Η Συγκάλυψη(2021)
(Marco Effekten / The Marco Effect)  Πρώτη προβολή: 22-09-2022

44 Βαθμολόγιο
με βάση 22 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Όταν ο 14χρονος Μάρκο συλλαμβάνεται για κλοπή διαβατηρίου ενός αγνοούμενου δημόσιου υπαλλήλου, ο ιδιόρρυθμος αστυνόμος Καρλ Μορκ και η ομάδα του προσπαθούν να βρουν την άκρη σε μια υπόθεση με πολλά ύποπτα στοιχεία. Ο δημόσιος υπάλληλος κατηγορήθηκε για παιδεραστία λίγο πριν εξαφανιστεί και η υπόθεσή του έκλεισε ασυνήθιστα γρήγορα.

Είδος:Αστυνομική
Χώρα:Δανία, Γερμανία, Τσεχία
Σκηνοθέτης:Μάρτιν Ζαντβλιέτ
Πρωταγωνιστούν:Ούλριχ Τόμσεν, Ζάκι Γιούσεφ, Σόφι Τορπ, Χένρικ Νοέλ Όλεσεν
Διάρκεια:125
70
Στράτος Κερσανίδης
kersanidis.wordpress.com
2022-09-20
Αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το βιβλίο του Γιούσι Άντλερ-Όλσεν, αναδεικύοντας όλες του τις πτυχές και δημιουργώντας μια ταινία χορταστική σε ένταση. Χωρίς καμία σκηνοθετική υπερβολή, αξιοποιεί την άκρως ρεαλιστική μυθοπλασία και προχωρά μέχρι τέλους χωρίς να χάνει το στόχο του.
60
Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου
Κέντρο Μελετών & Ερευνών για το Σινεμά
2022-09-18
Έχουμε μια κλασική περίπτωση σύγχρονου σκανδιναβικού θρίλερ με-ως συνήθως- έντονα πολιτικά στοιχεία και ισχυρές κοινωνικές καταγγελίες. Ιδιαίτερα αργόρυθμο νουάρ με πολύ λόγο και συνεχείς σεναριακές ανατροπές, οδηγείται σ΄ ένα τέλος κάθαρσης.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2022-09-16
Είναι η μαγνητική παρουσία του Τόμσεν εκείνη που τον βοηθά να διατηρήσει σε σταθερό επίπεδο το ενδιαφέρον μας • ο εξαιρετικός ηθοποιός παίζει με διαπεραστική εσωτερική ένταση αυτόν τον απρόβλεπτο στις κινήσεις του αστυνομικό που εκτονώνεται μασώντας με μανία την αντικαπνιστική τσίχλα του φτιάχνοντας έτσι το δικό του τέμπο.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2022-09-14
Μακριά από τα κλισέ ενός προβλέψιμου θρίλερ, ο Μάρτιν Ζάντβλιετ ακολουθεί τη λογική ενός σκεπτόμενου nordic noir που στοχεύει στην συναισθηματική εμπλοκή του θεατή μέσω της άρτιας ψυχολογικής μελέτης των κεντρικών προσώπων του δράματος και του αγωνιώδους ανθρωποκυνηγητού.
40
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2022-09-12
Τυπικό αστυνομικό και, στην πορεία, πολιτικοκοινωνικό θρίλερ που όμως δεν έχει την πρόθεση να μας ταρακουνήσει για όσα δηλητηριώδη κρύβονται στα παρασκήνια.
40
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2022-09-10
Γίνεται ένα σκανδιναβικό θρίλερ, βασισμένο σε best seller του είδους (η «Αναμονή» του Γιούσι Αντλερ-Ολσεν), με τον Ούλρικ Τόμσεν να γεμίζει την οθόνη, με αντικείμενο καυτά ζητήματα σαν την παιδεραστία, το προσφυγικό, τον ρατσισμό, την κρατική διαφθορά, να μετουσιωθεί σε μια ταινία αργόσυρτη και τετριμμένη; Γίνεται.
40
Φίλιππος Χατζίκος
Filmy.gr
2022-09-08
Μπορεί να είναι εντέλει μια άνευρη μεταφορά που δεν κατορθώνει να γλυτώσει από κοινοτοπίες, αλλά τα βασικά τα έχει: προσωπικούς δαίμονες, πολιτική συνωμοσία, διεφθαρμένα αδιέξοδα, ενταγμένα στο πλαίσιο μιας δωρικής κινηματογράφησης που δεν παλεύει να εντυπωσιάσει.
40
Γιάννης Βασιλείου
LiFO
2022-09-06
Δυστυχώς, η ίντριγκα είναι συνηθισμένη, ενώ η παρατακτική αφήγηση και η κινηματογράφηση με την κάμερα στο χέρι και τον περιορισμό της δράσης στο κέντρο του κάδρου δεν κάνουν το φιλμ να ξεχωρίζει ιδιαίτερα από τον μέσο τηλεοπτικό ομόλογό του, αν και αυτό δεν θα δυσαρεστήσει απαραίτητα τον ορκισμένο φαν του είδους.
30
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
2022-09-04
Σκανδιναβικό αστυνομικό θρίλερ βασισμένο στο διεθνές μπεστ σέλερ «Η Αναμονή» του Γιούσι Αντλερ-Ολσεν. Καλύτερα να το διαβάζεις παρά να το βλέπεις.
10
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
2022-09-02
Για τους εξωφρενικά κι εμμονικά φανατικούς της σειράς βιβλίων με ήρωα τον επιθεωρητή Καρλ Μερκ... και μόνο! Υπέρ του δέοντος σοβαρό αστυνομικό θρίλερ, που δίχως να διαθέτει τις ανάλογες (σεναριακές, ειδικά) βάσεις καταλήγει... άστοχα βαρύγδουπο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση