Ο Τενόρος(2022)
(Ténor) | Πρώτη προβολή: 21-07-2022

39 Βαθμολόγιο
με βάση 11 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ενώ εργάζεται ως διανομέας, ο Αντουάν, ένας φιλόδοξος νεαρός ράπερ από τα προάστια του Παρισιού, συναντά την κυρία Λουαζό, μία επιφανή δασκάλα φωνητικής στην Όπερα του Παρισιού. Άναυδη από το καθαρόαιμο ταλέντο του, τον συστήνει στον κόσμο της όπερας. Ο Αντουάν γίνεται μαθητής της, αλλά κρύβει το όνειρό του από την οικογένεια και τους φίλους του από φόβο ότι δεν θα τον καταλάβουν.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Κλοντ Ζιντί Τζούνιορ
Πρωταγωνιστούν:Μοχάμεντ Μπελκίρ, Γκιγιόμ Ντουέσμ, Μισέλ Λαρόκ, Γκιγιόμ Ντουέμ
Διάρκεια:100
70
Ορέστης Μαλτέζος
2022-07-18
Ο "Τενόρος" βρίσκεται ακριβώς στο σωστό σημείο τομής τής κοινωνικά προσιτής ταινίας και της εκλεπτυσμένης σκηνοθεσίας που υπηρετεί την κοινότοπη θεματική της, αλλά λειτουργεί διαρκώς ώστε να την παρουσιάσει με φρεσκάδα και ενθουσιασμό.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2022-07-16
Η ταινία πατά σε αρκετά κλισέ όμως η αντιπαράθεση και εν τέλει γεφύρωση δύο τόσο διαφορετικών μουσικών κόσμων, της rap / hip hop με εκείνον της μουσικής ελίτ, της όπερας και της κλασικής μουσικής είναι μια ιδέα που καλλιεργείται ικανοποιητικά από τον Ζιντί Τζούνιορ.
40
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2022-07-14
Καλοσυνάτο και ανάλαφρα feelgood παραμύθι, το οποίο δεν καταφέρνει να διασκεδάσει τις σεναριακές κοινοτοπίες και οδηγείται έτσι μαθηματικά στην ανακύκλωση μπαγιάτικων δραματικών συνταγών.
40
Γιάννης Βασιλείου
2022-07-12
Γαλλικό crowdpleaser χαμηλών πτήσεων και ευγενών προθέσεων, που επιχειρεί να παντρέψει τη ραπ με την όπερα, πατά σε όλες τις γνώριμες νότες και δανείζεται την coda του από τις παρτιτούρες της «Οικογένειας Μπελιέ».
40
Λήδα Γαλανού
2022-07-10
Πολλοστή ελεύθερη διασκευή του Πυγμαλίωνα, μελωδική μεν, απολύτως προβλέψιμη δε, με παντιέρα τη θεωρία ότι αν πιστέψεις στον εαυτό σου μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, την οποία η ίδια η ταινία υπονομεύει «ξεπετώντας» το ζήτημα του ρατσισμού, στη Γαλλία και παντού.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2022-07-08
Η ακαδημαϊκή αφήγηση δεν επηρεάζει αρνητικά την παρακολούθηση ενός φιλμ που διαθέτει ενδιαφέρουσες ιδέες ως προς το ζήτημα της ταυτότητας του ήρωα και της θέλησης του να αλλάξει την μοίρα του.
30
Νίκος Παλάτος
2022-07-06
«Ένας Μάγκας στα Σαλόνια», με την αγαπημένη (εσχάτως) «παραμυθένια» διάσταση του γαλλικού σινεμά, που προτάσσει... ξεβλάχεμα των μαροκινοαλγερινών εμιγκρέδων μέσω υψηλής κουλτούρας και διανόησης.
20
Αγγελική Καρυστινού
2022-07-04
Μουσική κωμωδία, που παρά το ανάλαφρο κλίμα της, βρίθει σεναριακών κλισέ και σχηματικών χαρακτήρων, προσπαθώντας να μιμηθεί, χωρίς επιτυχία, το αμερικανικό «Coda».
20
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
2022-07-03
Για τους Έλληνες λάτρεις των βιντεοταινιών, θυμίζει κάπως το «Οι σκληρές της πενιάς και του Ροκ».
20
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2022-07-02
Οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις είναι τόσο βαριά και απροκάλυπτα σχηματικές, σαν σύνοψη των κινηματογραφικών του επιρροών και συνισταμένη των πιο χιλιοπειπωμένων κλισέ για τη σύγκρουση της βαθύτερης επιθυμίας ενός ταπεινού και καταπιεσμένου νεαρού και καλλιτέχνη, κόντρα σε έναν κοντόφθαλμο, αναγκαστικά άξεστο περίγυρο, που όμως έχει χρυσή καρδιά και συμπονετική ματιά στο ταλέντο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση