Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκοδειλος(2022)
(Lyle, Lyle Crocodile)  Πρώτη προβολή: 01-12-2022

45 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Όταν η οικογένεια Πριμ μετακομίζει στη Νέα Υόρκη, ο μικρός γιός Τζος δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά του με το νέο σχολείο και τους νέους φίλους. Όλα όμως αλλάζουν όταν ανακαλύψει στη σοφίτα του νέου σπιτιού τον Λάιλ, έναν κροκόδειλο που αγαπά το τραγούδι, τα αφρόλουτρα, το χαβιάρι και την καλή μουσική.

Είδος:Οικογενειακή
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Γουίλ Σπεκ, Τζος Γκόρντον
Πρωταγωνιστούν:Χαβιέρ Μπαρδέμ, Κόνστανς Γου, Γουίνσλο Φέγκλι, Σον Μέντες
Διάρκεια:106
60
Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου
Κέντρο Μελετών & Ερευνών για το Σινεμά
2022-12-20
Μια απρόσμενα καλή αμερικανική ταινία συνδυασμός φιλμ-μυθοπλασίας με κινούμενο σκίτσο και δομή μιούζικαλ.
60
Αχιλλέας Βασιλείου
Cinepivates
2022-12-18
Πετυχαίνει σχεδόν σε όλα ο Λάιλ με το ωραίο φουλάρι στον λαιμό και περνάει και τις ιδέες του πως αυτό που σε φοβίζει, αν το γνωρίσεις μπορεί και να σε απελευθερώσει. Περάσαμε μια χαρά, απλά πράγματα, όμορφα και χαρούμενα. Αυτό το κροκοδειλάκι δαγκώνει κινηματογραφικά (και καταπίνει και μία γάτα).
40
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2022-12-16
Το συνολικό αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από συμπαθές σε μια ταινία που συν τοις άλλοις κάτι έχει να πει και ως «μήνυμα» για την στάση του ανθρώπου απέναντι στα ζώα.
40
Πάνος Γκένας
cinemagazine.gr
2022-12-14
Ο μελωδικός κροκόδειλος Λάιλ ξεπηδά από τις σελίδες των βιβλίων του Μπέρναρντ Γουέιμπερ και έρχεται να σας πει ένα τραγούδι για όλη την οικογένεια με καλοπροαίρετο τόνο, αλλά κλισέ διάθεση.
40
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2022-12-12
Όσο καλόκαρδος κι αν είναι λοιπόν ο Λάιλ, όσο φιλότιμος ο Τζος, η περιπέτειά τους στην οθόνη αποδεικνύεται τραγουδιστά... κακόγουστη, όχι ότι αυτό ποτέ απέτρεψε το κοινό μικρών ηλικιών να περάσει διασκεδαστικά για λίγη ώρα.
40
Πόλυ Λυκούργου
FLIX
2022-12-10
Ο διάσημος κροκόδειλος των παιδικών βιβλίων του Μπέρναρντ Γουάμπερ, γίνεται κινηματογραφικό μιούζικαλ. Με μαγικό φόντο την Νέα Υόρκη, μουσικές από τους συνθέτες του «La La Land» και πρωταγωνιστή τον Χαβιέ Μπαρδέμ. Παρ' όλα αυτά: συνεχίζει να αφορά μόνο παιδιά.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2022-12-08
Δεν είναι τόσο μια τζουκμπόξ μουσική ταινία όσο ένα συγκρατημένο μιούζικαλ που μοιάζει παράγωγο της γενικότερης αίσθησης που αποπνέει και δεν απογειώνει το συναίσθημα στις καλοκουρδισμένες εκτελέσεις του Μέντες. Πρόκειται περισσότερο για μια επίδειξη ικανοτήτων παρά για μια πρωτότυπη ερμηνεία.
40
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2022-12-06
Θεματικά αναμενόμενο, το μιούζικαλ με τα τραγούδια των Πάσεκ & Πολ ("The Greatest Showman", "La La Land") διασκευάζει σειρά παιδικών βιβλίων με μια "Paddington" προσέγγιση αλλά χωρίς την αφηγηματική γοητεία εκείνης της διλογίας ταινιών.
30
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2022-12-04
Οι οσκαρικοί συνθέτες του «La La Land» και ο πληθωρικός Χαβιέρ Μπαρδέμ κάνουν ότι μπορούν για να ζωηρέψουν τραγουδιστικά και ερμηνευτικά, αντίστοιχα, ένα κωμικό μιούζικαλ για δεκάχρονα.
20
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
2022-12-02
Τα πιτσιρίκια (μέχρι ένα σημείο ενδεχομένως) θα κάνουν χάζι τον Λάιλ που χορεύει και τραγουδά. Οι γονείς συνοδοί φοβούμαι πως θα κοιτούν το ρολόι. Οι φανατικοί του Χαβιέρ Μπαρδέμ, πάντως, ας σημειώσουν πως ο Ισπανός superstar δεν κάνει κάποιου είδους «αρπαχτή», αλλά του δίνει και καταλαβαίνει.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση