Στο Σύρμα(2022)
Πρώτη προβολή: 17-11-2022

30 Βαθμολόγιο
με βάση 6 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Το 1948, ο Δημήτρης ανάμεσα σε άλλους αγωνιστές, εξορίζεται στην Μακρόνησο. Εκεί, ο σκληρός βασανιστής Κοθράς προσπαθεί μάταια να τον «σπάσει» ώστε να υπογράψει δήλωση. Μετά από 10 χρόνια κι ενώ καθένας τους νομίζει τον άλλο νεκρό, συναντιούνται τυχαία στο παγκάκι ενός πάρκου. Πέρα από την έκπληξη που θα νιώσουν αμφότεροι και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, σιγά σιγά θα ανακαλύψουν ότι η ζωή τους έχει παίξει κι ένα απρόσμενο παιχνίδι.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Πρωταγωνιστούν:Γιώργος Χρανιώτης, Γιάννης Φωτεινόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Εύη Γιαννακοπούλου
Διάρκεια:100
60
Στράτος Κερσανίδης
2022-11-12
Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα και πολύτιμη δουλειά η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν λάβουμε υπόψη πως οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες. Πιστεύω πως εάν είχε αποφευχθεί ο στόμφος και η εξιδανίκευση θα υπήρχε μεγαλύτερη αληθοφάνεια. Το ίδιο ισχύει και για τη θεατρικότητα στις ερμηνείες, ιδίως των ερασιτεχνών ηθοποιών, με τους οποίους θα έπρεπε να γίνει περισσότερη δουλειά.
40
Χάρης Αναγνωστάκης
2022-11-10
Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, με θεατρική καταγωγή, κάνει μία ταινία καλών προθέσεων και ευγενικών αισθημάτων, αλλά δεν αποφεύγει τη θεατρικότητα, ειδικά στις ερμηνείες που ορισμένες φορές είναι ιδιαίτερα υπερβολικές, βγαλμένες από το παρελθόν, θυμίζοντας έναν κινηματογράφο ξεπερασμένο.
40
Δημήτρης Δανίκας
2022-11-08
έτσι κι έτσι
20
Λήδα Γαλανού
2022-11-06
Σκηνοθεσία και, κυρίως, ερμηνείες υπερβολικές, παρωχημένες και ψεύτικες σε σημείο παρωδίας, απαγορεύουν, δυστυχώς, στον θεατή να πάρει στα σοβαρά ένα δράμα που αντικατοπτρίζει θυσίες χιλιάδων και αντίσταση ιστορική.
10
Χρήστος Μήτσης
2022-11-04
Θραύσματα αληθινών ιστοριών συντίθενται σε ένα απίστευτα απλοϊκό και εντελώς παλιομοδίτικο μελόδραμα σοσιαλιστικο-φωσκολικού ρεαλισμού.
10
Μανώλης Κρανάκης
2022-11-02
Σαν μια «πρόβα ταινίας» που κλείδωσε εικόνα πριν γίνει, το «Στο Σύρμα» όχι μόνο δεν δικαιώνει (ούτε καν) το πολιτικό του πρόσημο, αλλά καταλήγει να διακωμωδεί την ατελέσφορη φιλοδοξία του για μια ιστορική ταινία πάνω στην Μακρόνησο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση