Dodo(2022)
Πρώτη προβολή: 10-11-2022

51 Βαθμολόγιο
με βάση 25 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένα Ντόντο, είδος πουλιού που έχει εξαφανιστεί εδώ και 300 χρόνια, εμφανίζεται ξαφνικά λίγο έξω από την Αθήνα, στο κτήμα μιας οικογένειας που μετράει αντίστροφα τα τελευταία κρίσιμα 24ωρα μέχρι το σωτήριο για όλους γάμο της κόρης τους με έναν πλούσιο κληρονόμο. Τα όρια ανάμεσα στη λογική και την τρέλα θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.

Είδος:Δραματική Κομεντί
Χώρα:Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο
Σκηνοθέτης:Πάνος Χ. Κούτρας
Πρωταγωνιστούν:Σμαράγδα Καρύδη, Άκης Σακελλαρίου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκος Γκέλια
Διάρκεια:132
80
Λήδα Γαλανού
2022-11-20
H πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα είναι η ανθρώπινη τραγικωμωδία του μέλλοντος. Ελαφριά σαν πούπουλο και βαριά σαν την ανθρώπινη συνείδηση.
70
Ζωή- Μυρτώ Ρηγοπούλου
2022-11-18
Αγαπησιάρικο και τρυφερό, πολύχρωμο και συγκινητικό, αστείο και σοβαρό μαζί αν και λίγο περισσότερο δράμα από κωμωδία, πασπαλισμένο με την απαραίτητη -πάντα- δόση μελό, το Dodo του Πάνου Κούτρα, γλυκό και σοφό, είναι το πιο ώριμο έργο του σκηνοθέτη μέχρι τώρα.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2022-11-16
Αστεία όσο και πικρή, «τρελή» όσο και προσγειωμένη, η σάτιρα αυτή παρότι αφηγείται την ιστορία συγκεκριμένων προσώπων, σου δίνει την εντύπωση ενός ευρύτερου καυστικού σχολιασμού γύρω από το χάος της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων χρόνων.
60
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2022-11-14
Παρά τα σημαντικά προβλήματά της, είναι μια ταινία με τεράστια καρδιά– όπως εξάλλου και όλες του Κούτρα. Και με μια συγκινητικά ξεροκέφαλη αφοσίωση στο να πει μια ιστορία για επιλεγμένες, δεκτικές οικογένειες σε έναν κόσμο που άπαντες ήμασταν και θα είμαστε όλοι ξένοι. Το μόνο που έχουμε, είναι οι άνθρωποι που επιλέγουμε να έχουμε.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2022-11-12
Πάντα χαριτωμένος στη ματιά του και ανάριος στη γραφή, ο Κούτρας κάνει τον απολογισμό μιας singular, ιδιόχειρης καριέρας με μια ταινία δηκτική και κωμική, αλλά όχι τόσο αστεία και απογειωτική όσο προτίθεται ή υπαινίσσεται, σε ένα σενάριο με πολυθεματικό ενδιαφέρον, συχνά πολύβουο και κυμαινόμενης συνοχής, και με καστ εγνωσμένων ικανοτήτων και συνολικά αποδοτικό, από το οποίο ξεχωρίζει άνετα η Σμαράγδα Καρύδη...
40
Χρήστος Μήτσης
2022-11-10
Αλμοδοβαρική δραμεντί με σατιρικό θάρρος και κονωνική ευαισθησία, καρδιά και σκηνοθετικές ιδέες, αλλά όχι κι ένα συμπαγές σενάριο που θα έδενε κόμπο τον παιχνιδιάρικο συνδυασμό τους.
40
Δημήτρης Δανίκας
2022-11-08
Σαρκαστικό αλλά φλύαρο και μονότονο
40
Θοδωρής Καραμανώλης
2022-11-06
Το «Dodo» είναι μια απολαυστικά ιδιόρρυθμη κι αυθεντικά ελληνική (με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται) δημιουργία, για μια υποκριτική κοινωνία που σκηνοθέτησε η ίδια την αιώνια κακοπαιγμένη τραγικωμωδία της.
40
Βαγγέλης Βίτσικας
2022-11-04
Το «Dodo» είναι μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα, αλλά απογοητεύει στην τρίτη πράξη της. Ο Κούτρας είχε στα χέρια του μια ιδέα που θα μπορούσε να δώσει μια πολύ καλύτερη ταινία, δεν κατάφερε όμως να διαχειριστεί τα όριά της, ούτε να παραμείνει διακριτικός και υπαινικτικός στα μηνύματά του μέχρι το τέλος.
20
Ηλίας Φραγκούλης
2022-11-02
Σίγουρα καλύτερη από τον μέσο όρο μιας ντόπιας κινηματογραφικής παραγωγής (της γνωστής φρίκης, δηλαδή), όμως, το αποτέλεσμα αδικεί και τον Πάνο Χ. Κούτρα και τις προσδοκίες που έχουμε απ' αυτόν. Βαστάτε μικρό... καπέλο!
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση