πιο καίριες σκηνές.
10
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2023-05-04
Ειλικρινά, κόψτε τον λαιμό σας και ακολουθήστε τα «δύο αστεράκια» που θα πέσουν βροχή! Αλλά μην έρθετε εδώ για να αυτομαστιγωθείτε μετά.
0
Παυλίνα Αγαλιανού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
2023-05-02
Ανούσιοι διάλογοι, ανύπαρκτο σενάριο, μηδαμινή πλοκή και πορνογραφική διάθεση, που τελικά επιτυγχάνει μόνο αποστροφή στον έρωτα. Μια κακοποίηση της «Γλυκιάς Συμμορίας»...
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση